מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדה משפעת חזירים ומחלות אחרותמירי15/08/2009
היי, חדשה פה, אני בהריון שלישי (אבל ילד רביעי כי הריון קודם היה תאומים), מוצאת את עצמי חרדה מאוד מהדבקות במחלות כמו CMV , שפעת חזירים ועוד רבות אחרות. בכל פעם שלאחד הילדים שלי יש פריחה אני בהיסטריה וכשבאים אורחים עם ילד מצונן אני כועסת על עצמי שהזמנתי ועליהם שמעזים לבוא עם ילד חולה לביתה של אישה הרה, בקיצור, אני מעייפת את עצמי מהמחשבות האלה וזה גוזל המון אנרגיה שגם כך חסרה בהריון. בהיותי עובדת בהוראה אני לא יודעת איך להתמודד עם החזרה לביה"ס עם כל הילדים החולים מסביבי .התחלתי טיפול פסיכולוגי ועדיין לא מצליחה להרגע, לזרום ולהבין שאין לי שום דרך להתגונן. האופטימיות ממני והלאה, מיואשת לגמרי, יש ימים שאני כל כך מדוכאת שקשה לי לתפקד עם שלושת ילדי האחרים, חוץ מהטיפול הפסיכולוגי מה עוד אוכל לעשות???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה
ד``ר נועה ברק16/08/2009שלום מיכל
בנוסף לטיפול הפסיכולוגי מומלץ שתעשי פעילות גופנית המותאמת להריון. מחקרים רבים מצביעים על כך שפעילות גופנית עוזרת בחרדה.
בנוסף, תרגילי נשימה והרפייה הם יעילים. את יכולה לבקש מהמטפל שלך ללמד אותך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מבינה אותך
א02/09/2009למיכל,
אני חושבת שאני מבינה את הרגשתך. אני בהריון מתקדם, ומוצאת את עצמי באובססיה שכמותה לא חוויתי בהריונות קודמים, לגבי מחלות בכלל ומחלת השפעת בפרט, וזה גוזל ממני אנרגיה כה רבה. שלפעמים אני חושבת - לעזאזל עדיף היה כבר לחלות ולעבור את זה.
אני יכולה לומר לך מה גיליתי לגבי עצמי - שה"התחמשות" בידע והנבירה בפורומים ובכל שביב מידע שמתפרסם בנושא שפעת החזירים, לא הועילה לי, ואני עושה מאמץ להימנע ממנה. התקופות הקלות יותר עבורי, הן אלו שבהן אני מצליחה להפסיק לעקוב אחר כל פרסום בעיניין. להפחית צריכת חדשות, ולהימנע משיחות בנושא. זה קשה אך אפשרי. חוץ מזה המצאתי לעצמי כמה טקסי הירגעות נחמדים שעוזרים גם כן. לגבי פעילות גופנית - אשרי היכולים, אני כבר לא במצב שמאפשר לי אבל נשמע לי מהותי להרגשה טובה יותר.
שנת לימודים פוריה והמשך הריון פשוט יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לא'
מירי02/09/2009א' יקרה שלום,
תודה על תגובתך , פעם חשבתי שידע זה כוח היום אני מבינה שידע מוגזם גורם לי לחולשה ואת צודקת ככל שאני צוברת יותר ממנו כך הולכות החרדות ומתגברות .
הייתי שמחה לשמוע על הטכניקות שלך להרגע , אני חייבת לאמץ לי כמה ....
מיכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)