התקפי חרדה בהריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התקפי חרדה בהריון
    אנה
    14/08/2011

שלום
    הנני בשבוע ב19 להריון ראשון מאז נעוריי הייתי סובלת מהתקפיי חרדה קשים ונטלתי תרופות באופן סדיר לאורך כ6 שנים. כאשר למדתי להתמודד לבד עם ההתקפים והחרדה לבד הפסקתי את הטיפול התרופתי והרגשתי טוב למעט כמה פעמים שהיו לי התקפים חזקים שבדרך כלל הייתי מעבירה לאחר כשבוע ללא טיפול תרופתי.
    כיום אני בהריון והיו לי במהלכו כמה התקפים קטנים מאוד שלא סבלתי מהם ממש אבל לפני כ שבוע וחצי היה לי התקף חזק ועד היום אני במצוקה. אני מנסה להעביר את חוסר השקט והחרדה בהרפיה ותמיכה של המשפחה אבל אני נורא חרדה שזה לא יעזור ושאני לא אצליח להיתגבר הפעם בעצמי ואצטרך טיפול תרופתי.
    ברצוני לשאול האם זה נורמלי שההתפי חרדה מתעצמים עקב שינויים הורמונליים של ההריון והאם הם יכולים להזיק לעובר?
    בנוסף רציתי לשאול האם יש תרופה שניתן ליטול בהריון נגד התקפי החרדה והאם זה יכול לעבור מעצמו?

אשמח לתשובה בהקדם

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התקפי חרדה בהריון

הוספת תגובה

• התקפי חרדה בהריון - תגובה

ד``ר נועה ברק
    15/08/2011

שלום אנה
    התגברות של התקפי חרדה בהריון הינה בעיה מוכרת. יש שינויים הורמונליים שמשפיעים גם על מאזן הסרוטונין שגם הוא הורמון המקושר למצבי חרדה.
    נשמע שיש לך כלים להתמודדות וכבר הצלחת להתמודד בעבר בצורה טובה.
    אפשר גם לקחת תרופות עלייך להתייעץ עם הרופא המטפל.
    את מוזמנת להתקשר ליעוץ הטרטולוגי של משרד הבריאות ולקבל פרטים מדויקים.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

אנה
    16/08/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו