מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדה מלידהלימור24/06/2010
שלום,
אני בת 33 אמא לשני ילדים (7,4 ), הלידה הראשונה היתה נוראית בסופה, איבדתי הרבה דם עקב רשלנות בבי"ח ולאחר שבני יצא, הלחץ דם ירד בצורה דרסטית והכניסו אותי לחדר ניתוח בהרדמה מלאה לתפירת קרעים לכל אורך צוואר הרחם והנרתיק ההחלמה היתה ארוכה עם המון קושי ודכאונות.
בלידה השניה לא הייתי מסוגלת לעבור לידה רגילה והתעקשתי על ניתוח קיסרי.
לפני שנתיים בערך התחילו התקפי חרדה שגרמו להרגשה של דופק מהיר, יובש בפה, קושי לנשום.
בשנה האחרונה הייתי מטופלת בציפרלקס עקב התקפי חרדה שהפריעו למהלך היום יומי שלי ולאחר טיפול של שנה בכדורים ושיחות עם עובדת סוציאלית דרך קופ"ח, החלטתי להפסיק את הכדורים ומאז אני מתמודדת לבד די טוב.
אנו רוצים עוד ילד, ופה מתחילה הבעיה, אני מאוד חוששת מלידה וגם מניתוח קיסרי, מפחדת לקבל התקפי חרדה תוך כדי ניתוח, הדבר מונע ממני כרגע מלהיכנס להריון, לא יודעת מה לעשות (קשה להעביר את המצוקה שלי במילים...)
אנא, עזרו לי
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה מלידה
ד''ר גיל הלפרין24/06/2010ללימור שלום,
את מתארת חוויה קשה ומפחידה שאיתה הצלחת להתמודד בעבר על ידי טיפול תרופתי ושיחות עם עובדת סוציאלית. ליכולתך להתמודד בעבר חשיבות רבה שכן היא מצביע על כוחותיך ועל יכולתך להפיק תועלת מטיפול.
במובן מסויים נראה שהחוויה שעברת היתה טראומטית עבורך והמחשבה על ילד נוסף מעוררת מחדש חלק מהעצמה הרגשית הראשונית.
מתוך כך ובהישען על נסיונך כדאי מאד לחזור לטיפול. הטיפול המומלץ לחרדה על הרקע שאת מתארת הנו טיפול התנהגותי קוגנטיבי. יש גם להיוועץ במטפל/ת בנוגע לשילוב אפשרי של טיפול תרופתי. ניתן היום לקבל טיפול כזה דרך קופת החולים, בדרך כלל בהשתתפות עצמית של המבוטח.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
לימור24/06/2010תודה על תשובתך המהירה...
האם קיימים התקפי חרדה בעת ביצוע ניתוח קיסרי? אם כן איך מתמודדים איתם? גם אני וגם הצוות שמסביב בחדר ניתוח?
שוב תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה בעת ניתוח
ד''ר גיל הלפרין26/06/2010ללימור,
אפשר לטפל בחרדה במהלךתסמיני חרדה במהלך ניתוח קיסרי על ידי טיפול תרופותי שישתלב עם חומרי ההרדמה (המקומית) של הניתוח. אם העניין יהיה רלוונטי מומלץ להיוועץ ברופא המרדים ולהסדיר את העניין מבעוד מועד.
ככלל, ככול שתתמקדי יותר בתינוק הצפוי ובהיבטים הנעימים והמרגשים של תינוק חדש, כך תעזרי לעצמך להסיט את תשומת הלב מהחרדה. זאת כאמור בנוסף לפנייה לטיפול מקצועי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)