פחד מלידה קיסרית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחד מלידה קיסרית
    אלה
    06/07/2008

שלום, לידה ראשונה נאלצתי לעשות קיסרי בגלל שהעובר היה הפוך, אני לקראת לידה שניה וחוששת שהפעם גם אלד בקיסרי ומאוד חשוב לי ללדת לידה רגילה, אני מפחדת שלא יתנו לי גם יותר מדי צאנס בגלל העבר שלי ובלגלל הניתוח הקיסרי ואני פשוט מתפוצצת ממחשבות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחד מלידה קיסרית

הוספת תגובה

• פחד מניתוח קיסרי

ד''ר גיל הלפרין
    07/07/2008

לאלה שלום,
    הרצון ללידה טבעית והפחד מניתוח קיסרי מובנים לחלוטין במיוחד על רקע הלידה הקודמת. יחד עם זאת הסיכוי ללידה קיסרית נוספת הוא גבוהה יותר ויתכן שהדרך הטובה ביותר להתמודד עם עובדה זו היא לקוות ללידה טבעית (בהחלט אפשרי) ולהתכונן לאפשרות של קיסרי במקביל.

הכנה כזו עשויה לסייע בהקלת החרדה במיוחד עם תזכירי לעצמך שניתוח קיסרי נועד לצמצם את הסיכון לתינוק ולאם וכאשר מחליטים על כך זו האפשרות הבטוחה ביותר. תזכורת כזו לעצמך איננה נעימה לכשעצמה אך עשויה לסייע בהתמודדות. בנוסף מומלץ לחשוב על ההבטים הפרקטיים שקשורים בלידה קיסרית כגון בחירת בית היולדות ועד לסידורים הנדרשים לתקופת ההתאוששות.

בנוסך יתכן ששימוש בטכניקות של דמיון מודרך והרפיה יכולים גם הם לסייע בהפחתת החרדה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו