מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הריון ותגובהאנני13/06/2011
הקשר עם חמתי מאז שהודענו שאנחנו מתחתנים לא טוב. היא עסוקה בלהשפיל אותי ולדרוש התנצלויות, היא עסוקה בלהתנצח איתי ולהוכיח שאני לא בסדר. בעלי מהצד מעוצבן עליה, מה שלא תורם כלכך לכל הסיפור (כי זה נותן ליגיטימציה להרגשה שלי כלפיה). עד כה, רק אמרתי לבעלי שזה מעליב שהיא מתייחסת אליי ככה, כי אני תמיד מכבדת אותה ומנומסת כלפיה. היא ממש גרמה לחתול שחור לעבור בינינו ברגע שנכנסתי להריון. תגובתה הראשונית הייתה דיי צבועה - או לפחות הרגישה ככה: היא אמרה איזה יופי, אבל אפילו לא חייכה או חיבקה אותי או את בנה. סיפרנו להוריו יום לאחר אישור דופק אצל הגניקולוג בשבוע שישי. מספר ימים לאחר מכן, הומזנו לארוחת אירוסין עם משפחתו ועם משפחתה של כלת אחיו. זוהי הפעם הראשונה שנפגשנו עם משפחתה. שם דאגה אל מול השולחן לציין שהיא לחוצה מההריון, ורמזה שהתחתנו רק בגלל שנכנסתי להריון (בצורה כזאת ששניים מבני משפחתה של כלת אחיו באו ושאלו אותי אם זה נכון). אנחנו לא התחתנו כי נכנסתי להריון, גרנו יחד במשך 7 שנים, בפרט לעובדה שנכנסתי להריון אחרי החתונה - ולא לפני. כשבועיים אחרי, הגענו לביתה לארוחת ערב משפחתית, שם היא באה והחלה למשש לי את הבטן ולומר לי שהשמנתי. דבר שאינו נכון (אני כעט בשבוע 14 ועדיין אין לי בטן, עד כה עליתי רק חצי קילו משקלי, מותניי עדיין לא התרחבו). אין לי בעיה עם ההשמנה של ההריון, ואני מאוד מצפה לה - אבל זה נראה לי דבר מעליב לומר למישהי שהשמינה או למשש אותה שלא לצורך. נגיעות בבטן הריונית הם דבר כיף ונחמד, אך היא עשתה זאת בשבוע שמיני - ולא בשבוע מתקדם - בו יש בטן ויש אפשרות אפילו לחוש בתנועות העובר. מה שבעיקר הפריע לי זה שכאשר עשתה זאת: ביקשתי שלא תעשה זאת, אמרתי לה שאין בטן בשבועות הללו ושזה לא נעים לי שנוגעים בי כך. למרות זאת, שבוע לאחר מכן - שוב עשתה אותו הטקס - ואז ציינה בפני כל המשפחה שיש לי בטן גדולה כבר. שוב: עדיין לא עליתי במשקל (בנוסף אני בחורה מאוד רזה: כך שניתן לשים לב לבטן שכלכך מצפים לראות). כל ההתעסקות שלה סביב ההריון לא מרגיש כאילו היא מתרגשת ושמחה בשימחתינו, אלא כאילו היא מנסה להפוך את זה למשהו שקורה סביבה, שהיא המרכז ושאנחנו צריכים לבקש ממנה רשות. כשסיפרנו לה על ההריון גם סיפרנו להוריי, וכשבעלי ראה את תגובת הוריי הוא ממש התאכזב מתגובת אימו (משהו שגם עיצבן אותי כי זה בעלי ואני אוהבת אותו מאוד ולא כיף לי לראות אותו כך נעלב מההתנהגות שלה). מאז אימו כל הזמן לוחצת שהיא רוצה לדבר על ההריון עם חברותיה. היא כבר סיפרה לחלק מהמשפחה מאחורי גבינו (מה שבעיקר עיצבן את בעלי משהו שהוא רצה להיות זה שמודיע כי התגובות עד כה ממש טובות וחיוביות - ובעיקר עושות כיף ושמחה לשנינו). אני לא מתערבת ביחסים ובשיחות שבינו לבין הוריו, אבל אני רואה איך הוא מאוכזב מההתנהגות שלה. בנוסף, לא משנה כמה אני מנסה להבליג, להתעלם, לא לקחת ללב, לא להתרגש מהתגובות שלה, ממעשיה ומהאימרות שלה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון ותגובה - תגובה
ד``ר נועה ברק07/09/2011שלום אנני
מציעה שתפני ליעוץ מקיף. הבעיה שאת מתארת לא פשוטה ונכון שצריך לשים גבולות אך העניין מורכב
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אנני13/06/2011אני עדיין מוצאת את עצמי רגוזה ונעלבת ממנה. הורדנו את כמות המפגשים איתה לפעם בשבועיים, וכל פעם שאנחנו מגיעים אני צריכה לשמוע את הרצון שלה לרכל על ההריון עם החברות שלה (אני אומרת לרכל כי היא אומרת "אני מאוד רוצה לשתף את החברות שלי ברגשות שלי על ההריון" - וזה מרגיש כמו ריכול: כי כבר ציינה לפנינו - בפני משפחה שהכרנו לראשונה שהיא לא מרוצה מזה שנכנסנו להריון). בנוסף לכל זה, היא כל הזמן עורכת השוואה בינה לבין ההורים שלי, כאשר אין בכלל מה להשוות (את הוריי אנחנו רואים פחות מהם, למשכי זמן קצרים יותר - זאת משום שלא עושים לנו "סרטים" אם אין לנו כוח להגיע). האם יש כלים להתמודד עם כזאת חמה? לנסות לגרום לה לשנות את ההתנהגות שלה אינה אפשרית: זאת משהו שהיא אישה כזאת (היא עסוקה רק בעצמה, לא מעניין אותה אחרים, וקשה לה מאוד להתנתק מבניה: למשל סביב החתונה כל הזמן הייתה מקטרת באוזניי ואוזני בעלי שקשה לה שאנחנו מתחתנים - זאת למרות שלא עזרה לנו כספית כלל, חסכנו כסף על-מנת להתחתן). האם יש תרגילים שאוכל להשכיח אותה ואת התגובות שלה כשאינני נמצאת שם? למשל בימי שישי אחרי מפגש איתה, אנחנו חוזרים לדירתינו ועד למחרת אני (לדעתי שנינו) עצבנית, כעוסה, רגוזה ומוטרדת. לוקח לי הרבה זמן להשתחרר ממה שהיא אומרת ועושה (בעיקר כי לא רק אני נפגעת בסיפור, גם בעלי נפגע ממנה). אשמח לקבל עצות שיעזרו לי ולבעלי להתמודד עם התנהגות כזאת (ואשמח לקבל מעט פירוט: למשל קיבלנו עצה: לשים גבולות, אך לא כלכך הוסבר איך, כחלק מזה החלטנו להגיע אליה פעם בשבועיים ולא מידי שבוע. למרות זאת: אשמח לקבל גם הסבר איך לבצע וליישם את העצות). תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא כל כך מבינה
אופליה06/09/2011מדוע את מייחסת לאישה קטנה ושולית זו חשיבות כלשהיא?
העובדה ששני אנשים במקרה הם ההורים של האיש שאת אוהבת לא מחייב קשר עימם. מדוע את הולכת למקומות שבהם לא נעים לך לשהות?
אני לא בקשר עם הורי בעלי מזה שלוש שנים בגלל התנהגות לא נעימה ולא מפרגנת מצידם. הם אינם חלק מחיי ואני לא רואה כל צורך בקשר כזה בכוח. גם לחתונה הם הגיעו כאורחים רגילים... ולא היו שותפים לתהליך.
אני לא רואה את המשפחה כמקודשת בכל מחיר אלא קודם כל כדינמיקה בין אנשים. ושוב, אלו הוריו של מישהו אחר ולא הורייך שלך. אין לך כל מחויבות אליהם.
בעלי פוגש את הוריו באופן תקין ואני לא רואה כל קשר בין שני הדברים.
נכון, זה לא מצב אידיאלי, אבל - לא בכל מחיר ולא בכח. כך נעים לנו יותר, חיינו אינם מתוחים ויצרנו הרמוניה בביתנו הקט ובחיינו האינטימיים.
אנחנו כעת חווים הריון ראשון, והוריו אינם חלק פעיל מכך. הם שומעים על ההריון ושואלים שאלות ממקומם, מביתם וכך הדברים נעשים לרוחי. הוריי מאד שותפים בחיינו ושוב, אין קשר בין הדברים.
ממליצה לך יקירה, להתעסק בטוב שבחיים ולהזיז הצידה כל גורם מפריע, עבורך, עבור בן זוגך ועבור התינוק שלך. התרחקי ממקומות שבהם לא נעים לך להיות ובקשי מבן זוגך להבין כי הוריו הם הוריו ולא הורייך וכי לא נעים לך לשהות במחיצתם. זכותך להיות בקשר או לאו עם כל אדם בחייך.
זו עצתי מהלב, לחיים טובים ורגועים, אישיים ופרטיים, ללא הפרעות וניג'וסים.
בריאות והריון נעים ורגוע :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד``ר נועה ברק15/06/2011שלום אנני
את מעלה כאן בעיה מורכבת. צריך להכיר אותך ולדעת עוד פרטים כדי שאוכל לסייע לך בהצבת גבולות.
ממליצה שתנסי לשוחח עם חמתך ולהסביר לה את הכאב שהיא גורמת לך. נסו להגיע עימה להסכמה. אם לא יעזור, כדאי לפנות לאיש מקצוע כדי שתוכלי להמשיך את ההריון בצורה רגועה יותר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבינה אותך
יולי20/06/2011גם לי יש חמה לא מהעולם הזה, בכללי היא אישה טובה. אבל היא אוהבת "לעזור" יותר מדי. דוחפת את האף לכל מקום, מיליון שאלות. מתקשרת לבעלי 3 פעמים ביום, כשהיא לא מתקשרת אז הוא לא מתקשר, אז היא מתקשרת אליו ומתחילה לשחק לו על המצפון, שהיא עובדת מאוד קשה ויש לה עוד מיליון בעיות עם סבתא ועם בעלה, ושהיא על כדורים ובקושי קמה מהמיטה ובקושי זזה ו.... ושבעלי מניאק לא מתקשר לברר מה שלום אימו לא דואג, והיא תמות ולא יהיה לו אכפת... וכל מיני כאלה. גם אותי היא אוהבת לעליב, כאילו חלילה לא בכוונה, לדוגמה מגיעים אליה לארוחת שבת, חייבים לפחות פעם בשבוע, אחרת יהיו הצגות. היא אומרת לבן שלה, חמוד שלי כל כך התגעגעת לאוכל של אמא, אין על אוכל של אמא,אני הכי יודעת מה אתה אוהב- כאילו הוא איזה ילד דביל, וזה הרי בא לעליב אותי, שאני כאילו לא מבשלת, שזה לא נכון, וכל פעם היא שואלת מה אכל מה בישלתי, חושבת שהוא מורעב, למרות ששלוש שנים אנחנו ביחד ובינתיים חלילה הוא לא רזה...אני גם בהריון, היא דווקא שמחה, כמובן דוחפת את האף שלה לכל דבר, בנוכחותה אי אפשר להגיד כלום, הכל היא צריכה לדעת ולהתערב, כבר אמרה לנו שכל שישי שבת הילדה תהייה אצלה, ושהיא תפנק אותה ותקנה לה הכל... בעלי לא סובל את ההתנהגות הזאת שלה, רב איתה ומעמיד אותה במקומה, מסביר לה שהוא כבר מבוגר והיא לא יכולה להיות כזאת תלותית בו כל הזמן. אני לא מתה על הביקורים אצלה בבית, כי בצורה זו או אחרת היא מוצאת דרכים לרדת עלי ולעקוץ אותי, בלי שבעלי ישים לב. בנוסף היא חיה ממחמאות ושבוחים, אם חלילה לא נגיד לה איזה אוכל טעים או כל הכבוד על המאמצים שהיא עושה, מחפשת לנו דברים לתינוקת מבררת והכל, היא בכוח תוציא מחמאות... לא אכפת לי מה היא תגיד או תעשה, אני לעומת בעלי לא מתוככחת איתה, פשוט אני יודעת שלא משנה מה היא תגיד, בסופו של דבר איך שאני ארצה זה מה שיקבע!!!וגם בעלי יודע זאת היטב.
אל תתרגשי מכל השטויות שחמותך עושה או אומרת, תעבירי את הארוחות ערב האלה, פיזית תהיי שם ורוחנית תחשבי על דברים נעימים וטובים, אל תתיחסי לדברים שהיא אומרת שמעליבים, תחסמי את עצמיך מפני זה. שתגיד מה שבא לה, את יודעת את האמת גם אם היא תתפוצץ. הרי תביני שזה בא ממקום של קנאה, והיא רואה בך איום יותר מאשר את בה. כל המטרה שלה במעשיה זה לגרום לך חוסר בטחון וחוסר נוחות. אל תכנעי ואל תראי לה שזה משפיע עלייך ככה את נותנת לה את מבוקשה.תהיי חזקה ותתעלמי, שבעלך ידבר איתה וישים אותה במקומה. אם יותר קל לך, אז תחשבי שהיא אישה חולה- נהלוקה בשכלה, תרחמי עליה, על חולים לא נעלבים... אני אפילו כבר נהנית מכל הסיטואציות האלה, זה כבר משעשע אותי השטיות שלה...תתיחסי להכל כמו בדיחה.
מקווה שעזרתי, מחקה לעדכונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)