מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פיגור שכלי וגנטיקהלילי04/01/2012
שלום רב,
בזמן האחרון אני בחרדות ופחדים שמא אכנס להריון ויוולד לי ילד אוטיסט/פיגור שכלי ומוטורי.
אני בת 30 ויש לי חבר מזה כמה חודשים.
הבעיה שאחיו הקטן סובל מפיגור שכלי ובעיה מטורית (אבל התנדב בצבא ומתפקד ועובד). אחיו הגדול די מוזר וגם לו יש בעיה כלשהי.
ואמא שמבנה פניה מעידים על אוטיזם. (לא בטוחה)
אני כ"כ בחרדות שלפעמים אני חושבת לעזוב אותו מחשש גנטי ואני לא ממש רוצה בכך.
אבל זה מעסיק אותי כל היום והחרדות מתעצמות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיגור שכלי וגנטיקה - תגובה
ד``ר נועה ברק05/01/2012שלום לילי
חרדותיך מובנות. את מתארת מספר בעיות במשפחתו של החבר. לא ברור מה מהבעיות גנטי- אפשר לבדוק..
ממליצה שתשתפי את בן הזוג שלך וממליצה גם שתפני לטיפול כדי לעבד את רגשותיך וחרדותיך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחייבת להגיב
חסויה07/02/2012סלחי לי- אבל התיאורים שלך והחששות שלך נובעים מבורות
כאחות לאוטיסט, שאגב אין שום דבר חריג במבנה הפנים שלו... וכרגע אני נמצאת בתחילת הריון ראשון - ראיתי חובה להגיב.
הציבור בישראל פשוט מגלה בורות מדהימה ופוביה נוראית מהתופעה- שלא לדבר על לעג. כל מי שקצת נראה (אולי שלא בצדק) כסובל מבעיה כלשהיא ישר מקוטלג כאוטיסט- זו הפכה להיות מנטרה אופניתית מטומטמת שאלו שמשתמשים בה לא יודעים דבר וחצי דבר על אוטיזם!!
תפסיקו כבר להשתמש במילה אוטיסט על כל מה שנראה כחריג!
אם הייתי חושבת כמוך לא הייתי צריכה בכלל להיכנס להריון
אני מציעה לך להשכיל את עצמך קצת לגבי התופעה לפני השימוש במילה אוטיסט. וסתם לידע כללי- שכיחות ההפרעה באוכלוסיה הכללית (לא זו שיש לה גורם סיכון מוגבר) היא 1:200 לידות- כך שאיש לא מוגן מכך ולא ניתן להתמגן מכך!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)