אני פוחדת מהלידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אני פוחדת מהלידה
    שני
    17/06/2008

זה היריון ראשון שלי.

חשבתי להתמודד עם הפחדים באמצעות חשיפה לחומר תיאורטי.

שמתי לב שככל שאני נחשפת יותר לחומר, קרי אינטרנט וספרים וככל שאני יודעת יותר על מהלך הלידה והשלבים שלאחריה - כך אני פוחדת יותר ומעדיפה לא לדעת כלום.

מה עושים? אמאל'ה אני פוחדת. לא רק מהלידה עצמה אלא האם אוכל לגדל את התינוק כראוי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אני פוחדת מהלידה

הוספת תגובה

• פחד מהלידה

ד''ר גיל הלפרין
    17/06/2008

לשני שלום
    פחד מפני הלידה הראשונה הוא טבעי ביותר והוא נוטה להתגבר ככול שמועד הלידה מתקרב. נראה שהדרך שבחר להתמודד - על ידי קריאת חומר תיאורטי - איננה מיטיבה איתך כעת. לעיתים עודף אינפומציה עשוי לגרום לתחושת הצפה , ועבור חלק מהנשים מעבר לרמה מסויימת של מידע רק מגביר את החרדה. יתכן ששם את נמצאת. אי לכך מומלץ להניח לעת עתה את האסטרטגיה הזו בצד ולנסות לעבור לטכניקות של דמיון מודרך והרפיה. בכל מקרה מחשבה על התינוק שמחקה לך לאחר הלידה עשויה להיות מקילה ומנחמת.
    באשר לספקות שאת מטילה בנוגע לאימהות הרי שגם ספקות אלו נורמטיביות. במובן מסויים הן מעידות על החשיבות הרבה שאת מייחסת לתפקיד החדש שלך כאם - וזה לכשעצמו מהווה אינדיקציה חיובית ליכולתך למלא את התפקיד הזה באופן מיטיב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה חמוד! תודה על העידוד!

שני
    17/06/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו