בעיה לא פשוטה אנא עזרו

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיה לא פשוטה אנא עזרו
    יולי
    02/05/2011

בבקשה לא לשפוט אותי...
    אני בת 28, הייתי נשואה לגבר מבוגר ממני ב13 שנה. התחתנתי מאהבה גדולה. תמיד ידעתי שהוא לא רוצה ילדים איתי (או בכלל) מכיוון שיש לו 3 ילדים מנישואיו הקודמים.
    לא התייחסתי לזה ברצינות, חשבתי יעבור לו. לא עבר, לכן התגרשנו, עם הרבה כאב וצער. יש לי חבר בגילי, איתו אני שנה וחצי, לפני כ 10 חודשים הפסקתי לקחת את הגלולות,והתחלנו לשכב ללא אמצעי מניעה (אמנם לא ספרנו ימים לביוץ וכאלה, אמרנו אם יקרה אז יקרה). לפני כמה חודשים נפגשתי עם הגרוש שלי לחתום על מסמכים אחרונים, תשוקה עזה השתלתה עלינו,עשיתי דבר נורא, שכבתי איתו,לא יודעת מה חשבתי לעצמי... הכל קרה מאוד מהר, הוא שם קונדום סובב אותי לקיר וחדר אלי, בגלל כל הסיטואציה הוא לא הצליח לגמור בפנים (בתוכי, לתוך הקונדום), הוריד את הקונדום וגמר ביד. אני בהריון, ויש לי חששות שזה ממנו. אני מבינה שאם הקונדום לא החליק ולא נקרע אז לא סביר, אבל אין לי דרך לדעת אם נקרע או לא. מזועזעת מכל הסיטואציה אפילו לא חשבתי לבדוק. באותם ימים גם שכבתי עם חבר שלי ללא אמצעי מניעה (אנחנו שוכבים כמעט כל יום), הבעיה היא שזה יותר מדי צירוף מקרים (עם חבר שלי שכבנו כ8חודשים ללא אמצעי מניעה ודווקא ששכבתי עם גרוש שלי אז הריתי), במיוחד שאני יודעת שסביר שב אותם ימים הייתי בביוץ מכיוון שמחזור היה כ 14 ימים לפני.

בנוסף חבר שלי היה בבדיקת זרע , התוצאות יצאו קצת חלשות, הוא עשה פעם נוספת כעבור חודשיים ויצא תקין, היה אצל אורולוג ונאמר לו שהכל תקין ושלא נכנסים להריון תוך שניה לוקח עד שנה, אם לא אז מתחילים בבדיקות וכו.
    אני כבר בחודש רביעי, המחשבות לא עוזבות אותי, הייתי אצל מטפלת הוליסטית והיא סבורה שאין מצב שזה לא מחבר שלי, המחשבות עברו לי קצת, ושוב חזרו. אני שונאת את עצמי וגם לא מצליחה לאהוב את העובר, מרגישה שמרמה את החבר שלי,אני לא מצליחה לישון טוב, כל הזמן בלחץ וכבר לא יודעת מה לעשות עם עצמי.
    איך להיתמודד???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיה לא פשוטה אנא עזרו

הוספת תגובה

• בעיה לא פשוטה אנא עזרו - תגובה

ד``ר נועה ברק
    04/05/2011

שלום לך
    את מתארת סערת רגשות גדולה. הסיכוי שנכנסת להריון מהגרוש הוא קטן אך את מתארת רגשות אשם ובלבול רב הגורם לך לטורדנות מחשבתית.
    ממליצה בחום שתפני לטיפול פסיכולוגי על מנת לברר לעצמך את הקונפליקט ולהמשיך את ההריון עם תחושת שקט נפשי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה, ועוד...

יולי
    05/05/2011

את צודקת, ההגיון אומר שהסיכוי סטטיסטית קטן, מכיוון שהיה קונדום והוא גם לא גמר בתוכי...אבל מה אם... הקונדום בדיוק נקרע והיתה שפיכה מוקדמת או משהו כזה, ובדיוק נקלטתי... הרי זה יותר מדי צירוף מקרים, ששמונה חודשים שכבתי עם חבר שלי ולא הריתי, ואיך ששכבתי עם גרושי אני נכנסת להריון...
    שאלתי גנקולוג על אפשרות כזו והוא אמר שלא ניתן לתת תשובה חד משמעית.ועוד שאלתי אותו בלי שום קשר באיזה יום הריתי ולפי תאריך המחזור שלי הוא ממש אמר את תאריך היום שהיה לי קטע עם גרושי...זה בכלל הכניס אותי לדכאון.
    אני כל כך חסרת עונים, המחשבות לא עוזבות אותי, אני מרמה את החבר שלי, הוא כל כך מקסים, דואג ואוהב, אנחנו מדברים על חתונה ,פשוט רע לי לשקר לו ושיש סיכוי שהעובר לא ממנו. מה שגם גרוע, שאני לא מתחברת לחיים הגדלים בתוכי, והרי העובר לא אשם בכלום,זו אני שפעלתי פסול... אני כל הזמן מריצה את הארוע ההוא בראשי ומנסה למצוא נחמה כלשהי,הולכת לישון ומתעוררת עם אותם מחשבות, אילו רק הייתי יכולה לדעת בוודאות שהקונדום לא נקרע, ואין סיכוי להריון מגרושי...
    הייתי בטיפול וזה לא כל כך עוזר, זה מרגיעה לכמה ימים ואז שוב מתעורר... כנראה אפטר מהרגשות האלה רק אם אדע בוודאות שהילד של החבר שלי.
    תודה שוב...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו