מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התלבטות האם להכנס להיריוןגלית19/10/2010
אני בת 38 ויש לי תאומים בני 13.
נכנסתי להיריון בטיפולים - וההיריון עצמו היה מאוד קשה (בחילות קשות ביותר ותחושה כגופנית רעה).
במהלך כל השנים דחיתי היריון נוסף , שיגדלו עוד קצת ... שיהיו עמצאיים וכיוב'.
בשנה האחרונה החלטתי לנסות שוב להכנס להיריון (כמו שאומריםLכדי לא לאחר את הרכבת). באופן רציונאלי הרגשתי/ אני מרגישה מוכנה.
לפני מס' חודשים נכנסתי להיריון וכשגיליתי נתקפתי בכזו חרדה ופחד- פשוט השתתקתי.
הרגשתי שאני לא מוכנה , שעשיתי טעות, מה אני צריכה את זה שוב שהילדים גדלו ואני שוב עצמאית, ממש התחרטתי. בסופו של דבר ההיריון לא צלח ונפל באופן טבעי.
כיום אני שוב בהתלבטות קשה , האם כדאי לי להכנס להיריון, אני פוחדת שוב להרגיש את התחושות הללו. למעשה הבלבול מופיע בכל חודש עם התאריך של קבלת המחזור. אני מפחדת שאני אתחרט אם אני לא אלד ילד נוסף כי השעון מתקתק, ומצד שנית החרדה והתחושות סביב זה.
מה עושים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התלבטות האם להכנס להיריון - תגובה
ד''ר גיל הלפרין22/10/2010לגילה,
תגובתך במהלך ההריון והספקות העמוקים שאת מתארת מצביעים על כך שקיים קונפליקט משמעותי.
חשוב לברר מה פשר המחשבה של "לא לאחר את הרכבת"? היכן נמצאים הרצונות והצרכים שלך בתוך צפיות הסביבה למשל? מה המוטיבציה לילד נוסף ומפני מה החרדה והחשש?
שאלות אלו ועוד רבות אחרות יכולות להתבהר במהלך טיפול פסיכולוגי שממוקד בעניין זה.
מומלץ לברר היטב את העניין בטרם קבלת החלטה - שכן נראה שזה עשוי בהחלט לסייע לך בהבהרת הצרכים והרצונות שלך - שאינם בהירים לך כרגע.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)