מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדות בהריוןניקול28/10/2010
שלום
ותודה על תשומת הלב.
אני בת 40 . כשהייתי בת 20 נכנסתי להריון מיחסים "בכפיה" בצבא. לא ידעתי שאני בהריון. הייתי מאד בורה , בנושא ומבולבלת ובשלב דיי מאוחר (כנראה שבוע 10) היתה לי הפלה טבעית , שהסתיימה בגרידא טראומטית. מאז הרגשתי אשמה , שבחוסר דעת לא שמרתי על התינוק .
תמיד רציתי משפחה עם הרבה ילדים.
השנים עברו וזה לא קרה.
לפני כשנתיים פגשתי בחור עם הרבה הרבה בעיות . להפתעתי , ברגע שהחלטנו לנסות - נכנסתי מיד להריון- אך לצערי שוב היתה הפלה טבעית בשבוע 5. קצת עקב העבודה האינטנסיבית שלי . מורה.
שנה חלפה מאז הנסיון , והשנה החלטנו לנסות שוב.
אני כרגע בשבוע 15 ומלאה חרדות.
אני לא רוצה להתחתן עם האב , שסובל מבעיות בריאות (לב, מערכת העיכול, נשא של הפטיטיס סי) , וגם בעל נטיה הומוסקסואלית -
אין לי חשש לעצמי , מאחר ועשיתי בדיקות - וגם שוחחתי עם הרופאים שלו. אני מאד שמחה במצב , למרות שמצבי הכלכלי קשה.
אבל הבעיה היא , שאני פוחדת מכל דבר קטן. אני פוחדת שאני חס וחלילה אגרום , או גרמתי נזק לתינוק. למשל היתה לי שפעת ,פחדתי לקחת תרופות , פחדתי לא לקחת. אני פוחדת לנסוע למקומות רחוקים מחשש , שזה יזיק לתינוק. כאמור אני לא רוצה להתחתן עם האב, אבל אני חוששת - שהעובדה שאנחנו אנשים נפרדים יזיק לתינוק. באופן רגיל אני נוסעת על אופניים , אבל עכשיו -פוחדת. פוחדת לרוץ , פוחדת לנסוע לחו"ל פוחדת מהכל .
התוצאה היא שאני מסתירה את ההריון , אפילו מהמשפחה הקרובה - אני מרגישה שכל מה שאני עושה ואעשה זו טעות.
זהו כאמור הריון שלישי לאחר שני כשלונות.
אשמח לעצות פרקטיות ופשוטות
האם נסיעה לחו"ל בגילי לתקופה ארוכה (חדשיים וחצי) היא מסוכנת.
אני רוצה לנסוע , כדי לבדוק אפשרות מעבר - וגם זה קשור לכך , שאני מחפשת סביבה רגועה יותר מזו שאני חיה בה
בתודה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות בהריון - תגובה
ד``ר נועה ברק29/10/2010שלום ניקול
את מתארת היסטוריה לא פשוטה בכל הנוגע להריון. אני ממליצה מאוד שתפני לאיש מקצוע, אפילו להתייעצות חד פעמית ותוכלי לחשוב על כל האספקטים בהריון הזה ולמצוא דרך לעזור לעצמך עם החרדה.
לגבי נסיעה, עליך להתייעץ עם הרופא שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ניקול01/11/2010כן . יודעת שזה מה שעלי לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)