מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדה מחלומות בהריוןס.07/08/2012
טוב כתבתי את החששות שלי במקום לא נכון וקיבלתי תגובה שהלחיצה אותי יותר לכן חפשתי פורום שיתמוך ופניתי פה לאנשי מקצוע.
הבעייה העיקרית אצלי זה שמתחילת ההריון אני חולמת הרבה חלומות מוזרים שמישהו מנסה להפיל אותי.
אתחיל בהריון הראשון שהסתיים בהפלה כל הזמן חלמתי שמישהו רודף אחרי עם סכין וכלבים שחורים ואני רצה ואני בהריון ולא צריכה להתאמץ במציאות דימומים ובסוף יש הפלה.
הריון שני (שני הריונות לאחר IVF ) תאומים התחיל באותם חלומות עד שהתחלתי לחלום שהצמח שלי בבית מת ואז גיליתי לאחר דימומים באולטראסאונד שאחד העוברים הפסיק להתפתח ברוך השם השני נולד והוא כיום בן שנתיים.
אוקי החלטנו הריון שני לאחר פעמיים IVF נקלטתי ברוך השם ומה עכשיו !!! תפו תפו תפו אין דימומים ואין חלומות עד אתמול לאחר שאחותי ניסתה לשחק איתי לפני יומיים והרגשתי כאילו תכה אותי בבטן צעקתי בה שאני בהריון ואולי אקבל ממך בעיטה בבטן טוב הכל עבר בשלום לא באותו לילה אלא הלילה לאחר מכן חלמתי שהחברה שלי יושבת לי על הבטן ואני בהריון הרגשתי קצת כאב ורצתי לאמא שאמרה לי להירגע ולא יקרה כלום הבעיה כשקמתי החלום מאוד הלחיץ אותי מישהיא אומרת לי שזה "קרינה" משהוא אצל ערבים שמנסה להפיל נשים בהריון !!!!!! היא הלחיצה אותי יותר אני מאוד מודאגת מהחלום הבדיקה שלי עוד 3 ימים ולא יכולה לחיות בלחץ כך...מה לעשות עם חלומות כאלו ולמה אני חולמת כך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה מחלומות בהריון - תגובה
ד''ר גיל הלפרין07/08/2012לחולמת שלום רב,
החלומות שאת מתארת קשורים ככל הנראה לחרדות שמעסיקות אותך במהלך היום ואשר קשורות בפחד מפני אבדן ההריון. הפחד שלך מובן על רקע העובדה שעברת הפלות בעבר והמאמצים הרבים שנדרשת אליהם על מנת להיכנס להריון. כאשר מתעורר פחד כזה, הרי זה רק טבעי שהפחד יקבל ביטוי גם בזמן החלום.
החלומות איפה, הם דרך של הנפש לבטא פחדים, תקוות ומשאלות. החלום הוא פעילות מחשבתית ורגשית ואיננו מנבא את העתיד או את המציאות.
גם את חלומך האחרון ניתן להבין כך. הרי בחלום את מגלה שאת בהריון - יש קצת כאב אך להבדיל מחלומותייך הקודמים אין פה חלום של בהלה גדולה או חשש מהפלה אלא ביטוי לכך שאת בהריון ושזה מעורר באופן טבעי גם חרדה מסויימת.
לסיכום, החלומות אינם קשורים במציאות אלא בעולם הרגשות והמחשבות. כשאת חולמת זה הזדמנות שלך לבטא חששות ותקוות בזמן השינה. לכן, כשאת מתעוררת מחלום מפחיד הזכירי לעצמך שזה רק חלום, ונסי לחשוב מה זה מבטא. ההבנה בדרך כלל עוזרת להירגע.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)