לחץ נפשי ולחץ בבטן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לחץ נפשי ולחץ בבטן
    שרה
    17/03/2009

שלום אני ב"ה בהריון שבוע 10 הריון שני. הריון ראשון-הפלה טבעית] בימים האחרונים חוויתי תחושת לחץ רבה בעבודה [לא פיזית כי אני יושבת] אך נפשית מהעומס הרב זה התבטא גם בתחושת לחץ בבטן תחתונה וגם בעליונה עם נפיחות ושרירי הבטן נוקשים, זה נמשך מספר שעות כי הלחץ בעבודה נמשך לאורך כל היום. באחד הימים גם נדרשתי לעשות משהו שמעט חששתי ממנו וממש היו לי דפיקות לב מואצות ולא הצלחתי להרגע בשום אופן במשך הרבה זמן אני מרגישה שרגישותי המוגברת מושפעת בין השאר מההריון אך בכל אופן מאד חוששת שמא זה עלול להזיק להריון- תחושת הלחץ הפיזי הממושכת בבטן. מה דעתכם? תודה שרה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לחץ נפשי ולחץ בבטן

הוספת תגובה

• חרדה

ד''ר גיל הלפרין
    18/03/2009

לשרה שלום
    יתכן שהלחץ הפיזי שאת חשה, כמו גם העליה בדופק הנם תגובות חרדה. יחד עם זאת ולפני שניתן לחשוב על תופעות אלו במונחים של חרדה מומלץ לבדוק עם הרופא המטפל על מנת לשלול גורמים אחרים.
    אם אכן מדובר בתגובות חרדה שמתמשכות, הרי שטיפול התנהגותי קוגנטיבי יעזור לך לווסט, לשלוט ולהרגיע את עצמך במהלך ההריון. לפי כך, אם התופעות הללו ממשיכות מומלץ לשקול פניה לטיפול.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו