התקפי חרדה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התקפי חרדה
    לאני
    03/02/2010

שלום,
    אני בת 26.5 ומגיל 16 לערך אני סובלת מחרדה מאוד גדולה בכל הקשור להיריון ובעיקר לתהליך הלידה. בשנתייים האחרונות התווספו לכל העסק גם התקפי חרדה לעיתים ספונטאניים ולעתים קרובות יותר הטריגר היה כל דבר הקשור בהיריון ולידה. אני סטודנטית לתואר שני לפסיכולוגיה וגם עברתי טיפול פסיכודינאמי בן שנתיים במהלכו הבנתי את מקורות החרדה שלי מילדים בכלל ומלידה בפרט. במידה מסוימת זה עזר לי ברמה הרציונאלית אבל ברמה הרגשית למרות שברור לי שבשלב מסוים ארצה ילדים (אני נשואה שנה וחצי לבן זוגי ב-10 השנים האחרונות), הפחד מהכאב הפיזי, החתכים, הסיבוכים האפשריים, האפשרות שהאפידורל לא ישפיע, מכשירים, אנשים שדוחפים ידיים לגוף שלי וכל שאר הזוועות של הלידה משתקים אותי והתקפי החרדה משאירים אותי ימים ולילות עם דופק מאוד גבוה שרירים תפוסים ומחשבות בלתי פוסקות בנוגע ללידה. סיכמתי עם עצמי שאני עושה ניתוח קיסרי מה שלא יהיה זה קצת מוריד את רמות החרדה אבל עדיין זה ניתוח ודם ושוב לחתוך אותי זה נשמע כמו תסריט של סרט אימה. אני כבר לא יודעת מה לעשות. בן הזוג שלי מיואש מהאופן בו אני מתייחסת לנושא הילדים והלידה שלא לדבר על הביקורת שאני צריכה להתמודד איתה מהסביבה שלא מסוגלים להבין את האנטי שלי מהדבר הכי יפה ומהתהליך הכי טבעי בעולם.אני פשוט אובדת עצות..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התקפי חרדה

הוספת תגובה

• התקפי חרדה

ד``ר נועה ברק
    03/02/2010

שלום לאני
    ממליצה מאוד שתנסי טיפול קוגניטיבי התנהגותי
    מחקרי תוצאה מוכיחים כי זהו הטיפול היעיל ביותר לחרדה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו