מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהנגי19/05/2011
בשבוע 12 להריון ראשון.
הרבה דברים מדאיגים אותי, אני בוכה כמעט מכל דבר שמטריד אותי ובוכה מכל דבר שקשור בהריון.
למשל: אני כרגע מובטלת ומחפשת עבודה מזה 3 חודשים. יש חסכונות ועוד דמי פיטורין, כך שאין לי סיבה להילחץ. למרות זאת, כל הנושא שקשור בחיפוש עבודה וזה שעדיין לא מצאתי גורם לי לבכי - בין אם זה בכי בזמן חיפוש המשרה, או בכי בזמן שאני מספרת לבעלי שלא חוזרים אליי כששלחתי את קורות החיים.
דוגמא נוספת: אקרא כתבה באינטרנט שקשורה בהריון - בין אם מדובר בהשוואה בין בתי חולים לבין אם קריאה על חווית לידה או מידע על בדיקות שונות - ואני מתחילה לבכות.
זה לא אני - אני לרוב לא בוכה מ"שטויות", אבל כל דבר גורם לי לבכות - ושום דבר לא מקל עליי. ניסיתי להיפגש עם פסיכולוגית ולשתף אותה בתחושות אבל אחרי 5 פגישות הרגשתי שאני פשוט מבזבזת את כספי: לא הצלחתי לפרוק את שעל ליבי והרגשתי נשפטת. באופן כללי קשה לי מאוד להיפתח כלפי אחרים, היחיד שאני מספרת לו שעל ליבי הוא בעלי - וגם ממנו אני מסתירה חלק. אני אדם מופנם וסגור (ומאוד פרטי - הפרטיות שלי בנוגע לרגשותיי מאוד חשובה לי, אני לא מגלה את רגשותיי האמיתיים לאף אחד ולרוב אעדיף לשקר לגביי רגשותיי רק כדי שלא אצטרך לחשוף אותם) ולא אוהבת להראות לזרים (וגם לא לקרובים) את דאגותיי או חולשותיי.
למרות זאת, קשה לי מאוד המועקה שאני מרגישה, קשה לי עם הבכי, קשה לי עם מה שאני מרגישה בפנים.
אודה על עצה או עזרה בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר גיל הלפרין19/05/2011לנגי שלום,
מתיאורך עולה תמונה שמעידה על סבל רב. יתכן שאת נימצאת במצב דכאוני. מוטב להיוועץ בפסיכיאטר שיוכל לסייע באבחנה. אם אכן מדובר בדכאון הרי שקיימים טיפולים תרופתיים יעילים שניתן ליטול אותם במהלך ההריון ויקלו עלייך מאד.
כמובן שטיפול פסיכולוגי עשוי ללעזור וזאת במקום או בנוסף לטיפול תרופתי - ויש לבצע אבחנה סדורה לשם קביעת תוכנית טיפולית מתאימה.
למרות שפסיכולוגית אחת לא עזרה לך אולי אפשר לנסות מישהיא אחרת.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)