מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדה ממערכת יחסים שתוביל להריון:-(שחר של טללים16/11/2008
שלום רב, הופתעתי לשמוע שיש פוביה מוגדרת ומוכרת כזאת ואף פורום בנושא. חייבת לציין שאנחנו משפחה רגילה ונורמטיבית לחלוטין בלי פתולוגיות מיוחדות, אבל ה"בעיה" שלנו היא כזו- אנחנו שתי אחיות במשפחה. אני הבכורה, נשואה כבר 18 שנה עם 2 ילדים ואחותי רווקה, שחגגה זה מכבר 36. עד כאן זו לא בעיה- יש יותר גרוע...:-) לאחותי ישנה תופעה, שאני לא יודעת איך לקטלג, אך הסימפטומים הם פחד מדם או פציעה או כאב. בכל פעם שהיא נחתכת- היא גם מתעלפת מזה...אף פעם לא הייתי מודעת לזה עד השנים האחרונות שהיא החלה לדבר על זה כבעיה מטרידה מאוד עבורה- כנראה שזה החריף. אימי ואני הסקנו מתוך שיכלול של לא מעט נתונים, שיתכן שבתוכה פנימה היא מונעת מעצמה קשר שיוביל לנישואים שיובילו להריון ולידה. כלומר- היא מפחדת בכלל להיכנס ל"משפך" הזה, למרות שהיא מאוד רוצה! חייבת להגיד שמדובר בבחורה יפהפייה, מצליחה, חברותית ומשפחתית שפשוט לא מאפשרת לעצמה קשר עם מישהו שיוכל להוביל אותה להקמת משפחה וכל המשתמע. בזמנו שכנענו אותה ללכת לטיפול פסיכולוגי והיא הגיעה לפגישה או שתיים שלא הובילו לכלום חוץ מכך שהיא "הוכיחה לנו" שהיא לא צריכה שום טיפול...רוצה לציין שבאופן שוטף אנחנו נמנעים מללחוץ עליה- אבל היא לחוצה ממילא ומפרשת כל ריאקציה של הסביבה כלחץ. מניחה שזה טבעי. השאלה אם זה עושה הגיון הקשר בין הפוביה שלה מכאב/דימום לבין אי הרצון המוסווה של יצירת קשר שיוליד משפחה... מה עושים? תודה גדולה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה
ד``ר נועה ברק16/11/2008שלום לך,
אכן יש תופעה של פוביה מדם.. ניתן לטפל בה בהצלחה באמצעות טיפול קוגניטיבי התנהגותי.
יתכן שיש קשר בין הפוביה לבין אי רצונהאו יכולתה של אחותך לבסס קשר רציני ויתכן שהסיבות הן אחרות. בכל מקרה ,מאוד מומלץ שהיא תפנה לטיפול כדי לפתור את הקושי שלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתי מתאים לפנות לטיפול פסיכולוגי -
נורית מרכוס24/11/2008אני מבינה את הדאגה שלך ושל אמך לגבי אחותך ואת הרצון להבין מה עובר עליה ולעזור לה. יחד עם זאת חשוב לי להדגיש כי כל אחד מאתנו עושה את ההתפתחות שלו בקצב ובדרך שלו. בדרך כלל לא ניתן להניע אדם לברר לעצמו את קשייו – עד שלא מגיע הזמן מצידו. מבחינה זו שווה לנסות ולקבל את אחותך כפי שהיא ולאפשר לה לעצב את חייה בדרכה. בברכה, ד"ר נורית מרכוס, מכון מכלול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)