חרדה בהריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדה בהריון
    sky
    05/10/2010

לרופאים שלום,
    אני כרגע בהריון שני וגם בהריון הראשון שלי, שהיה תקין לגמרי (פרט לחשש ללידה מוקדמת שטופלה ונמנעה), הייתי מאוד חרדתית. ההריון הזה קשה לי יותר, אני חושבת, ואני לא כ"כ יודעת מה לעשות עם זה.
    אני חושבת שבהריון הראשון שלי שהושג אחרי כמעט שנתיים של נסיונות וגם טיפולי פוריות קלים (באמת, רק איקקלומין וUI) אמרתי לעצמי שאני חרדה כי ההריון הוא הריון יקר, אבל באותה נשימה אמרתי שאני חרדה כי אני חרדתית. הריון זה הושג בקלות רבה יותר ואני מרגישה כעת שזו הסיבה ליתר הלחץ שלי. וגם כי אני חרדתית.
    ברור לי שזה נורמאלי והרבה חוות את מה שאני חווה, אני מוטרדת מהרבה דברים שעלולים להשתבש וזה מעיק. היה איזשהו לילה שבו הייתי ערה כמה שעות ועברתי בראש על כל מה שמפחיד אותי כולל הלידה (הרחקתי לכת עד כדי כך). האם יש איזשהו טיפול קוגנטיבי קצר מועד (מספר מפגשים בודד) שאני יכולה לעבור, לדעתכם?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדה בהריון

הוספת תגובה

• חרדה בהריון - תגובה

ד``ר נועה ברק
    06/10/2010

שלום לך,
    בהחלט כן. טיפול קוגניטיבי התנהגותי הוא טיפול ממוקד וקצר.
    מציעה שתפני בהקדם ותוכלי להנות מהריון ולידה רגועים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו