מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מבקשת עזרה בבקשה...hila17/11/2010
אני בהריון שלישי ומתוכננת לניתוח שלישי.
אני בחרדות נוראיות, במיוחד לאור המקרים האחרונים שהתפרסמו בחדשות על פטירת יולדות לאחר ניתוחים קיסריים ו/או מהסתבכות זו או אחרת.
אני מנסה בכל מאודי לחשוב טוב, שיתפתי את בעלי שמחזק אותי ותמיד מעודד ואומר לי אנחנו אנשים מאמינים מה שצריך לקרות קורה ואין לנו שליטה על זה, הדאגות שלך לא ישנו את מה שמתכננים מלמעלה..... אני יודעת שבאיזה שהוא מקום זה חוסר אמונה אבל לפעמים זה בלי שליטה, אני בטוחה שהכל נובע מכל הכתבות המפחידות, והעובדה שהיו כל כך הרבה תקלות עם יולדות (במיוחד לאחר ניתוח) בפרק זמן לא ארוך.....אני כל הזמן מדמיינת ולא מוכנה לחשוב על זה שמישהו אחר ידאג לילדים שלי ויטפל בהם ויכאב לי הלב כשאני בשמיים לראות את זה שאני לא לידם....(חס ושלום) ואני לא מפסיקה להתפלל ולבקש מבורא עולם שהכל יעבור בשלום שאני והילדה שלי שבדרך נחזור בריאות ושלמות לאריכות ימים ושנים, אבל החרדות והמחשבות השליליות לא מרפות, עד כדי כך שאני מדמיינת כל מיני מיחושים כאלה ואחרים בגוף, פעם בראש פעם בלב...ברור לי שהכל בדימיון כי בסה"כ אני אישה בריאה וההריונות שלי טבעיים ותקינים, אז החלטתי שקודם כל אני מפסיקה לשמוע חדשות, ביקשתי גם מבעלי שלא יספר לי שום סיפורי אימה שקורים בארץ או בעולם (הוא חולה חדשות) שמתי ליד המיטה את הספר "כוחו של התת מודע" לנסות לעשות תרפיה לעצמי....בעלי גם המליץ לי להתמקד בסיפורי צדיקים מעודדים בעלי ניסים....חשבתי לדבר עם רב / רבנית על הנושא, לא יודעת מאיפה להתחיל ואני מאוד מפחדת מזה שאומרים שלפעמים מחשבה יוצרת מציאות.....עברנו גם לבית חדש ויפה ויש לי זוגיות מדהימה עם בעל נדיר וילדים בריאים ומקסימים וזה כאילו אני חיה בתחושה "it to good to be true" כך שמשהו רע בטח יקרה......אוף רק מלכתוב את זה אני מקבלת כאב ראש.......ונכנסת לחרדות, למה אי אפשר להנות מהטוב, למה תמיד מחפשים את הרע, אני כמעט בכל מצב רואה שחורות וזה מתבטא בדברים רבים בחיים מהשטותיים ועד החשובים מה עושים, איך הופכים להיות אופטימיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבקשת עזרה בבקשה... - תגובה
ד``ר נועה ברק17/11/2010שלום הילה
את מתארת חרדה שביטויה המרכזי הוא דאגנות.
ממליצה שתפני לטיפול ספציפי בחרדה ותוכלי להנות מכל הטוב שאת מתארת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל תודה על התגובה
hila18/11/2010למי ניגשים ומאיפה מתחילים? האם אפשר דרך קופת חולים? (אני בכללית) באופן פרטי אני לא אצליח לעמוד בזה כלכלית (אחרי שבנינו את הבית כבר לא נשאר כסף .....), האם יש אופציות נוספות שקיימות ותוכלי להאיר את עיני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשהו שאולי יעזור
שואלת18/11/2010יש תקליטור שנקרא "הכנה מחשבתית להריון ולידה" שהוציאה מרגלית שרפר, בתקליטור יש המון משפטי חיזוק שנותנים כוח להתגבר על החששות ו"לחשוב חיובי". לי אישית הוא מאוד עזר (אני חודש וחצי אחרי ניתוח קיסרי מתוכנן, וגם לי היו המון חששות...)
תוכלי לקרוא על זה באינטרנט ואם זה נראה לך תזמיני, מס' הטל' של מרגלית - 0544938149.
מאחלת לך שבעז"ה הכל יעבור בשלום, בקלות ו"בידיים מלאות", בהצלחה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל תודה על התגובה - תגובה
ד``ר נועה ברק19/11/2010שלום הילה
את יכולה לפנות לפסיכולוג של הקופה- יש רשימה ואת יכולה לבחור מטפל באיזור שלך.
כמו כן, בבתי החולים יש הרבה פעמים שירות פסיכולוגי בתעריפים מוזלים.
ממליצה לשאול את הרופא שלך אם בבית החולים הקרוב אליך יש שירות כזה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)