טיפול מניעתי לדיכאון אחרי לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול מניעתי לדיכאון אחרי לידה
    הילה
    23/11/2008

שלום רב . אני נמצאת בהריון ראשון שבוע 32 . סובלת כבר מס שנים מהתקפי פאניקה , חרדה וOCD בנושא מחשבות חוזרות ונשנות . אני מטופלת בויאפקס (אפקסור) 225 מ"ג ומשבוע שעבר, עקב החמרה במצב , לאחר התייעצות מול השירות הטרטולוגי ומול הפסיכיאטר המטפל 300 מ"ג(העדיף להעלות את המינון ,במקום לבחליף לתרופה חדשה עקב שבוע ההריון המתקדם). בנוסף התחלתי טיפול באיכילוב בשיחות במרכז לבריאות הנפש של האישה . מס שאלות : 1. האם בעצם העלאת המינון,עקב רגרסיה, אני צריכה להמתין לפחות שבועיים עד להשפעה\חזרה לשפיות?? אני סובלת בעיקר מהתסמינים הפיזיים של החרדה ( חוסר שינה, דופק מהיר, התקשות שרירים, אי שקט כללי ובכי...) וכמובן מהפחד שאני לא ממש מתאימה להיות אמא , למרות שאני מסתדרת נהדר אם תינוקות וילדים..... 2. פחד עצום נוסף שלי , הינו מדיכאון אחרי לידה ... האם יש טיפול מניעתי לכך?? האם בעצם העובדה שאני נוטלת את נוגדי הדיכאון ,זה מהווה מעין הגנה \מניעה לדיכאון אחרי לידה?? אודה לתשובה מהירה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חרדה ודכאון

ד``ר נועה ברק
    23/11/2008

שלום הילה
    לגבי העלאת המינון, סביר שתרגישי הקלה בקרוב.אפ את מכירה טכניקות להרפיה, מומלץ להשתמש בהן להורדת רמות החרדה. אם אינך מכירה, תוכלי לבקש מהמטפל באיכילוב ללמדך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה וכאון

ד``ר נועה ברק
    23/11/2008

בהמשך לתגובה הקודמת, כדאי שתדברי עם המטפל לגבי חששך מדכאון לאחר לידה.
    תוכלי לרכוש דרכי התמודדות עם קשיים רגשיים מכל סוג שאולי יעלו לאחר הלידה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו