חרדה, מחשבות טורדניות..

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדה, מחשבות טורדניות..
    ענת
    30/08/2011

צהריים טובים. זהו הריוני השלישי. עד להריון הראשון מעולם לא ידעתי מה זו חרדה..ובטח שלא מחשבות טורדניות.., אולם מאז הלידה הראשונה יש לי מחשבות טורדניות וחרדה לבריאות יקיריי..ובעיקר ילדיי. עד היום הסתדרתי "לבד..," כשהבנתי שאני חווה התקפי חרדה קלים ידעתי תמיד לקשר לסיבה והצלחתי איכשהו להרגיע את עצמי. היום אני בתחילת הריון שלישי. בשבועות הראשונים הייתי בהיי וכאילו הבטחתי לעצמי שאני לא אפול לשום חרדה..אהייה אופטימית ואחשוב חיובי. בתוכי ידעתי שמתישהו יהיה המשהו שיעורר את הפחדים. לצערי חששותיי לא איכזבו. השבוע פגשתי מכר. התחבקנו ונשקנו על הלחיים כדרכי מכרים טובים. אחכ הסתבר לי שמכר זה עבר יומיים קודם טיפול כימותרפי. באותו רגע הרגשתי כאילו אני עומדת להתעלף ופחד משתק עבר בי. התחלתי לדמיין בראשי מחשבות שכן כימותרפייה מונעת חלוקת תאים והנה אני בהריון, ולא שינה לי כלל שלא אני חלילה עברתי זאת. קראתי באיזה מקום שהגוף מפריש את החומר גם דרך רוק וזיעה. בתוכי ידעתי שאין לי סיבה אמיתית לדאגה אבל איכשהו לא הצלחתי להתגבר על המחשבות הטורדניות. (אם בכל זאת משהו עבר.." , "למה הייתי צריכה לנשק אותו.." וכו. התקשרתי למכון הטרטולוגי ובאופן חד משמעי נאמר לי שם שזה "חסר חשיבות לחלוטין ולא קורה כלום לעובר", דיברתי גם עם פרופסור..לאונקולוגייה שאמר אותו דבר שאין בזה שום סכנה באופן חד משמעי ושאין כל מניע להתחבק ולהתנשק.. מה שמטריד אותי כרגע, זה שלמרות ששני מומחים ספציפיים אמרו לי שאין כל סכנה ושאסיר דאגה מליבי, כאילו נרגעתי לדקה אבל איכשהו בראש אני כל הזמן חושבת על זה..אני עסוקה בסיטואצייה הזו 24 שעות ביממה. הראש אומר שזה טיפשי אבל אני לא מצליחה להשתלט על המחשבות. מעולם לא נזקקתי לטיפול תרופתי כלשהו, גם התקפי החרדה שהיו לי היו מינוריים ותמיד תפקדתי מצויין..אני לא מצליחה להבין מה קורה לי עכשיו.., האם זה מה שנקרא מחשבות טורדניות..?, כיצד אוכל לעזור לעצמי ולעבור הריון קל ובריא, אני כל כך רוצה להנות מההריון האחרון ולא לשקוע בחרדות שאין לי כל שליטה עליהן..,
    אשמח לתגובתכם. לימור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדה, מחשבות טורדניות..

הוספת תגובה

• חרדה, מחשבות טורדניות.. - תגובה

ד``ר נועה ברק
    31/08/2011

שלום לימור
    את מתארת מחשבות טורדניות וחרדה שעיקרה דאגנות.
    אין שום סכנה בכך שהתנשקת או התחבקת עם אותו אדם.
    המחשבות שלך אינן רציונליות .הדרך שתארת להתמודדות קרי ויכוח עם המחשבות היא טובה ויכולה להקל.
    את מוזמנת לפנות לטיפול קוגניטיבי התנהגותי שישפר את את דרכי ההתמודדות, יתן לך כלים ויעזור לך לעבור הריון קל.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

ענת
    31/08/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו