חרדה בהריון שני

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדה בהריון שני
    נורית
    10/11/2012

שלום,
    אני בהריון שני מתוכנן שבוע 5. בני הבכור בן שנתיים וחצי. אני נשואה בזוגיות טובה.
    לפני מספר חודשים גיליתי כי אני נושאת מוטציה בגן BRCA-1 ובקבוצת סיכון גבוה לפתח סרטן שד/שחלה במהלך החיים. הוסבר לי כי בסביבות גיל 40 אצטרך לעבור כריתת שחלות מונעת וכן לעבור בדיקת שדיים ושחלות מקיפה בכל חצי שנה. בזמנו הודעתי לצוות הרפואי כי בכוונתי להיכנס להריון ויידעו אותי כי בתקופת ההריון וההנקה המעקב נפסק. כמו כן הוסבר כי הסיכון לחלות עולה עם התקדמות הגיל. מאז הגילוי על ההריון, אני חרדה ביותר לגבי האפשרות לאבד אותו (אחותי הפילה את אחד ההריונות שלה). אני מתעוררת בלילה ולא מסוגלת לחזור לישון, מרגישה שהראש כמו רכבת הרים של מחשבות בלתי-פוסקות. מפחידה אותי המחשבה לאבד את ההריון הזה שכל כך חשוב לי לעבור אותו בשלום לאור הסיפור הגנטי. אני גם חוששת שהמצב החרדתי הזה פוגע בעובר המתפתח. כמו כן אני עובדת בעבודה מאד תובענית ומלחיצה, דבר אשר אינו תורם למצב כלל. אני מרגישה שאני לא מסוגלת להתמודד עם העבודה במצב כזה. ניסיתי לעשות מדיטציה אך לא ממש הצלחתי במצב הזה. אני שוקלת אולי לפנות לרופא משפחה, אולי לבקש חופשת מחלה לתקופת מה ולפנות לייעוץ פסיכולוגי במקביל. אני פשוט לא יודעת מה לעשות. אני רק יודעת שאני זקוקה למשהו שירגיע אותי כי אני לא מסוגלת לתפקד ככה.
    אודה לעצתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדה בהריון שני

הוספת תגובה

• חרדה בהריון שני - תגובה

ד``ר נועה ברק
    10/11/2012

שלום נורית

החששות שלך מובנים ואת מתארת מציאות תובענית מאוד
    המתח אינו פוגע בעובר אבל פוגע בך מכיוון שהוא מפריע לך ביומיום ופוגע באיכות החיים.
    הרעיון שלך מצוין כדאי לפנות לרופא ולהתחיל בטיפול פסיכולוגי באזור מגורייך
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו