חרדה בהריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדה בהריון
    נורית
    01/07/2008

שלום אני אמא ל 2 בנים מקסימים לפני כ 10 חודשים עברתי הפלה טבעית בשבוע 15 להריון, כשכבר ידענו שמדובר בילדה . לאחר בדיקות הסתבר לי שיש לי בעיה בקרישיות של הדם עכשיו אני שוב בהריון בשבוע 30 ומטופלת בקלקסן ומיקרופירין. בתחילת ההריון הזה הייתי מאוד חרדה, אך לאחר שבוע 16 הלחץ ירד מעט ונשמנו לרווחה. הבעיה היא שבשבוע האחרון הפחד הזה של לשוב הביתה בידים ריקות חזר שוב וככל שמועד הלידה קרב החרדה גדלה. לעיתים אני מגיעה למצב שממש בא לי לקום ולגשת לבית החולים ולבקש מהם שיוציאו אותה כבר כדי שיהיו לה כל הסיכויים להישאר בחיים. אני ממש חוששת שיקרה משהו רע ברגע האחרון. שמעתי כבר על מקרים בהם נשים איבדו את עוברם בחודש תשיעי סמוך ללידה ואף בלידה עצמה. ואין דבר שמפחיד אותי יותר מזה אינני יודעת עוד מה לעשות, אני כבר כמעט לא ישנה בלילה, אני לא חושבת שאהיה מסוגלת לאובדן נוסף, בטח שלא בשלב הזה של ההריון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדה בהריון

הוספת תגובה

• חרדה בהריון

ד''ר גיל הלפרין
    02/07/2008

לנורית שלום
    ניכר שאת חרדה ומודאגת מאבדן נוסף ודאגתך מובנת על רקע ההפלה הטבעית שעברת בשבוע ה-15. יחד עם זאת חשוב לזכור לשפי דברייך ההריון מתפתח כרגע באופן תקין! ככול שתוכלי להזכיר לעצמך הן את העובדה הזאת והן את העובדה שילדת שני בנים בריאים ומקסימים בעבר זה עשוי לשמש כבלם לחרדה שאת חווה.
    יתכן שפניה לפסיכולוג תעזור אףהיא. כך תוכלי לשוחח ביתר פירוט על הנושאים שמעסיקים אותך ולרכוש מספר כילים כגון דמיון מודרך והרפיה שנודעו כאמצעים יעילים להתמודדות עם מצבי חרדה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו