חרדות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדות
    כרמל29
    26/04/2012

היי,
    אני אחרי הריון הסתיים בשבוע 18 ב"השראת לידה", היה מאוד מאוד קשה נפשית.
    כרגע בהריון שבוע 8 שהושג בטיפול (IUI וזריקות). אני מוצאת את עצמי לפחות פעם בשבוע עושה אולטראסאונד בהתחלה לראות שהשק בתוך הרחם, אח"כ לראות דופק ועכשיו כל הזמן בחרדות שאולי משהו וב לא יהיה תקין. בקושי ישנה, לא מתפקדת חברתית ולא עם בן זוגי. מה אני יכולה לעשות בשביל עצמי? איך להירגע?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדות

הוספת תגובה

• חרדות - תגובה

ד''ר גיל הלפרין
    28/04/2012

לכרמל שלום,
    נשמע מדברייך שהחרדה שאת חווה פוגעת באופן משמעותי הן בחוויית ההריון והן בתפקוד האישי והבין אישי.

כשרמת החרדה מובילה לפגיעה כזו מומלץ לפנות לאבחון וטיפול פסיכולוגי שיכול לסייע במהרה ובאופן משמעותי.

טיפול קוגנטיבי ושימוש בטכניקות של היפנוזה עצמית יכולים לספק הקלה משמעותית. במקרה הצורך ניתן גם להיעזר בטיפול תרופתי שמתאים לתקופת ההריון.

עד אז מציע לנסות להסיח את הדעת ממחשבות שליליות, לעסוק בפעילות ספורטיבית מותאמת ולהיעזר בגורמי התמיכה הנגישים.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו