התקף חרדה במהלך הריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התקף חרדה במהלך הריון
    אליה
    09/02/2012

ערב טוב,
    אני כבת 40 ובהריון רביעי, חודש שמיני. עד לאחרונה, נהניתי מהריון ללא מחשבות שליליות או בעיות מיוחדות.הייתי עסוקה בעבודה ועם ילדיי ומאושרת בחלקי.
    לפני כשבוע, היה לי התקף חרדה (קושי לנשום, זיעה..אי שקט, לא יכולתי להרדם כל הלילה.., נשארתי ערה שעות..) ראשון מסוגו בעוצמתו.., לפני ההריון היו לי שני מקרים בודדים כאלה אבל שנמשכו דקות ספורות ועברו כלא היו. הפעם, הפחד שמא שוב אחווה את זה ליווה אותי במשך כל השבוע העוקב. מאד הופתעתי ממה שקרה..כי אני אדם רגוע יחסית ושרגיל להיות בשליטה.., אני יודעת שזה קרה לי עקב מחלה ואשפוז קצר שלווה במחשבות של חס וחלילה שלא יקרה כלום..כלומר משהו הפר את השלווה בה הייתי. נכון לעכשיו, כשבוע אחרי, ואני מרגישה מצויין, "חזרתי לעצמי.." ובכלל זה נראה לי כאילו לא קרה לי מעולם..(מזל שהיו עדים..אחרת הייתי חושבת שבדיתי את זה..) ולשאלותיי:
    1. האם מצריך טיפול..?
    2. האם חלילה התקף זה עלול לפגוע בעובר..?
    בברכה ותודה, אורחת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התקף חרדה במהלך הריון

הוספת תגובה

• התקף חרדה במהלך הריון - תגובה

ד``ר נועה ברק
    12/02/2012

שלום לך,
    התקפי חרדה יכולים לקרות לכל אחד.
    מדובר במערכת אזעקה של הגוף המתריעה בפני סכנה. הסכנה יכולה להיות אמיתית או דימיונית.
    יש סיבה להתקף- אולי מה שהיה באשפוז, אולי דברים נוספים.
    מכיוון שחזרת לעצמך והשכיחות של ההתקפים קטנה ההחלטה בידיך. את מוזמנת לפנות לטיפול או לא. העובר לא ניזוק אין דאגה. הדאגה היא את חשוב שתרגישי טוב.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

אליה
    12/02/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו