סטרס וחרדה בתחילת הריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סטרס וחרדה בתחילת הריון
    שירה
    29/03/2011

בוקר טוב,

אני אמא לשני ילדים בני 8, 5. בשנה האחרונה עברתי 4 הפלות. כולן בשבוע 7 להריונות, החלו בדימום. לבסוף הבעיה נמצאה אצל בעלי. החודש, לאחר שעברנו הזרעה, עשיתי הבוקר בדיקת הריון והתוצאה חיובית.

ב- 48 השעות האחרונות הייתי מדוכדכת ולחוצה מאד כי הייתי בטוחה שההזרעה לא הצליחה (נעשתה מוקדם מדי ביחס לביוץ) וכבר לא יכולתי להתאפק לעשות את הבדיקה. ביומיים אלה לא הפסקתי לשלשל מהלחץ, וגם כמעט שהתעלפתי פעם אחת (התמלאתי זיעה קרה, ראיתי עיגולים שחורים והתיישבתי מיד עד שבעלי הביא לי מים). השיא היה בלילה עד שעשיתי את הבדיקה שממש עברתי התקף חרדה\אבל גם עכשיו אני מרגישה בלחץ ומתהפכת לי הבטן למרות שאני אמורה לשמוח (ושיש תקווה שהפעם הסיכוי להתפתחות הריון תקין הוא גבוה).

עכשיו אני כבר בלחץ מזה שאולי מכל הלחץ כבר פגעתי בהתפתחות העובר והוא יפול גם...אני מנסה למלא את עצמי במחשבות חיוביות אבל אחרי כל מה שעברתי בשנה האחרונה זה עדין קצת קשה. לציין שאני כן מצליחה לאכול יחסית רגיל ושותה המון!

האם יש סיכוי לפגיעה בהתפתחות עובר מהתעלפות, משלשולים על רקע לחץ, התקף חרדה ומסטרס בשלב כל-כך מוקדם של הריון אפילו עד כדי הפלה(שבוע 4 מלא)?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סטרס וחרדה בתחילת הריון

הוספת תגובה

• סטרס וחרדה בתחילת הריון - תגובה

ד``ר נועה ברק
    29/03/2011

שלום שירה
    לפי מיטב ידיעתיהסיכוי שפגעת בעובר אפסי אך את מאוד סובלת.
    את מתארת מצב סטרס חריף והסיבות מובנות . ממליצה בחום שתפני לטיפול שיעזור לך לעבד את האובדנים שחווית ולאפשר לך המשךהריון בטוח ובריא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו