פחד להיות לבד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחד להיות לבד
    צליל
    03/06/2008

שלום, אני בשבוע 35 ולאחרונה מאוד מפחדת להישאר לבד, חוששת מצירים וממצב שאלד ללא בעלי או באמבולנס, אני ממש מנסה להעסיק את עצמי בדברים אחרים, אך לצערי בחלק מהשבוע בעלי עובד בלילה ואז איני מצליחה להירדם, אני לא יודעת איך להמשיך כך כי זה מפריע לי ולו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחד להיות לבד

הוספת תגובה

• פחד להיות לבד

ד''ר גיל הלפרין
    04/06/2008

שלום צליל,
    את מתארת פחד להישאר לבדך, ואם הבנתי נכון הפחד הזה התפתח לאחרונה וקשור בשלב המתקדם של ההריון. חששות מסוג זה הנם נורמטביים ומשקפים את ההתכוונות הפסיכולוגית והפיזית שלך לקראת הלידה.
    למרות שהחרדה שאת חווה ממוקדת בלידה ובאפשרות שתלדי לבד, יתכן שהחרדה גם קשורה בצפייה לתינוק החדש ולשינוי החיים המשמעותי שצפוי לך. חשוב לזכור גם שבשלב ההריון שבו את נימצאת קשיי הירדמות הם דבר טבעי וצפוי.
    יתכן שבאמצעות יצירה של רשת תמיכה מורחבת (כגון בן משפחה, חברה) שאליהם תוכלי להתקשר במקרה שבעלך אינו זמין עשוי להקל. במו כן הייתי מציע להשתמש בתרגילי הרפיה ודמיון מודרך לקראת שלב השינה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו