פחד מפני לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחד מפני לידה
    דנה
    04/01/2009

אני נשואה כחצי שנה, וכבר הרבה שנים, מאז שאני זוכרת את עצמי, אני מפחדת מאוד מהרגע שבו אצטרך ללדת. אני נורא רוצה ילד אבל הפחד מפני הלידה משתק אותי ולכן עדיין לא קיבלתי החלטה להיכנס להריון. מה ניתן לעשות נגד הפחד הזה? בעיקרון אני החלטתי שאני רוצה ניתוח קיסרי כי זה קצת מרגיע אותי. מה דעתכם?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחד מפני לידה

הוספת תגובה

• חרדה מלידה

ד``ר נועה ברק
    05/01/2009

שלום דנה
    חרדה מלידה היא תופעה שכיחה.
    אנו מוצפות בסיפורים על הכאב והסבל הכרוכים בתהליך וכמובן שזה מרתיע.
    לידה בניתוח קיסרי יכולה להיות פתרון אם כי לא ברור ממה את הכי חוששת מהכאב?. מכך שהלידה תסתבך?
    אם כאב הוא החשש המרכזי שלך את יכולה ללמוד היפנוזה עצמית ללידה.
    היפנוזה מפחיתה כאבים ונותנת דרך מעולה לשליטה בחרדה
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תהליך טבעי

עלמה
    10/01/2011

אני אכן מזדהה עם מה שכתבת . את נשואה חצי שנה אני כבר 3 שנים וכבר הרבה זמן יש מאין "לחץ חברתי " מסביב הנושא של ההריון . אני כבר בת 28 ...כל הזמן דחיתי ודחיתי ואמרתי שאני לא מוכנה ויש בזה משהו מאוד נכון .
    מה שאני כן יכול להציע לך זה שתנסי לדבר עם כמה שיותר אנשים שאוהבים אותך ומקיפים אותך ביום - יום אמא שלך , אחיות , חברות ....תדברי על זה כמה שיותר מה שמפחיד אותך וממה את חוששת . אני מקווה שיהיה לך סביבה תומכת ואוהבת כמו שלי שתאפשר לך להבין את הפחד ולהשתחרר ממנו ובעיקר לחזק אותך ולשקף לך את הצתהליך בצורה הכי חיובית שאפשר להגיד לך שאח"כ לא פוחדים ולא חוששים ...זה קורה כל התהליך עד הלידה תמיד יש ענן מעל הראש וזה יותר דאגה מאשר פחד . החרדה אצלי נבעה מכך שכל התהליך הזה הוא ללא שליטה שלי וברגע שמפנימים את זה זה מתגבר ומצליח זה הכל עניין של תהליך .
    היום אני כבר בהריון בחודש 5 מתה מפחד אבל גם מאוד מתרגשת ובעיקר לא מאמינה שדחיתי את זה ככ הרבה זמן בגלל החרדה הזאת . אני מקווה שתתחזקי ותצליחי לחוות את החוויה הזאת בקרוב .
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו