מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חשש ופחד מילד שניגילת11/01/2009
שלום רב, אנחנו נשואים ואוהבים 4 שנים וחובקים ילד מהמם בן שנתיים ורבע. אני נורא רוצה להכנס להריון שני ובן זוגי קצת חושש מהעניין, מאוד רוצה ומתרגש סביב העניין וכשזה מגיע לידי מעשה (בימי הביוץ)הוא חושש ונסוג. בן זוגי נוטל פלוטין - נגד מצבי רוח/דיכאון מזה כמה שנים עם הפסקות. אחרי הלידה של הבן עברנו משבר בזוגיות(מה גם שזאת היתה תקופה שהפסיק עם הטיפול התרופתי), אף התחלנו טיפול זוגי והפסקנו היות והיה לו מאוד קשה עם העניין, בעיקר החזרה לפצעי הילדות שלו ולמה שהוא הביא איתו לזוגיות, סה"כ לקחנו איתנו לא מעט "מהמעט טיפול" ועבדנו על הרבה דברים בזוגיות והיום היחסים חזרו להיות טובים. בנוסף הוא העדיף ללכת לטיפול בעצמו רק ששוב התחיל והפסיק, לא התחבר למטפל ושוב זה סביב החששות שלו מעניין הטיפול והחזרה לילדות הלא פשוטה שלו, לא פשוט בעבורו לפתוח את העניין והוא מדחיק ובורח. אני מנסה בכל כוחי לתמוך ולהבין אותו אבל במקרה הזה קשה לי. אני מאוד מאוכזבת מחוסר היציבות סביב עניין הילד והוא מרגיש די רע עם העניין. הוא לטענתו נורא חושש ופוחד בגלל המשבר שעברנו, בגלל כל מה שסבב את ההריון והלידה, ובכלל ההיבט הכלכלי, החשש מכל העול של עוד ילד, ונראה לי שזה בכלל קשור לפחדים שלו, לחוסר היציבות, לפחד משינויים. אני נורא מנסה לשכנע אותו לעשות טיפול אבל הוא מאוד חושש מזה ואני גם לא לוחצת אני מבינה שזה חייב לבוא ממנו. בשישי האחרון גיסתי הודיעה לי שהיא בהריון, נורא שמחתי בשבילה אבל זה ממש כאב לי והרגשתי מועקה גדולה הוא ראה והסביר לי את כל החששות שלו, לדעתי הכל ניתן לפתור, והוא טוען שאני רואה הכל ורוד ומבחינתי הוא רואה רק את הקושי והחשש.. ואני כבר בת 37.5 ומבחינתי אני לא רוצה לדחות את העניין יותר מידי, הוא מבחינתו היה מעדיף לדחות קצת. אני לא רוצה ללחוץ עם העניין ומצד שני אמרתי לו שצריך לדבר ולבדוק ולהציף את החששות והפחדים ואי אפשר להתנהל סביב הפחד.. מה היית מציע לי לעשות עוד?? בהתחשב בכל מה שציינתי. תודה מראש, גילת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה
ד``ר נועה ברק11/01/2009שלום גילת
נראה שבעלך התחיל לפתח תגובה המנעותית. דחיית ההחלטה אינה פתרון. הזמן רק יכול להקשות עליו.
אני ממליצה שבעלך ינסה טיפול אחר. אולי במקום טיפול שחוזר לילדות הוא יכול להעזר בטיפול ממוקד חרדה.(טיפול קוגביטיבי-התנהגותי) שיעזור לו לקבל החלטה.
חשוב לזכור שעבדתם על הקשיים שלכם ואינכם נמצאים באותו מצב בו הייתם לאחר לידת הבכור. צברתם ניסיון והבנה שיכולין לעזור לכם הפעם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה מפני הריון שלישי
נ.12/01/2009ערב טוב, אני בת 37 ויש לי 2 ילדים מקסימים בני 7 ו-שנה וחצי. הכניסה להריונות היתה לי קלה אולם במהלך כל הריון אני "משתגעת", מרוב מחשבות ופחדים בעיקר לבריאות העובר ופחות ללידה עצמה. בימים אלה התחלתי להתלבט לגבי ילד שלישי ואני מוצאת עצמי כל היום מתלבטת..-מצד אחד אני מרגישה בת מזל עם ילדיי ולא רוצה "להתגרות בגורל.." עם ילד נוסף, אני מבועתת מהמחשבה להיות שוב בהריון ולעבור את החוויה הקשה של החודשים שאחרי הלידה שקשים לי פיזית במיוחד, מצד שני אני מושפעת מסביבתי שטוענת כי שני ילדים זה מעט מדי וכרגע איני מרגישה זאת אך בעוד מס שנים אתעשת אבל אז יהיה מאוחר מדי..וכו' וכו' וכו'. בנוסף אני פרפקציוניסטית וטוטאלית מאד בגידול ילדיי (אני בעלת תארים אקדמאיים ויכולות גבוהות)-איני עובדת מרצון ואני מגדלת את ביתי ומקבלת את פני בכורי בצהריים. ברור לי שלו יהיה ילד נוסף אגדל גם אותו בבית לפחות שנתיים כיון שבעבר כשעבדתי במשרה מלאה וילדי היה בצהרון/מטפלות הייתי אומללה!! -מבחינתי להיות איתם בשנים הראשונות גורם לי להיות מאושרת ואני חוששת שעם עוד ילד כבר לא אוכל להרשות לעצמי זאת ואז..בשביל מה בכלל להיכנס לסרט הזה..?- איך מצליחים לקבל החלטה כשהשעון הביולוגי מתקתק ברקע..? אשמח להתיחסות, בברכה-מ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה
ד"ר נועה ברק13/01/2009שלום, את מעלה שאלות מורכבות טלא פשוטות. אני ממליצנ שתבררי את הסוגיות בטיפול כדי שתוכלי לקבל החלטה שתהיי שלמה איתה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאיזה סוג טיפול/פסיכולוג כדאי לפנות
נ.07/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפסיכולוג
ד"ר נועה ברק09/02/2009אני ממליצה על טיפול קוגניטיבי התנהגותי מכיוון שהוא יעיל במיוחד לחרדות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)