פחד לחוות שוב התקף חרדה בהריון..

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחד לחוות שוב התקף חרדה בהריון..
    מיכל
    01/02/2013

ערב טוב,
    אני בת 41 ומאד רוצה להכנס להריון רביעי. ילדתי לפני כשנה את השלישי ובמהלך ההריון עברתי התקף חרדה כאשר בעלי נעדר למס ימים מהבית. ההרגשה הייתה זוועתית. אציין כי אני טיפוס "חרדתי..", חושבת הרבה, צריכה להיות כל הזמן בשליטה, מנתחת כל דבר..וגם המחשבה לעבור הריון נוסף מלחיצה אותי מאד, הראש אומר לא הנשמה רוצה מאד. אין לי זמן להתלבט והחלטתי ללכת עם הלב. לפני כל הריון חששתי וחישבתי..ובסופו של דבר אהבתי הגדולה לילדים הכריעה ולשמחתי התמלאנו באושר עם כל ילד וילד. כעת מעבר לחששות הברורים..אני פוחדת מאד, מאד שלא אחווה שוב התקף חרדה בהריון עצמו. אני מפחדת שלאחר שאכנס להריון יתחילו שוב לצוץ כל אותן מחשבות..מה יהיה..איך נסתדר..האם עשיתי בשכל..למה להתגרות בגורל מספיק שלושה וכו' ואז חוששת ששוב אחווה הריון מלווה בפחד והתקפים. אציין כי למרות היותי אדם חרדתי מעולם לא נזקקתי לטיפול ומעולם קודם להריונות לא חוויתי התקפי חרדה אלא סתם תקופות ורגעים לחוצים.
    כיצד אוכל ללוות את כניסתי להריון ואת מהלך ההריון כך שאוכל להיות רגועה יותר ואהנה סוף סוף מהתקופה ולא אפול כמו בפעמים הקודמות . אגב זהו החשש היחיד של בעלי שטוען ובצדק שבכל הריון אני הופכת להיות חרדה והופכת לאדם אחר עד ללידה.., אני משתוקקת לחוויה מתקנת ..
    אציין כי אין כיכולתי להשקיע בכך כסף רב..והייתי שמחה למצוא פתרון של איש מקצוע דיסקרטי ולא דרך הקופה, או אולי קבוצת תמיכה..? משהו שילווה אותי בהריון ויעניק לי את הרוגע לו אני כל כך זקוקה כדי לא לחוות שוב התקף חרדה כמו זה שהיה לי ויחד עם זאת במחיר סביר..,
    הרבה תודה, לימור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פחד לחוות שוב התקף חרדה בהריון.. - תגובה

ד``ר נועה ברק
    02/02/2013

שלום לימור
    נשמע שאת מודעת היטב למצבת ואכן טיפול יכול לעזור
    את יכולה לפנות לבית החולים בו תלדי ולבקש לפגוש פסיכולוג רפואי
    זהו שירות ציבורי בעלות נמוכה או ללא עלות הקיים ברבים מבתי החולים
    החלופה היא פסיכולוג של הקופה
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו