חרדה מהפלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדה מהפלה
    מיכל
    16/06/2008

אני בתחילת ההריון (שבוע 8+2). מתחילת ההריון אני סובלת מכאבים קלים בבטן, אולם לפי בדיקות ההריון מתפתח תקין. לפני מספר ימים החלו לי הפרשות חומות, אומנם קראתי שזה תקין ונבדקתי וראו עובר תקין ודופק - אבל אני בהיסטריה, חולמת חלומות זוועתיים על הפלה ודימומים ובמתח נוראי. אני לא יודעת איך להתמודד עם המחשבות המפחידות האלו.

יש מה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדה מהפלה

הוספת תגובה

• חרדה מהפלה

ד''ר גיל הלפרין
    17/06/2008

למיכל שלום
    ניכר מדברייך שאת אכן חרדה ביותר. האם יש בעברך סיבות שמזינות את הפחד מהפלה כמו הפלה קודמת או קשיים להיכנס להריון? אם התשובה חיובית הרי שחשוב להבין את פחדייך ביחס לכך.
    אחת הדרכים המועילות להתמודד עם פחדים מסוג זה הינה להזכיר לעצמך (עדיף לשתף בכך אדם נוסף) שהמציאות כפי שמעידות הבדיקות היא, שההריון תקין. עימות מתמשך של הפחד מול המציאות מוביל בדרך כלל להקלה מסויימת. בנוסף ניתן להיעזר בטכניקות הרגעה עצמית כמו הרפיה ודמיון מודרך.
    והיה והחרדות אינם נשענות על אירועים שאת יכולה לזהות ושהן מתמשכות - מומלץ לפנות לטיפול פסיכולוגי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו