חרדה מהריון לגבר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדה מהריון לגבר
    ערן
    01/07/2009

אני ואשתי בהריון, כבר חודש שלישי.
    הבעיה נמצאת דוקא אצלי - אני חרד נורא לשלום העובר ודואג שמא יש לו מחלות גנטיות, האם הוא בריא ומה יקרה במהלך ששת החודשים הבאים (שלא לדבר על הלידה ואחרי הלידה). אשתי מנסה להרגיע אותי ואנייודע שדווקא היא זו שאמורה, ע"פ הספר, לדאוג, אך זה לא עוזר ואני מוצא את עצמי במצב רוח שפוף רוב היום.

מה עלי לעשות ואיך ניתן לטפפל בתופעה כזו? האם כדורי הרגעה יעזרו או שיש שיטת טיפול אחרת?

תודה רבה על העזרה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדה מהריון לגבר

הוספת תגובה

• חרדה

ד''ר גיל הלפרין
    01/07/2009

לערן שלום.
    מידה מסויימת של חרדה ודאגנות צפויים במהלך הריון, אולם כפי שמשתקף מדבריך רמת החרדה ממנה אתה סובל חורגת מכך. כמו כן אתה מדווח צעב מצב רוח ירוד.
    אין כל סיבה שמהלך ההריון , הלידה והתקופה שלאחר הלידה יעברו עליך באופן כזה. ניתן לטפל בבעיה והשלב הראשון הנו הערכה פסיכולוגית. קיימת אפשרות סבירה, שטיפול התנהגותי קוגנטיבי יוביל לשיפור משמעותי בהרגשתך. במידת הצורך ניתן יהיה להיעזר גם בטיפול תרופתי בהמשך.

בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נראה לי שזו חרדה טבעית

יהורם
    19/07/2009

שלום ד"ר. אני מעריך את תשובותיך, ויחד עם זאת נראה לי שבמקרה הזה מדובר בפחד טבעי של אבא טרי לעתיד, שחושש מהלא נודע. מכאן ועד לשלוח אותו לטיפול תרופתי המרחק עדיין רקחוק, לא כך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו