איך להתמודד עם חרדה בהריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך להתמודד עם חרדה בהריון
    nn
    30/07/2014

שלום לכם ותודה רבה על עבודתכם המקסימה.

זוג צעיר, ללא ילדים בינתיים. לפני כחצי שנה עברנו הפסקת הריון בשבוע 16 לאחר שהתגלה מום בעובר. תהליך האובדן היה לי קשה מאוד ואפשר לומר ששקעתי עמוקות במקרה והיה לי מאוד קשה להמשיך הלאה. כרגע, לשמחתנו הרבה, אנחנו נמצאים בפתחו של הריון חדש. לצערי איבדתי את התמימות עם המחשבה שנכנסים להריון ולאחר תשעה חודשים נולד תינוק. אני ניצבת בפני שני קשיים בולטים כרגע:
    1. הפחד לאבד את ההריון. הפחד מהפלה נוספת... אני כל היום חוששת ממה שעתיד לבוא ואיך גם הפעם נסיים בידיים ריקות... אני כל כך חוששת מהרגע שאאבד גם את ההריון הזה ולא מפסיקה לצפות שחורות.
    2. אולי מתוך הפחד הזה, קצת קשה לי להתחבר להירון הזה. זה מן מעגל נוראי של געגועים לעובר שהיה ולא נולד, מחשבות שתקועות עוד מההריון הקודם ואז ייסורי מצפון על זה שאני לא מצליחה לשמוח עכשיו ולהתפנות להריון החדש ולעובר החדש. יש לי ייסורי מצפון כבדים על המחשבות האלו שלי שעדיין שם. כואב לי על חוסר "הקשר" עם העובר החדש והמחשבון שנמצאות עם הקודם. אני באמת מפחדת שזה ישפיע...

אשמח לקבל בקצרה כלים שיעזרו להתמודד...
    המון תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• איך להתמודד עם חרדה בהריון - תגובה

ד``ר נועה ברק
    31/07/2014

שלום לך
    לפי תאורך נשמע שעברת ארוע טראומטי הממשיך להשפיע עליך גם עכשיו
    מאוד ממליצה שתפני לטיפול
    בבית החולים בו את מתכוונת ללדת יש שירות של פסיכולוגים רפואיים המומחים בטיפול במקרים כאלו
    השירות הוא בחינם
    ממליצה שתפני ותלמדי כיצד לשלוט במתחים ובחרדות ותוכלי להשיב לעצמך את איכות החיים
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו