פחד מהריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחד מהריון
    ע.
    07/09/2008

שלום רב, הנני נשואה כשנה וחודשיים, במהלך השנה האחרונה סבלתי מספר פעמים מהתקפי חרדה,החלפתי עבודה,החרדות נבעו בעיקר מפחד להרגיש לא טוב, פחד משירותים, מכאבים, טופלתי באמצעות טיפול התנהגותי קוגנטיבי ובחמשת החודשים האחרונים אני לוקחת רסיטל 20 מ"ל. בשבועיים האחרונים הורדתי מינון ל-15 ביום. כעת נודע לי שאני בהריון. זה היה חלום חיי להכנס להריון אבל אני ממש מפחדת ובעקבות הפחד הזה חזרו לי קצת החרדות. אני מפחדת שהחרדות יהיו לי במשך כל ההריון, שאני ארגיש לא טוב. אני רוצה מאוד את הילד הזה אבל אני בחרדה מההריון, ומאז שנודע לי על ההריון אני כל בוקר עם שילשולים, סחרחורות. מה ניתן לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחד מהריון

הוספת תגובה

• פחד מהריון

ד''ר גיל הלפרין
    07/09/2008

לקרן
    לא ניתן לנתק את החרדה שאת חווה בהווה מהתקפי החרדה עליהם את מדווחת במהלך השנה האחרונה. הואיל ויש לך כבר התנסות בטיפול התנהגותי קוגנטיבי מומלץ לחזור למסגרת הטיפולית בה היית על מנת לקבל סיוע בהתמודדות עם החרדות שקשורות בהריון. כמו כן מומלץ להיוועץ ברופא המטפל על מנת להתאים את הטיפול התרופתי להריון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני נמצאת במצבך

הילה
    22/09/2008

היי אני במצב הזה...הייתי שנה וחצי האחרונות עם התקפי חרדה טיפלתי באעצמי באמצעות טיפול קוגנטיבי התנהגותי+ לקחתי רסיטל תקופה של חצי שנה, . היום שמונה חודשים אחרי אני בהריון בחודש שביעי, והחרדות חזרו. אני חזרתי לטיפול קוגנטיבי אצל פסיכולוגית ומחכה בכיליון עיניים כבר לראות את הילד שלי, החרדה כרגע היא חלק מחי אך אם ניצחתי אותה בעבר אני אנצח אותה שוב. המלצתי היא, תחזרי לטיפול, ובמקביל תעבדי על עצמך לבד, את מסוגלת כי כבר ניצחת את זה בעבר, והכל יהיה בסדר. תדברי לעובר שלך, תתרכזי בדברים חיוביים, תעשי ספורט, בסוף הכל עובר:-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו