האם זה טבעי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם זה טבעי
    גלית
    18/09/2008

אני בהריון, סוף שליש ראשון. יש לי פחד שאני לא מצליחה לגרש על נושא בריאות העובר. לפני כל בדיקה (US שקיפות עורפית) אני בלחץ. הדופק שלי ממש עולה. אני לא מראה את זה כי זה נראה אפילו לי מוגזם.גם אין סיבה לפחד הזה. מה הצעתכם? תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם זה טבעי

הוספת תגובה

• חרדה

ד"ר נועה ברק
    19/09/2008

שלום לך, את מתארת חרדה ולחץ לגבי העובר ושלומו. לחץ מסוים הוא טבעי. הרי מדובר בתהליך שמתרחש בתוך גופינו ויש הרבה אי וודאות. אולם, לחץ מוגזם יכול להיות תוצר של חשיבה קטסטרופלית שבה את מסוגלת לדמיין רק את הדברים השליליים והמפחידים . חשוב לזכור שרוב ההריונות הם תקינים ובריאים. נסי לחשוב גם על האספקטים החיוביים ולא להתמקד רק בדברים שליליים שאולי יקרו אך כל הסיכויים שלא יקרו. את יכולה גם להשתמש בתרגילי הרפייה . אפשרות נוספת היא לפנות לטיפול שבו תלמדי כיצד להעביר את הפוקוס מדברים מדאיגים ומפחידים לדברים חיוביים ורצויים. בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו