התקף חרדה בזמן לידה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התקף חרדה בזמן לידה?
    קרן
    15/10/2009

שלום,

אני בת 29, נשואה ללא ילדים. מזה שנים רבות סובלת מחרדה ודכאון שמאוזנים רוב הזמן באמצעות טיפול תרופתי ב- SSRI. הייתי בטיפול פסיכו-דינאמי כ-6 שנים והוא הועיל לי בהרבה תחומים, אך לא כל כך בעניין החרדה. גם טיפולים בשיטות CBT ו-EMDR וטכניקות הרפיה לא ממש הצליחו לעזור בהקלת החרדה.
    החרדה שלי ממוקדת בגוף- אני חוששת מאוד ממחלות ומכאבים ומקבלת התקפי חרדה קשים במצבים גופניים בלתי נעימים. אפילו כאב בטן מוירוס יכול לעורר אצלי התקף חרדה קשה.
    אני מאוד חוששת מלידה בשל הכאב הרב הכרוך בה (למרות שזה כאב "טוב").
    אני פשוט יודעת בוודאות שלא אהיה מסוגלת לעמוד בכאבים ואפילו המתנה לאפידורל תהיה בלתי אפשרית עבורי. כמובן שכשאני בהתקף חרדה אין לי שום יכולת לשתף פעולה עם מי שסביבי- המוח שלי פשוט מתנתק באופן אוטומטי כך שלא אוכל לשתף פעולה עם הוראות הרופאים.
    האם במקרים כמו שלי ניתן לקבוע מראש ניתוח קיסרי ולא ללדת בלידה רגילה?
    האם מצבים של התקפי חרדה קשים בעת לידה אכן קורים והאם מי שסובלת מהפרעה חרדה מועדת למצבים אלה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התקף חרדה בזמן לידה?

הוספת תגובה

• התקף חרדה

ד``ר נועה ברק
    16/10/2009

שלום קרן
    לגבי ניתוח קיסרי, ישנן נשים המחליטות מראש על ביצוע ניתוח וישנם רופאים המאפשרים זאת.
    התקפי חרדה יכולים להתרחש במצבים שונים אולם אין אינדיקציה לכך שהתקף אכן יתרחש בעת הלידה. אני מבינה שאת מאוזנת תרופתית דבר שמורד מאוד את הסיכוי להתקף.
    אם חוסר הוודאות בתהליך מלחיץ אותך, את יכולה להכין את עצמך למשל על ידי הצטרפות לקורס הכנה ללידה. את יכולה ללמוד היפנוזה עצמית שתעזור לך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו