מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדה מבדיקות-דחוף מאוד מאודטלי11/08/2010
אני ובעלי ניגשנו לרופא פוריות לאחר שעברנו 2 השבחות והזרעות שלא נקלטו . הרופא היה מאוד מקצועי ונתן לנו רשימת בדיקות מרשימה , כולל צילום רחם לי ובדיקת HIV לשנינו . הוא כבר עשה את הבדיקות ולא קיבל עדיין את התשובות . אני צריכה לעשות מחר את הבדיקות . מאז שנודע לי על הבדיקה הזו אני לא מצליחה להרגע . אני ממש חוששת וחרדה שיתגלה משהו ואז ייחרב עלינו עולמנו . אני לא משתפת אותו בחרדות שלי כי לפני שהתחלנו לצאת היו לי בני זוג שלא תמיד הייתי איתם עם קונדום (לא סטוצים) כי הייתי עם גלולות והיינו זוג . בעלי לא יודע כמה חברים ממש היו לי . אני חייבת לומר שאני מאוד נקייה ואני בריאה , לא חולה כמעט אף פעם , אין לי תקופות ממושכות של החלמה משום דבר ואני ממש בסדר , כנ"ל בעלי . ובכ"ז אני כבר רואה סרטים .. אני לא מצליחה לישון כמו שצריך או לאכול .. היום הוא היה אמור ללכת לבדוק אם הבדיקות הגיעו ואני לא הצלחתי להכניס לגוף כלום חוץ מכמה לגימות מים .. בסוף הבדיקות לא הגיעו עדיין אז הצלחתי לאכול פרי קטן . הראש כואב ואני ממש בחרדה (למרות שכל הבדיקות שאני עושה כל הזמן יוצאות מצויינות, כולל פרופילים כלליים , לא רק של הפיריון) ואני מרגישה נורא לבד כי אני לא יכולה לדבר על זה עם אף אחד . יש לי הרגשה כאילו אם אספר - יחשבו שאני "שרמוטה" ואני ממש ממש לא . אני לא יודעת מה לעשות או איך להרגיע את עצמי .. ועוד לחשוב שאני עושה את הבדיקה הזו מחר ..
יש איזה כדור שאפשר לקחת ? משהו שלא צריך מרשם כי אבא שלי הוא הרופא שלי ואין מצב שאספר לו .. איך מתמודדים עם החרדה הזו ? אפשר לבקש לא לעשות את הבדיקה הזו ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה
ד``ר נועה ברק12/08/2010שלום יעל
את מתארת הפרעת חרדה שהתפתחה לא יודעת מתי.
בכל מקרה, הדאגה שאולי את נשאית איידס נשמעת ממש לא מתקבלת על הדעת לאור מה שתארת.
החשיבה שאת מתארת מוגזמת וקטסטרופלית וזו לא אשמתך. דפוסי מחשבה מסוג זה אופייניים לחרדה.
נסי לנשום, ללכת קצת ברגל באוויר הצח וחכי למחר אחרי הבדיקות שכל הסיכויים שתהיינה תקינות. אם את לא בהריון עדיין את יכולה לשקול שימוש בכדור הרגעה אם יש לך כזה את יכולה גם להשתמש באחד התכשירים הטבעיים כמו רסקיו או רגיעון
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדר' ברק
טלי12/08/2010אין לך מושג כמה הצלחת להרגיע אותי . אני יודעת שהחשיבה שלי מוגזמת וקטסטרופלית כי אני באופי שלי קצת פחדנית (לא היפוכונדרית) ורגישה מאוד . אני מנסה להיות מאוד אופטימית כי דווקא אני כזו מטבעי ולא יודעת מה קרה לי בזמן האחרון .. אני מרגישה שזה משהו שעליי לפתור עכשיו כי בע"ה כשאכנס להריו ןויהיו מיליון בדיקות מלחיצות ומחלות לא עלינו אני לא יודעת אם אני אוכל להתמודד עם כל זה .
בכל אופן , אני בהחלט אקח משהו להרגע ואנסה להחזיק מעמד עד שיגיעו התוצאות ואוכל לנשום בחזרה .
תודה , תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)