איך להתמודד עם רגשות אשם בהריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך להתמודד עם רגשות אשם בהריון
    מישהי
    17/04/2011

שלום,

אני בתחילת ההריון (הריון ראשון) ולפעמים אני מרגישה רגשות אשם ודאגות מדברים שבמצב אחר לא היו מטרידים אותי בכלל.
    למשל, חברה שתתה לי מהכוס למרות שרציתי למנוע ממנה זאת, וכעת אני חשה אשמה שהייתי צריכה לעצור אותה ולא לקחת את הסיכון של להדבק במחלות שעלולות לסכן את ההריון כמו CMV. ברור לי שהדאגות מוגזמות לגמרי, אבל קשה לי להתנתק ואני כל הזמן חושבת על איך הייתי צריכה לעשות דברים אחרת ועל כך שזה חסר אחריות מצידי.
    האם דאגות אלו הן דבר טבעי בהריון? איך מתמודדים עם זה?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• רגשות אשם

ענת
    18/04/2011

גם אצלי סף רגשות האשמה עלה במהלך ההריון ועוד יותר לאחר הלידה
    בשורה התחתונה תעשי מה שטוב לך (ומה שטוב לך טוב גם לתינוק), אל תרגישי לא בנוח מאנשים על חשבון ההריון, כמובן שהסיכוי להדבק קטן ביותר אבל למה לקחת סיכון? תרגישי בסדר גמור לחשוב ולדאוג רק על עצמיך ועל התינוק

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך להמשיך בלי לדאגות

מישהי
    19/04/2011

תודה נועה.
    ברור לי שבדיעבד הייתי מתנהגת אחרת וכמובן לא לוקחת סיכון. לא ברור לי למה נתתי לזה לקרות, אני תמיד מאוד מקפידה גם בלי קשר להריון כי זה פשוט מגעיל אותי, והפעם פשוט היא תפסה אותי לא מוכנה. השאלה היא איך להתמודד עם רגשות האשם והחרטה על הדברים האלה? אני לא יכולה לשנות את מה שהיה וברור לי שיקרו עוד מקרים אחרים בעתיד שיגרמו לי לדאוג בהריון, ואני לא רוצה לבלות שעות שלמות של לחשוב על איך הייתי צריכה להתנהג אחרת ולדאוג. זה לא בריא לי וכנראה גם לא לעובר... אני פשוט לא יודעת איך להתמודד עם זה כמו שצריך.

תודה,
    דנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך להמשיך בלי לדאגות - תגובה

ד``ר נועה ברק
    26/04/2011

שלום דנה
    את מתארת מחשבות מטרידות הקשורות בשליטה .כפי שאמרת אין אפשרות לשנות את מה שהיה.
    את יכולה לנסות להתווכח עם המחשבות ויכולה להרגיע את עצמך שלידה והריון הם טבעיים , שהגוף שלך חזק ואת עושה כמיטב יכולתך.
    תרגילי הרפיה יכולים להקל עליך.
    אם עדיין יש טורדנות קשה, את מוזמנת לפנות לטיפול וללמוד כיצד להתמודד
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך להתמודד עם רגשות אשם בהריון - תגובה

ד''ר גיל הלפרין
    28/04/2011

תוספת קטנה,
    דאגות ורגשות אשמה במהלך הריון עשויות להיות במינון קצת יותר גבוהה מאשר במצב טרום ההריון אולם התאור שלך מעיד על רמת אשמה ודאגה שבוודאי מטרידה ומפריעה לך להינות מתקופה מיוחדת זו.
    אם סוג זה של אשמה ודאגה נמשך יותר ממספר שבועות (3-4) מומלץ לפנות לטיפול שכן ניתן לסייע הן באמצעות טיפול התמהגותי קוגנטיבי ובמקרה הצורך (לא בהכרח) בשילוב עם טיפול תרופתי.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו