היריון וסרוקסט

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היריון וסרוקסט
    מיטל
    05/07/2010

אני בת 28, נוטלת כבר 6 שנים ברוקסט במינונים שונים (3 כדורים ביום היה המינון הגבוה ביותר) עד לפני שנה מטלתי כדור 1 אך בעקבות התקפי חרדה חוזרים העלו לי ל3 ביום עד עכשיו. אני מתכננת היריון בעזרת השם בזמן הקרוב.
    רציתי לדעת מה עושים בנוגע לסרוקסט. אני מסרבת לקחת אותו במהלך ההיריון למרות שנאמר לי ע"י הפסיכיאטר שכיום יש אישור ליטול סרוקסט בזמן ההיריון.
    האם עדיף להתמודד ולמצוא כוחות פנימים ולהתחיל היריון ללא כדורים?
    כמה זמן עליי להפסיק כדורים על מנת להתחיל היריון "נקי" ללא כל השפעה?
    האם יש כדורים נוגדי חרדה טבעים שבטוחים (!!!!!!!) לקחת בזמן היריון ולא מהויים סיכון?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    היריון וסרוקסט

הוספת תגובה

• הריון וסרוקסט

ד''ר גיל הלפרין
    05/07/2010

למיטל,
    קיימות דרכים נוספות להתמודד עם חרדה מלבד טיפול תרופתי והכוונה בעיקר לטיפול פסיכולוגי, כמו גם פעילות גופנית סדירה. חשוב לציין כי רוב המחקר מצביע על כך ששילוב בין טיפול תרופתי לטיפול פסיכולוגי הנו היעיל ביותר במקרים של חרדה.

הישענות על כוחות פנימיים יכולה להיתרם רבות מטיפול פסיכולוגי ומומלץ לפנות לטיפול כזה שיכול לסייע רבות.

בכל הנוגע לתרופות טבעיות התשובה היא שאין ידע. לא מוכר לי מחקר מקיף שבחן את הסוגיה. בהקשר זה לפחות בכל הנוגע לתרופות הקונוונציונליות ניתן לבסס את ההחלטות על מידע שנאסף באופן שיטתי.

בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרוקסט והיריון

מיטל
    05/07/2010

אני מטופלת גם אצל פסיכולוג ( קוגנטיבי-התנהגותי).
    שאלתי היא האם ניתן / אפשרי להיקלט להיריון בזמן שאני נוטלת סרוקסט ללא כל סכנה?
    במידה ולא, מה נוטלים בזמן היריון על מנת לא לחוות התקפי חרדה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרוקסט

ד''ר גיל הלפרין
    08/07/2010

למיטל,
    אין למיטב ידיעתי השפעה לסרוקסט על היכולת להיכנס להריון. קיים ידע מסויים על מידת ההשפעה על העובר - ממליץ להיוועץ ברופא המטפל לצורך עניין זה, וברור חלופות. ככלל, אין מחקר מקיף על השפעה של טיפולים אלטרנטיביי לחרדה על התפתחות העובר, כך שלא ממש אפשר לספק תשובה בטוחה בהקשר זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו