מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדה תוך כדי שינהמור09/03/2015
שלום, אני בשבוע 18 להריון שני.
אני בד"כ בנאדם מאוד שמח ולא דיכאוני
בהריון הראשון שלי בסביבות חודש 8 התחילו לי חרדות שהייתי מתעוררת מהם, הייתי מתחילה לבכות מרגישה כאילו אני עומדת למות ולחצים בחזה משהו שלא נשלט.
הייתי מפחדת כשמגיע הלילה לא להרדם, מאז היתה לי טראומה להכנס להריון שני.
כיום 4 שנים אחרי בע"ה אני שוב בהריון וכל ההרגשות של פעם חזרו לי אך מוקדם מידי
אני מניחה שזה התקף חרדה, אני מנסה להשתלט עליו אבל זה לא מתסכל.
אני ישנה אולי 3 או 4 שעות בלילה ולמחרת אני ממש גמורה מעייפות.
האם תופעה כזו מוכרת ומה ניתן לעשות?
קניתי רסקיו לילה ולא חושבת שזה כל כך עוזר, חשבתי ללכת לפסיכיאטר אבל לא מוכנה שזה יפגע בעובר.
אשמח לשמוע מה הצעתך מנסיונך...
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפי חרדה
ד"ר נועה ברק10/03/2015שלום שרון
מהה שאת מתארת נשמע כמו התקפי חרדה. התופעה מוכרת וברת טיפול.
תרופות הן בהחלט אופציה וחלק מהתרופות אף מאושרות על ידי משרד הבריאות ונחשבות בטוחות בהריון,
יש גם אופציה לטיפול פסיכולוגי קוגניטיבי התנהגותי שיעזור לך להתמודד עם החרדות. אפשר גם לשלב ביניהם.
ממליצה בחום שתפני לרופא שלך ותתיעצי איתו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה תוך כדי שינה - תגובה
ד''ר גיל הלפרין19/03/2015למור שלום,
החרדה שאת מתארת פוגעת באיכות החיים שלך ובחווית ההריון ובהחלט ניתנת לטיפול.
אני מבין שכבר הצלחת להתמודד עם זה בהריון הראשון, אז אולי כשלב ראשנוי תוכלי להיזכר מה עזר לך אז?
דבר שני אני ממליץ לפנות לטיפול פסיכולוגי, גישה התנהגותית קוגנטיבית יכולה מאד להתאים ולסייע.
גם טיפול תרופתי יכול לעזור וניתן להתייעץ עם הרופא באשר למשמעות של נטילת נוגדי חרדה בזמן הריון. התמונה מורכבת ובהחלט יש אפשרויות טובות לטיפול.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנרבן בהריון או תרופה טבעית אחרת?
מור29/03/2015היי אשמח לתשובתך!
בנוסף האם מותר להשתמש בכדורי נרבן שהם טבעיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)