איך להרגיע הכאב?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך להרגיע הכאב?
    כ.
    19/03/2008

הלידה הראשונה שלי הייתה די קשה כי הגוף שלי לא מייצר מספיק אוקסיטוצין (ההורמון שמייצר צירים). באתי לבית החולים עם ירידת מים ונאלצתי לסחוב 32 שעות של צירים כואבים שנוצרו בעזרת פיטוצין, מחוברת למוניטור חיצוני ואחר כיממה גם פנימי כל הזמן, רוב הזמן לא קיבלתי שיכוך כאבים על ידי אפידורל או כל משכך אחר,כיוון שהפתיחה היתה קטנה מ4. לאחר האפידורל הצירים פסקו לגמרי והחלו האטות בדופק העובר, דבר שהצריך לידה בניתוח שלבסוף הוציאה תינוק בריא ויפה. אני כרגע לקראת לידה שנייה, וחוששת מלידה וגינאלית, חוששת מהלידה עצמה ומהכאבים שכרוכים בה ופוחדת שלא אעמוד בהם ושממש איקרע מהלידה למרות שבוודאי אכין את המקום על ידי עיסוי פריניאום. זאת בגלל שלא עברתי לידה וגינאלית, אז זו מעין לידה ראשונה עבורי. אני יודעת שזה נשמע די ילדותי והזוי, אך אני כבר למודת סבל וכאבים בגלל פיטוצין וכנראה שלא תהיה מניעה להשתמש גם בלידה הזו בפיטוצין כיוון שממועד הלידה הראשונה שלי עברו קרוב לכארבע שנים. כיצד אפשר, לדעתכם, להימנע ממתן פיטוצין בלידה ואיך אפשר להרגיע את הפחדים?
    אשמח לתשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איך להרגיע הכאב?

הוספת תגובה

• כאב

ד``ר נועה ברק
    20/03/2008

שלום לך,
    ישנן מספר דרכים לשלוט בכאב.
    ביופידבק היא שיטה מצוינת לשליטה בכאב. בשיטה זו את מתחברת למחשב שקורא פונקציות פיזיולוגיות שונות ונותן לך תמונה בזמן אמת לגבי מצבך. את לומדת שיטות שונות להתמודדות עם כאב ויש לך אפשרות לראות בזמן אמת איזו שיטה יעילה בשבילך.
    אפשר להשתמש גם בהיפנוזה שהיא כלי מצוין לשליטה בכאב.
    אני ממליצה שתפני למטפל בשיטות אלו באזור מגוריך.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו