מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ד"ר תשובות לשאלותיך..מורן24/05/2008
ד"ר הגובה שלי הוא 1.69
לפני כמה זמן שקלתי 50-51, ועכשיו אני 48.
אני ילדה בריאה אני אוכלת טוב, זה פשוט המבנה גוף שלי..
אבל אמרתי לך שירדתי במשקל ל-48, ואני אוכלת טוב, והמחזור עדיין לא חוזר.
אז האם זה משפיע ונורא ה-2 קילו האלה?
ולשאלתך, לא קיימתי אף פעם יחסי מין
תגיד לי בבקשה אם אני יהיה בסדר והמחזור יחזור לי לאט לאט..הוא לא נעלם לגמרי נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשיראל שלום,,
ד''ר יעקב אורבך25/05/2008אייני רואה שום בעיה. לא במשקלך ולא באיחור בוסת. הסירי דאגה מליבך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר...תענה לי בבקשה עוד משהושיראל21/05/2008
הזכרתי את העניין שירדתי 2 קילו שקלתי 50 וירדתי ל-48...ועכשיו אני בערך 49..
האם זה כזה נורא לרדת 2 קילו? האם 2 קילו משפיעים על הוסת?
ומתי לדעתך הוסת תחזור? כי עכשיו אני לא יודעת איזה תאריך הוסת שלי..
אין לי מושג מתי זה יבוא, זה כבר באיחור של חודשיים...
מחכה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיראל שלום,
ד''ר יעקב אורבך22/05/2008ירידה של 2 קג במשקל אינה משמעותית. אבל יש קשר למבנה הגוף בכללותו. לא אמרת מה גובהך?
עדין לא קבלתי ממך תשובה האם את מקיימת יחסי מין? זו למעשה שאלת המפתח!!
במידה ואינך מקיימת יחסי מין, עזבי את האיחור בוסת, הכל יסתדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה פירוטנועה21/05/2008
ההודעה שליי וההודעה של המישהי הקודמת ממש לא דומות היו לי שאלות אחרות ולי ביכלל לא ירד דם.. ברצוני לבקש שתקרא את ההודעה שלי וגם את ההודעה מיתחת שזה ההמשך ותפרט לי למה ומה אני צריכה לעשות.. תודה רבה!(:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנועה שלום,
ד''ר יעקב אורבך22/05/2008כנראה שלא הבנתי את שאלתך , ולכן אנסה לענות על מה שהבנתי.
לא ירד דם?
דימום אחרי מגע מיני בפעם הראשונה אינו מחוייב המציאות.
אם השתמשת בטמפונים קודם לכן, בוצעה הרחבה של קרום הבתולים על ידי הכנסת הטמפון , ולכן לא יהיה דימום.
האם את בתולה?
אם קיימת יחסי מין אינך בתולה. אין שום קשר לדימום.
אינך נהנית מעצם המגע המיני?
הנאה מיחסי מין היא דבר נרכש ונלמד עם הזמן. ההנאה היא שילוב של רגש ותחושות גופניות. אין להשיג את האחד ללא השני. וכמובן שלא ניתן להנות אם יש כאב במגע המיני עצמו.
במידה והכאב לא נעלם, הייתי ממליץ לפנות ולהבדק על ידי רופא נשים. לענין זה ראי גם תגוהות קודמות.
ואי אפשר מבלי לשאול:
1. האם את משתמשת בגלולות?
2. האם שמעת על החיסון כנגד סרטן צוואר הרחם?
שני הדברים הופכים מאד רלבנטיים, עכשו, כשהתחלת לקיים יחסי מין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור מוקדם וגובה סופיאמא21/05/2008
שלום רב,
ביתי קיבלה מחזור בגיל תשע ושמונה חודשים היא מפותחת באופן כללי ,חזה +שיעור נורמאלי
אם כי מוקדם לגילה .
היא נחשבת לילדה גבוה בכיתתה בסביבות 1:50 מטר ומבנה גופה רזה.
,כיום היא בת 10 .
הבנתי שלאחר קבלת המחזור מפסקים לגבוה ,האים זה נכון ? יש סיכוי שהיא תעצר בגובה הנוככי?
גובעי 1:64 בעלי בסביבות 1:75
גם הסבים והסבתות ממוצאים בגובהם .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאמא שלום,
ד''ר יעקב אורבך22/05/2008נכון שלאחר קבלת הוסת תהליך הצמיחה מואט אבל אינו נעצר לחלוטין.
לא ניתן לצפות גובה סופי מבלי לבצע בדיקות מיוחדות (רנטגן של עצמות כף היד), וזו ודאי אינה סיבה לעשות זאת.
מאחר ומדובר בילדה בת 10, אייני מוצא שום סיבה לדאגה.
לא כתבת האם מאז הוסת הראשונה המחזור מופיע כסדרו?
אייני מבין למה את מתכוונת כשאת אומרת "מפותחת באופן כללי" האם יש סימני התבגרות בחזה? ההאם יש שיער ערווה, ושיעור בבית השחי? אלה הם דברים שמן הראוי היה להראות לרופא נשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך
אמא22/05/2008בהמשך לשאלותך :יש סמני התבגרות בחזה וכן שיעור בערווה ותחת בית השחי
המחזור מופיע כסידרו .
הילדה מסרבת ללכת לרופאת נשים , די מתבישת בסימנים הנשים החדשים .
האים יש סיבה ללכת בכל זאת לרופא? בגלל הגיל ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאמא שלום,
דר" אורבך יעק22/05/2008אייני חושב שיש סיבה דחופה לבדיקה בניגוד לדעת הנערה.
האם שמת לב לסימנים מיוחדים באזור איבר המין? הגדלה של הדגדגן. הגדלה של השפתיים?
לא להבהל אם הוסת יעלם לתקופה ממושכת. דברים כאלה קורים.
נוכל להשתמע שנית בעוד מספר חודשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא ענית..מישהי21/05/2008
עדיין לא עניתי על שאלתי...
האם אני צריכה לקחת גלולות?ואיזה?צריך מרשם רופא?
האם אפשר לעשות את החיסון של סרטן צוואר הרחם בכל גיל ולא קשור עם אני מקיימת יחסי מין?
והכאבים שיש לי כשאני עושה פיפי זה נורמלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למישהי שלום,
ד''ר יעקב אורבך21/05/2008את ודאי צריכה גלולות אם את מקיימת יחסי מין..
רק בהמלצת רופא ועם מרשם, אז, דרך אגב, זה גם יותר זול.
חסון ניתן בעיקר לפני קיום יחסי מין.
הכאב בזמן מתן שתן יכול להיות תוצאה של דלקת בדרכי השתן. במידה ואינו עובר תוך מספר ימים מאז המגע המיני, יש לגשת לרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור מחזור של חודשיים וחצי. דחוףשיראל19/05/2008
שלום ד"ר,
אני בת 16 וחצי.
המחזור שלי התחיל בגיל 14 בערך.
לפעמים הוא היה בא בזמן ולפעמים איחר קצת. הוא לא היה סדיר כל כך אף פעם.
בזמן האחרון אני אכלתי פחות, וירדתי 2 קילו (שקלתי בהתחלה 50).
עכשיו, המחזור מאחר לי כבר בחודשיים ושבועיים.
עכשיו אני כבר אוכלת טוב, אך המחזור עדיין לא חוזר.
האם יש לי סיבה להיות מודאגת? האם יש כזה מצב שהמחזור נעלם לי ולא יחזור יותר אף פעם?
מה עליי לעשות? האם 2 קילו זה מספיק בשביל שמחזור ייפסק?
בבקשה תעזור לי אני מודאגת.
תודה
שיראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיראל שלום,
ד''ר יעקב אורבך20/05/2008ראשית הסירי דאגה מליבך הוסת לא נעלמה, והיא תחזור.
על מנת לענות לך בצורה מועילה יותר חסר לי הפרט של קיום יחסי מין, שלענין איחור בוסת הוא חשוב ביותר. האם את מקיימת יחסי מין? האם את נוטלת איזה שהן כדורים או תרופות אחרות?
במידה והתשובה לשתי השאלות האלה הינה שלילית, הרי שאין לך שום בעיה. הוסת תגיע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולת לדחיית מחזורקרין19/05/2008
אני בת 14 וקיבלתי מחזור לראשונה בחודש ינואר. בחודש יולי אני מתכננת חופשה של שבוע ויש לי חשש שאקבל מחזור בזמן החופשה. אני רוצה לדחות את המחזור. האם אפשר איזה שהיא תקופה לקחת גלולות או שיש דרך אחרת? מה המלצתך, מתי כדאי לי להתחיל לקחת את הגלולות, האם זה מסוכן לדחות מחזור בצורה כזאת?
קרין!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקרין שלום,
ד''ר יעקב אורבך20/05/2008הבעיה של הסדרת מחזור שכיחה ביותר, וקלה ביותר לפתרון.
האם להשתמש בגלולות למניעת הריון או בסוג אחר של כדורים הורמונליים, תלוי בכמה גורמים שבגלל חוסר פרטים לא אוכל להמליץ עליהם.
הטיפול גם מצריך הסבר מדויק מתי להתחיל את הטיפול וכמה זמן לקחת את הכדורים.
גשי לרופא, אני בטוח שעצתו תהיה מועילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סובלתנועה18/05/2008
שלום!
אני בת 16 וחצי ומקיימת עם חבר שלי יחסי מין.. הבעיה שכל פעם שהוא מחדיר אני סובלת מכאבים ולא יכולה שהוא ימשיך! יש לציין שעוד לא ירד לי דם כתוצאה מפתיחת הבתולין!
מקווה שתעזור לי:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך..
נועה18/05/2008אני ממשיכה את התגובה מקודם מפני ששכחתי לציין כמה דברים..
יש לציין שאנחנו מקיימים יחסי מין כבר חודש וחצי ואני לא נהנת ביכלל!
ועוד משהו לציין שאנחנו משתמשים בקונדום ובחומר סיכה..
וגם מכיוון שלא ירד לי דם אני לא יודעת אם אני בתולה או לא? וכשאני מסתכלת על זה במראה לא רואים חור אלא עור..
בבקשה תעזור לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנועה שלום,
ד''ר יעקב אורבך20/05/2008אנא קראי תשובה לשואלת הקודמת הדברים ממש מתאימים לך.
במידה והנושא לא ברור אשמח לפרט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה..מישהי17/05/2008
שלום אני בת 16
אני וחבר שלי התחלנו לקיים יחסי מין..
בפעם הראשונה שקיימנו ירד לי דם..היה דם רק על התחתון
גם בפעם השנייה...ובפעם השלישית ירד לי דם גם כשעשיתי פיפי...
כשאני עושה פיפי בסוף כשאני עומדת לסיים כואב לי לעשות...
האם זה בסדר וזה יעבור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למישהי שלום,
ד''ר יעקב אורבך17/05/2008דימום אחרי מגע מיני בפעמים הראשונות הינו דבר שכיח ביותר.
הדימום נובע כתוצאה מהרחבה של קרום הבתולים, עם פציעה של הקרום באזור אחד או יותר.
הדימום שחוזר על עצמו בפעם השניה או השלישית הינו שכיח, ואינו צריך לעורר דאגה.
הדימום בשתן יכול לנבוע מדלקת בדרכי השתן.... נכון, וגם זו קשורה לקיום יחסי מין בפעם הראשונה.
התופעה הזו שכיחה עד כדי כך שהיא נקראת בשפה הרפואית "דלקת בדרכי השתן של ירח הדבש"
ולמה ירח הדבש? משום שפעם נהוג היה לקיים יחסי מין בפעם הראשונה בירח הדבש.... ממש לא להאמין, נכון?
אז גם זו אינה סיבה לדאגה. במידה והתופעה לא תעבור תוך יום יומיים, כדאי לפנות לרופא ולקבל טיפול אנטיביוטי.
לא ניתן לסיים תשובה כזו מבלי לשאול שתי שאלות:
1. האם את משתמשת בגלולות?
2. האם שמעת על החיסון כנגד סרטן צוואר הרחם?
שני הדברים הופכים מאד רלבנטיים, עכשו, כשהתחלת לקיים יחסי מין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה..
מישהי17/05/2008לא אני לא משתמשת בגלולות...
ושמעתי על החיסון...
האם צריך להשתמש בגלולות?עם כן איזה? והאם צריך מרשם רופא?
ולגבי החיסון...אפשר לעשות אותו בכל גיל?ולא קשור עם אני מקיימת יחסי מין או לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה..
מישהי17/05/2008ולא ענית לי לי בקשר לכאב כשאני עושה פיפי...
אניע ושה ואז בסוף כשאני כמעט מסיימת זה כואב..
זה בסדר ויעבור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לא סדירגל13/05/2008
קיבלתי מחזור בגיל 12 וכעת אני בת 15. לפני כחצי שנה התחלתי קצת לשמור על הגזרה מה שנקרא והורדתי במינונים של האוכל, רזיתי.
כבר 4 חודשים לא קיבלתי מחזור ואני חוששת שזה בגלל הדיאטה שעשיתי.
מה עושים??
אני אשמח אם תענה לי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגל שלום,
ד''ר יעקב אורבך14/05/2008חסרים בפנייתך כמה פרטים מאד חשובים, אבל אנסה לענות לך במסגרת המידע שמסרת.
במידה ואת מקיימת יחסי מין עלייך להבדק בדחיפות על ידי רופא נשים!!!!
הפעילות ההורמונלית בכל גיל נמצאת ביחס מאד הדוק לרמת השומן בגוף, כלומר למשקל גופך.
ירידה במשקל עלולה לגרום לשינויים במחזור. לפעמים להעלמות של הוסת ולפעמים לדימומים לא סדירים.
הכל תלוי כמובן בגורמים שונים אחרים, כמו משקל הגוף הקודם, כמה ירדת במשקל, והאם את נוטלת תרופות שונות.
במידה והירידה במשקל אינה דרסטית, אינך צריכה לדאוג. עם הזמן מחזור הוסת יסתדר.
יחד עם זאת במידה ואת מתחילה לקיים יחסי מין, הייתי ממליץ לפנות ליעוץ לרופא נשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור ארוךגנית11/05/2008
שלום לך דוקטור, אני בת 15 המחזור שלי נמשך כשבוע וחצי, האם יש דרך לקצרו ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגנית שלום,
ד''ר יעקב אורבך11/05/2008כן גנית, יש מספר דרכים לצמצם את משך הדימום הוסתי. כולן כרוכות בטיפול תרופתי, החייב להנתן על ידי הרופא.
אולם קודם לכל עלייך להבהיר לרופא מספר נקודות.
1. האם הוסת סדיר, והדימום הממושך הזה הינו חריג , או תופעה החוזרת על עצמה?
2. האם בצעת לאחרונה ספירת דם? דימום וסתי ממושך עלול לגרום לירידה בהמוגלובין עם כל התופעות המתלוות לכך, כגון חולשה, עייפות וירידה כללית בתפקוד.
3. האם את מקיימת יחסי מין? דימום ממושך אצל נערה המקיימת יחסי מין עלול להיות תוצאה של הריון. יש לבדוק זאת ודחוף!
4. האם את משתמשת בגלולות? יתכן שהגלולות אינן מתאימות ויש צורך להחליפן.
5. נדיר ביותר, אבל דימום וסתי ממושך שאינו מגיב לטיפול , עלול להעיד על בעיות קרישה. גם לכך חייב הרופא להתיחס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דגדגןגל08/05/2008
שלום
אני בת 16 ואני יודעת היכן אמור ליהיות ממקום הדגדגן אך אני לא רואה אותו אצלי. אני מאוד מתביישת ללכת לרופא ולחשוף את עצמי. מה ניתן לעשות?! אני מאוד מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגלי שלום,
ד''ר יעקב אורבך08/05/2008הדגדגן קטן מאד וחבוי בין הקפלים של השפתיים הקטנות. רק בזמן גירוי מיני יש זרימת דם מוגברת אל הדגדגן, ואז הדגדגן גדול יותר ובולט מתוך השפתיים הקטנות.
אייני מוצא מקום לפחד כלשהוא בנושא. כמו אצל הגבר, גודלו של הדגדגן אינו חשוב, וקיומו אינו מוטל בספק.
הרגעי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טג ואגינלילו06/05/2008
שלום!
בתי התינוקת נולדה עם טג ואגינלי.
רציתי לדעת מה זה בדיוק,
האם זה משהו שיפריע לה עכשיו או בגיל מבוגר יותר?
מה ניתן לעשות והאם כדאי ובאיזה גיל?
אם זה מצריך פעולה כירורגית - האם זה מפעולה מסובכת ודורשת הרדמה?
האם זה נפוץ וממה זה נובע?
תודה
אמא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאמא שלום,
ד''ר יעקב אורבך07/05/2008התופעה של טג נרתיקי או באנגלית vaginal tag הינה נפוצה ביותר, וחסרת משמעות רפואית ברוב המקרים.
בחלק מן המקרים פיסת העור הקטנה תישור מעצמה, בחלק אחר תישאר, ואז יש לפעול להסרתה, ולצערי, בחלק מן המקרים פיסת העור יכולה גם לגדול.
לא ציינת בת כמה בתך, והאם התופעה מטרידה אותה, מגרדת, מפריעה בביגוד?
בכל מקרה הכתובת היא רופא הילדים, שיפנה, אם יהיה צורך להסרה של פיסת העור.
בכל מקרה הפעולה פשוטה, אינה מסוכנת ולא תפגע בסיכויי הילדה להרות או לתפקד מינית בעתיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך טג ואגינלי
לו08/05/2008תודה על התשובה - מעט נרגעתי.
בתי היא רק בת 4 חודשים ואינני יודעת אם זה מפריע לה או לא (לא מראה סימני אי נעימות בהלפת טיטול למשל).
באיזה גיל ניתן לראות מה מגמת המצב( נושר עד איזה גיל או מתי גדל)?
מתי כדאי להוריד (במידה ויוחלט) כי מצד אחד עליה לשתף פעולה ומצד שני בגיל מסוים זה עלול ליצור אי נעימות ומבוכה עבורה.
האם כאשר מורידים יכול לגדול שוב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאמא שלום,
ד''ר יעקב אורבך08/05/2008אם מדובר בילדה של 4 חודשים, לפנייך המון זמן לחכות ולראות.
במידה ותראי הגדלה של הטג עם הזמן, יש מקום לפנות לרופא ולהתיעץ.
במידה והגודל נשאר אותו הדבר, יש לדעתי מקום לחכות שנה ואולי שנתיים. יתכן שבאותו פרק זמן פיסת העור הקטנה תישור מעצמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםרינת06/05/2008
שלום רב,
אני בת 16 וסובלת מכאבים בעת מחזור, אפשר לקבל המלצה למשכך כאבים טוב שלא מזיק לבריאות.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרינת שלום,
ד''ר יעקב אורבך06/05/2008שלום רינת,
קודם כל אני יכול לנחם אותך שאת לא לבד. חלק גדול מן הנערות בגילך סובלות ממה שקרוי כאבי מחזור, ובשפת הרופאים דיסמנוריאה.
הכאב נגרם מהתכווצויות של הרחם בזמן ולקראת הדימום הוסתי. הכאבים יכולים להיות בעוצמה משתנה אצל נשים שונות, ובתקופות שונות אצל כל אשה.
יש הטוענים שהם חזקים יותר לפני הלידה הראשונה ונחלשים מאוחר יותר. גם עובדה זו לא תמיד נכונה.
למזלנו הטיפול קל למדי ומצליח ברובם הגדול של הנשים להעביר את הכאב, או להפחית אותו במידה ניכרת.
הטיפול המקובל הוא בתכשירים ממשפחת האספירין, הנמכרים בשוק תחת שמות שונים כמו נורופן נקסין ארטופן וכו'.
הדרך הנכונה היא להתחיל בטיפול עם הופעת הדימום הוסתי ולפני הופעת הכאב.
במידה והכאב מופיע לפני הדימום, ראוי היה להתחיל את הטיפול מיד עם הופעת הכאב ולפני התגברות הכאב, או הופעת הכאב החזק.
חשוב מאד לדעת שכל התרופות הנ"ל עלולות לגרום לכיב בקיבה ודימום ממערכת העיכול אצל נשים הרגישות לכך. ולכן רצוי לקחת תרופות אלה עם האוכל, ולא על קיבה ריקה.
במידה והטיפול הרגיל אינו עוזר, אז ניתן להתחיל לקחת גלולות למניעת הריון. הגלולות יעילות ביותר לטיפול בכאב, אבל הטיפול בהן כרוך בלקיחת הגלולות במהלך 21 יום בחודש.
במקרים הנדירים בהם גם הטיפול בגלולות אינו מסיייע במניעת כאבי המחזור, מתפרסמות לאחרונה עבודות בהן גלולות נלקחות משך שלשה ואף ששה מחזורים רצוף, ללא הפסקה וללא דימום וסתי בתקופה זו.
בכל מקרה, תמיד יש מקום להוועץ ברופא המטפל שיחליט על הטיפול המתאים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזוררחלללללל04/05/2008
שלום!
אני בת 15 וליפני כ 3 שנים קיבלתי מחזור.
המחזור שלי היה קודם לא ממש סדיר אבל עם הזמן הוא ניהיה סדיר.
וכל חודש ליפני המחזור היו לי הפרשות לבנות שקופות כמו נזלת.(כל חודש).
וקראתי גם שכשניגמר המחזור אז כמה ימים לאחר מכן יש כאלה הפרשות ואז יש אחרי כמה זמן עוד הפעם הפרשות כאלה שאומרות שהמחזור יהיה.
והחודש הזה היו לי הרבה הפרשות כאלה אבל 6 ימים אחרי שהמחזור ניגמר.
וזהו ועכשיו אני ביום ה 25 ומתאריך ה-21.4 ועד עכשיו אין לי בכלל הפרשות לבנות כאלה.
ואני חושבת שאולי ההפרשות שהיו הם הפרשות שמעידות על זה שהמחזור הקודם ניגמר. ואני מפחדת שבחודש זה ביגלל שבכלל אחרי התאריך 21.4 לא היו הפרשות אז אולי גם לא יהיה מחזור.
יצאו לי ממש הרבה פיצעונים כמו כל חודש והיום גם התחלתי להרגשי כאבי גב תחתון ואת כל הסימנים של המחזור.
אבל זה מוזר שאין את ההפרשות האלה.
בבקשה תעני לי האם כאשר אין את ההפרשות האלה אז המחזור בכל זאת יהיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשני שלום,
ד''ר יעקב אורבך05/05/2008כל הדברים המתוארים בשאלתך הינם נורמליים ורגילים.
ההפרשות השקופות עליהן את מדברת הינן הפרשות של ריר צוארי המופיע בתקופת הביוץ. טבעי ומובן מאליו שהן מופיעות מספר ימים אחרי סיום הדימום הוסתי, זהו, פחות או יותר, המועד המשוער של הביוץ.
העלמות של ההפרשות האלה אינה אומרת שלא תקבלי וסת, או שאינך מבייצת, מה עוד שביוץ בלתי סדיר בגיל 15-16 אינו חריג.
ברגע שאינך מקיימת יחסי מין, אל לך לדאוג לוסת שתבוא או לא.
הדימום הוסתי הזה צפוי להשאר איתך עוד כ 30-40 שנה, ולא בקלות יעלם. אז גם אם לא יופיע בזמן פעם או פעמיים, אל תכנסי ללחץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)