מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הריון- ספקות וחרטותשיר04/05/2009
שלום רב,
אני נמצאת בחודש השמיני להריון.
במשך שנה בן הזוג שלי לחץ מאוד על ההריון ואני מסיבות כאלו ואחרות לא הרגשתי מוכנה.
לפני כמה חודשים לפתע, רציתי מאוד לעשות את הצעד הזה, חשבתי, תכננתי, דימיינתי והייתי לגמרי "בתוך זה". בניסיון הראשון להרות הצלחנו וקרתה לנו הפלה טבעית שעליה הצטערתי וכאבתי מאוד מאוד. כיום, אני כאמור שוב בהריון. הבעיה היא שבשבועיים הראשונים לגילוי שמחתי כל כך.
הייתי עסוקה בסימנים ובשינויים באושר גדול.
בשבוע האחרון הכל פשוט השתנה. אני מרגישה פחד ועצבות, אני מלאת ספקות ואפילו חרטה. אני פתאום לא בטוחה בכלום- לא בבית שלי או בבן הזוג שלי (ואנחנו אחרי שנת נישואים וחצי מאושרות מאוד). יש לי התקפי בכי אדירים ולא אופיניים, אני בקושי ישנה, נדמה לי שאני עושה טעות איומה, שאני צעירה מידי (אני בת 27.5). בקיצור- מאוד מאוד קשה.
כולם מדברים על חרדות/פחדי הריון. האם מה שתארתי הוא במסגרת הזו? אני יודעת שקשה מאוד לקבוע ולמדוד אבל האם הטלטלה הרגשית הזו דורשת התייחסות נוספת? אני לא מרגישה שזה רגיל ואם כן, בטח לא הייתי רוצה להמשיך ולהרגיש כך המשך כל החודשים האלו.
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון ספקות
ד``ר נועה ברק05/05/2009שלום שיר,
הטלטלה הרגשית שאת מתארת יכולה להיות קשורה לגורמים פסיכולוגיים וגם לגורמים הורמונליים.
מכיוון שאת סובלת, אני ממליצה שתפני לאיש מקצוע ותבררו יחד מה גורם לך לחוש תחושות קשות ואיך ניתן להתמודד.
בינתיים, נסי להשתמש בתרגילי הרפייה. גם שיחות ותמיכה מאדם קרוב (אמא, חברה וכ'ד)יכולות להקל עליך,
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שיר05/05/2009אתקן רק ואומר שאני נמצאת בשבוע השמיני להריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם לי זה קרה
נועה10/05/2009אולי צרת רבים חצי נחמה...שיר שלום, בשליש הראשון הייתי במצב רגשי מאוד מאוד בלתי יציב, בכיתי המון ואפילו קרה לי משהו שהפחיד אותי נורא:פתאום לא הרגשתי אהבה לבעלי, הוא היה אז במילואים במלחמה והייתי אדישה לגבי זה ( לא נעים לספר, אבל היו לילות שהעדפתי שישאר בצבא ושלא יבוא לחופשה כדי שאשאר לבד...)התגובות הרגשיות שלי היו חסרות פרופורציה והרגשתי "לא אני"... במהלך השליש השני התאזנתי,תודה לאל,וחזרתי מהר מאוד לשלמות ולאהבה הגדולה כלפי בעלי.כעת אני לקראת סיום השליש השני ומדי פעם יש לי "הוריקנים הורמונאליים", אבל לעיתים רחוקות בלבד ולפרקי זמן קצרים, זה לא דומה בכלל לשליש הראשון שאז זה הרגיש כמו מצב רוח רע מאוד שמצתמשך ולא עובר. זהו. מקווה שעזרתי. הריון קל ושמח .נועה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה לא רק הורמונים...
אני16/05/2009תמיד מאשימים את ההורמונים בהכל( כנראה בשביל שיהי את מי להאשים.)
אבלהאמת היא שזה לא בדיוק נכון , יש גם סיבות רציונליות .
יש מעין תחושה של אבל על אבדן הנעורים, יש חשש מהאחריות הכבדה שהולכת ליפול עלייך.
כי זה מעבר מכי חד שיכול להיות. יותר מכל מעבר בחיים , המעבר של להפוך להיות אמא.
אני אם לשניים ואני יכולה לומר שזה אושר גדול, אבל בצד האושר יש קושי קושי שכל אימותינו חוו וממשיכות לחוות וזה טבעי לחשוש מהקושי ...
אבל ככה הם החיים ( אחרת איך היה ממשיך להתקיים המין האנושי ??? )
בקיצור את לא שונה , את כמו כולנו.
והתחושות שלך יהיו חזקות יותר אחרי הלידה ואת לא צריכה להבהל מהן....ואת צריכה לדעת שאת נורמלית .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)