מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפלה מרצון - דיכאון השלכות התמודדותדנה30/11/2010
שלום רב,
אני בת 35 ונמצאת בתחילת הריון לא רצוי/מתוכנן אשר גורם לי אי יציבות נפשית. ברצוני לדעת:
1) מה אחוז הנשים הנכנסות לדיכאון אחרי הפלה מלאכותית?
2) באילו דרגות קושי מנטלי וטווחי זמן ממוצעים מדובר (עד להתגברות)?
3) האם דיכאון לאחר הפלה מלאכותית עמוק/נפוץ/ארוך יותר מדיכאון בזמן/לאחר לידה וכיצד ניתן להתמודד אתו באופן מהיר ובהצלחה?
4) האם יש גורמים ללא מטרות רווח המעניקים סיוע/עצה/תמיכה/הדרכה טלפונית?
אני שוקלת הפלה ורוצה לקחת בחשבון את כל ההשלכות – אם אוכל להתמודד ועם מה.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלה מרצון - דיכאון השלכות התמודדות - תגובה
ד``ר נועה ברק01/12/2010שלום לך
אפשר להכנס לכאון מגורמים רבים ואובדן הוא אחת הסיבות לדכאון. גם בהפלה מלאכותית יש אובדן וברור שעולות שאלות רבות.
איני יודעת על עמותות ללא רווח המספקות יעוץ אך את יכולה לקבל טיפול מסובסד הן בקופת חולים והן במרפאות ציבוריות בבית חולים באזור מגוריך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחת שחווה את זה כעת
ע12/12/2010לצערי עברתי שתי הפלות [אחת מהן יזומה בעקבות עובר לא תקין..] השנה, בסמיכות. התגובה הרגשית באה בגלים, לעיתים קשים ביותר. עדיין ללא ילדים. נראה לי שאין לשאלות שאת מעלה תשובות ברורות. גם עכשיו, בהריון עצמו את נשמעת נסערת. אני מניחה שדיכאון או משבר מסוים יהיה [לי התחיל לאחר כמה חודשים]. אצלי זה נע בין בכי לא נשלט, חרדה וחוסר שינה, אובדן וכאב עד כאב פיזי בבטן, ומתח משאלות של פוריות, מתח בזוגיות...תסכול ותחושת חוסר ערך. כל אחת לעצמה, במקרים כאלה עם סיבותיה ונסיבותיה. אם תחליטי להפיל, יהיו לכך השלכות. הרשי לעצמך להתאבל, פני זמן ותדאגי לסביבה תומכת. גם לאחר הריון תקין יכול לבוא דיכאון, וגם סתם לפתע. אני מקווה שתשקלי בזהירות ותוך התייעצות תומכת ומאחלת לך בכל מקרה רפואה שלמה
אגב- התסמונת נקראת POST ABORTION SYNDROM* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)