פחדים של מתחילים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחדים של מתחילים
    אלעד
    26/06/2008

שלום רב, אני מצפה לילדי הראשון, אישתי בשבוע 28 ועוד יש לנו זמן, אבל כבר עכשיו אני מתחיל להיות לחץ לגבי ניהול החיים אחרי הלידה, איני יודע אם מדובר בחרדה או סתם לחצים ודאגות טבעיות, אבל איני ישן טוב בלילה ואיני מספיק מרוכז בעבודה, מה אתם חושבים שכדאי לי לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחדים של מתחילים

הוספת תגובה

• פחדים של מתחילים

ד''ר גיל הלפרין
    26/06/2008

לאלעד שלום.
    מחשבות על החיים שלאחר הלידה מהוות מרכיב חיוני בהכנה לקראת בואו של התינוק. במובן מסויים ניתן לראות מחשבות אלו 'כהריון מנטאלי' היינו הזדמנות להתכונן לשינוי הצפוי. הואיל ומדובר בשינוי משמעותי מידה מסויימת של דאגה וחרדה הנן צפויות ואינם לכשעצמן מעידות על בעיה למרות שהן גורמות לך לאי נחת וחוסר שינה.

יתכן שהחרדה שאתה חווה מרמזת על כך שכדאי לעסוק באופן יותר מפורט בשאלות שמטרידות אותך, כגון ניהול החים שלאחר הלידה. שיחות עם בת זוגתך עשויות להוביל לפתרונות אפשריים וגם להציף סוגיות נוספות שעשויות בשלב ראשוני לעורר חרדה נוספת. למרות זאת מומלץ לדבר שכן לאחר השלב הראשוני המצב אמור להשתפר. גם התמקדות בהיבטים הנעימים והרצויים שקשורים בהגעת התינוק עשויים לאזן את התמונה ולסייע.

יחד עם זאת, והיה והחרדה והפרעות השינה מגיעות לרמה שפוגעת בתפקודך מומלץ לפנות להתיעצות עם פסיכולוג.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו