רוצה אבל פוחדת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רוצה אבל פוחדת
    מודאגת
    28/05/2012

שלום רב,
    אני בת 37 יש לי ילד מקסים בן 4.5 שנולד אחרי טיפולי הפרייה מפרכים והריון לא פשוט. לפני כשנה הריתי שוב אחרי טיפולים ולמרבה הצער העובר הפסיקה להתפתח בשבוע 8 (הפלתי בעזרת ציטוטק). מאז עברתי מספר מחזורי טיפול נוספים וללא תוצאות. כל כשלון של טיפול מאז ההפלה קשה לי שבעתיים, וממש יש לי יומיים-שלושה של בכי וממש קשה לי לאסוף את עצמי... אני מאוד רוצה עוד ילד והשעון מתקתק, אבל קשה לי להתגבר על החשש מטיפול כושל נוסף, אפשרות של הריון שלא יצליח, וגם במידה והכל יהיה בסדר ההריון עצמו היה עבורי תקופה חרדתית במיוחד, בהתחלה היו לי דימומים וקיבלתי זריקות, באמצע ההריון היה לי סיבוך שדרש ניתוח חירום, וכל מה שרציתי היה להיות אחרי - אני והתינוק בסדר גמור ובבית. זה אכן התממש ונראה שכל החוויות בדרך לשם התעמעמו - אבל פתאום כשאני מנסה להביא את עצמי להתחיל סבב טיפולים חדש, הכל חוזר אלי ובגדול... איך אוזרים אומץ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רוצה אבל פוחדת

הוספת תגובה

• רוצה אבל פוחדת - תגובה

ד''ר גיל הלפרין
    29/05/2012

דאגתך והקושי שאת חווה מובנים על רקע הקשיים הרבים שאיתם נאלצת להתמודד.
    החשש, הקושי הפיזי, התקווה והאכזבה מהווים גורמי מתח וחרדה שאין דרך אחת פשוטה להתגבר עליהם.
    אולי התמקדות בילדך בן ה 4 והנחת שהוא מסב לך יכולים לסייע, כמו גם שיתוף בחוויה עם נשים נוספות שמתמודדות עם התהליך הלא פשוט של הפריות. בנוסף, ניתן לפנות לטיפול אצל איש מקצוע שיכול לסייע בחשיבה על ויישום של דרכי התמודדות נוספות כדוגמת היפנוזה עצמית, טכניקות של הרפיה ודמיון מודרך וכיו"ב.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו