מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדה בתחילת הריוןמירי13/05/2009
שלום רב, אני בתחילת הריון ראשון, לאחר שרציתי כבר כמה חודשים..לפני יומיים איחור של בערך שבוע, הבטא היתה 191 iu/l. שקיבלתי את הבדיקה מהאחות היא אמרה שזה מעט נמוך ושזה כנראה הריון צעיר ולא מעיד כלום על התקינות.
אתמול הייתי אצל רופא הנשים שעשה אולטרסאונד ואמר לפני האולטראסאונד שאדע מראש כדי לא להתאכזב שרוב הסיכויים שלא אראה שק הריון בשלב צעיר זה. בכל אופן באולטראסאונד ראה את הרחם ובתוכה ממש שקיק קטן נקודה שחורה ואמר שזהו שק הריון ואפילו הוא התרגש...
עם זאת, ולמרותששמחתי מאוד, מאז שהאחות אמרה לי את זה אני בחרדות, ובחששות וממש מריגשה פחד על ההריון הזה, ומה יכול לקרות?ואם זה נמוך ואני קוראת שלא ניתן לראות כלל שק הריון בבטא כזו..אז מה זה?איך זה?מה זה אומר?
אני המאושרת באדם שאני נקלטתי החודש, באמת אין מאושרת ממני, אבל היום אני בחששות חרדות פחדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
ד``ר נועה ברק14/05/2009שלום לך,
לפי תאורך, אין מה לדאוג. ההריון צעיר. יקח עוד קצת זמן ואפשר יהיה לראות ערכים תקינים.
החרדה שלך מובנת. זהו הריון ראשון, יש הרבה שאלות, יש מיסתורין לגבי התהליך שמתרחש בתוך גופך,
אני ממליצה שתפעילי רשת תמיכה (חברות שילדו, קרובות משפחה) .תמיכה מאוד עוזרת. בנוסף את יכולה לעשות הרפיה אם את יודעת. אם לא ,את יכולה ללמוד להרפות ולהרגיע את עצמך. תוכלי לפנות לפסיכולוג או אפילו לנסות יוגה להריון (גם עוזר).
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)