הריון בגיל מאוחר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הריון בגיל מאוחר
    מאיה
    13/08/2009

שלום,

לפני כחודשיים מלאו לי ארבעים, לאחרונה גיליתי שאני בהריון שלישי במספר.
    את שני ילדיי בני השש והשנתיים ילדתי בניתוחים קיסריים, כאשר ההריון האחרון היה מלווה בהמון סיבוכים ותסבוכות שקצרה היריעה לפרט עליהם.
    מאז שגיליתי את ההריון, מזה כשבוע, אני בחרדות תכופות. הולכת כמה פעמים ביום כדי לראות אם אני מדממת (ההריון הקודם היה מלווה בדימומים בתחילתו) יש לי כאבי בטן חזקים ואני משליכה את זה על אפשרות להריון חוץ רחמי - כן כן קראתי בנושא והבנתי שיש לי סיכוי לא קטן לזה. יש לציין שלאחר הלידה השניה לקיתי בדכאון לא קטן ולא טיפלתי בעצמי. הנני מתגוררת בחו"ל.
    מה עושים כדי להקל על ההרגשות האלו? אני גם לא ישנה טוב בלילה מתעוררת בעיצומו של לילה ולא מצליחה להשלים את השינה. בימים אני עייפה ודואגת, רוב הזמן דואגת. ו... כן יש לי עוד שני ילדים בבית.
    האם החרדות האלו הן גם ההשלכות לדכאון בו לקיתי לאחר הלידה הקיסרית השניה?
    אהיה יותר מאסירת תודה לכל תשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הריון בגיל מאוחר

הוספת תגובה

• הריון מאוחר

ד``ר נועה ברק
    14/08/2009

שלום מאיה
    לפי תאורך יתכן ופיתחת הפרעת חרדה שבמרכזה דאגנות. קשיי השינה שלך יכולים להיות תוצר של המתח הנפשי בו את שרויה.
    מאוד מומלץ, ביחוד לאור ההיסטוריה שלך שתפני לטיפול עדיף טיפול קוגניטיבי התנהגותי שיתן לך כלים להתמודד עם החרדות ויעזור לך לשמור על איזון נפשי גם לאחר הלידה.
    החרדות אינן בהכרח סימן לכך שתלקי בדכאון לאחר לידה אולם קחי בחשבון שאם תהיי מותשת נפשית ההתמודדות עם תינוק חדש במשפחה עלולוה להיות לא פשוטה ולכן עדיף שתשמרי על כוחותייך.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו