מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איחור הווסתגל15/07/2008
שלום, שמי גל, ולפני 7 חודשים בערך רציתי לרדת במשקל, אז עשיתי דיאטה. ירדתי בערך 7 קילו.. ומאז לא קיבלתי מחזור. לפני חודש וחצי-חודשיים הפסקתי עם הדיאטה ואני רק שומרת על המשקל. אני מאוד מודאגת, ואני לא יודעת מה לעשות.. אני יודעת שיש קשר בין הדברים, אבל אני רוצה לדעת אם גרמתי לבעיה חמורה, אני ממש פוחדת. אשמח אם תעזור/ תעזרי לי.. תודה רבה, גל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גל
ד''ר שבתאי רומנו16/07/2008טבכן קרוב לודאי שהפסקת הוסתת היא בגלל הירידה במשקל. במידה והינך פעילה מינית יש לשלול שלא מדובר בהריון. במידה ואת אכן לא הרה והתחלת לעלות המשקל , קרוב לודאי שהוסת תחזור. הסימן שהמערכת חזרה לתפקוד בד"כ תתבטא בהופעה של וסת.
במרבית המקרים התהליך הפיך ברגע שאת חוזרת לתזונה נכונה וחוזרת למשקל נורמלי. אל לך לשכוח שבעצם העובדה שאין וסת את מוגנת . יש לדאוג לאמצעי מניעה במידה ואת מקיימת יחסי מין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום מחזור קשהאמא15/07/2008
שלום רב, בתי הבכורה בת 13 וחצי. לפני כשבעה חודשים קיבלה לראשונה מחזור ומאז היא מקבלת אותו מידי חודש ובאופן סדיר, ממש "כמו שעון שווייצרי". הבעיה היא שכל מחזור מלווה בכאבים ובדימומים חזקים מאוד, בעוצמה יוצאת דופן. היא אמנם למדה לאחרונה להשתמש בטמפון אבל נאלצת לשים גם טמפון וגם תחבושת, וגם זה לא מספיק. היא מחליפה אותם בתדירות גבוהה מאוד, לעיתים כל חצי שעה, וקורה לא מעט שהיא לא מספיקה להחליף בזמן והיא מכתימה את בגדיה. היא סובלת גם מכאבי בטן. בסופו של דבר המחזור החודשי משבית אותה מכלל פעילות וכמובן גם משבית את שמחתה. בדרך כלל היא ילדה שמחה ובריאה, רוקדת 7 שעות בשבוע. אני לא יודעת אם רלוונטי לציין, אבל אני קיבלתי מחזור לראשונה רק בגיל 15 ומעולם לא חוויתי דימומים כל כך קשים. אודה על קבלת עצה מקצועית האם ניתן לסייע בידה ובאיזה אופן. ידוע לי שלעתים גלולות למניעת היריון עשויות למתן תופעות מחזור אבל אני תוהה אם הדבר רצוי נוכח גילה הצעיר של בתי. אשמח גם לשמוע על פתרונות אלטרנטיביים, אם יש כאלה. תודה רבה על הנכונות לעזור לנו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא
ד''ר שבתאי רומנו16/07/2008ובכן העובדה שהוסת של ביתך הוא סדיר וממושך וקשה כפי שאת מתארת לעיתים קשור בהפרעה בתפקודי קרישה או מצבים גניקולוגיים אחרים שיש לבדוק ובהתאם לטפל.
אין ספק שינם מצבים דומים לאלו של בתך והם ניתנים לפתרון, לעיתים ע"י שימוש בגלולות אך יש להבדק ולבדוק מספר פרמטרים קודם לכן. לכן הנני מציע להבדק ע"י רופא נשים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםגל15/07/2008
האם יש סוג של אוכל שאפשר לאכול ובכך לעדן את הריח באיבר המין הנשי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK15/07/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=260 id=link]מיניות האישה, מין נשי[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK15/07/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=260 id=link]מיניות האישה, מין נשי[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה...סיוון15/07/2008
שלום יש לי שאלה מתי שיש לי מחזור ואני מחליפה תחבושות אז אני מריחה את התחבושת ולדם יש ריח כזה לא נעים קצת.. האם זה אומר משהו מסוכן או שזה טבעי שלדם מחזור יש ריח לט משהו? תודה סיוון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסיוון שלום,
ד''ר יעקב אורבך15/07/2008הריח של דם הוסת תלוי בגורמים שונים ומרובים.
במידה והתחבושת היתה במקום זמן ארוך יותר, ריח הדם יהיה שונה.
הריח יכול להשתנות בימים שונים של המחזור החודשי.
הריח תלוי בתרופות ומזון שאת צורכת. הריח תלוי בסוג התחבושת או הטמפון, בעובדה שאת מקיימת או לא יחסי מין, וכו'.
אז כמו שאת רואה מרכיבי הריח רבים ביותר.
אין שום חשיבות לריח דם הוסת אם אינו מפריע לך, או שאין תלונות אחרות כמו גרד או צריבה בנרתיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר יש לי שאלה ממש ממש דחופה..סיוון15/07/2008
שלום ד"ר מה נשמע? אני בת 16 ויש לי מחזור כבר שנתיים. עכשיו החופש הגדול ואני רוצה ללכת עם חברות לבריכה ולים, וקבענו מחר ללכת ויש לי מחזור. אני רוצה להשתמש בטמפון אבל הבעיה היא שאף פעם לא השתמשתי בטמפון. יש לאמא שלי טמפונים שהם די קטנים עם חוט ארוך קצת. האם אני יכולה להכניס לבד? האם זה מסוכן ויכול לגרום למשהו? האם אין לזה סיכון? זה כואב להכניס? האם יכול להיתקע לי הטמפון בפנים תוך כדי שאני בבריכה ואחר כך אני לא יוכל להוציא אותו? אולי החוט יקרע או משו? ואם אני שמה את הטמפון בערך ב-9 בבוקר, עד מתי אני יכולה להיות איתו ואז להחליף לתחבושת או משהו אחר? ד"ר זה די דחוף אני צריכה תשובה בבקשה תענה לי ... תודה מראש, שני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיוון
ד''ר שבתאי רומנו15/07/2008ובכן את יכולה להשתמש בטמפון ובד"כ אין עם זה בעייה. כדאי להשתמש בטמפון מיני שהוא קל יותר להחדרה ונוח לשימוש. ישנם מקרים מסויימים שקשה להכניס טמפון במבנה מסויים של רום בתולין. בעת הכנסת הטמפון יש להחדירו בזהירות ובעדינות בכדי לא לפגוע בקרום הבתולין ואין גם בעייה בהוצאתו בהמשך ואין סיכון בהכנסתו והוצאתו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיוון
ד''ר שבתאי רומנו15/07/2008ובכן את יכולה להשתמש בטמפון ובד"כ אין עם זה בעייה. כדאי להשתמש בטמפון מיני שהוא קל יותר להחדרה ונוח לשימוש. ישנם מקרים מסויימים שקשה להכניס טמפון במבנה מסויים של רום בתולין. בעת הכנסת הטמפון יש להחדירו בזהירות ובעדינות בכדי לא לפגוע בקרום הבתולין ואין גם בעייה בהוצאתו בהמשך ואין סיכון בהכנסתו והוצאתו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוחדתגל13/07/2008
שלום אני בת 16 והתחיל לי מחזור לפני 3 שנים. הבעייה היא שהחזה שלי ממש לא מפותח יחסית לגילי ומשום שעבר המון זמן מאז שקיבלתי את המחזור הראשון זה אומר שהחזה שלי לא יגדל יותר? אני ממש מפחדת להישאר ככה מה ניתן לעשות? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעדן שלום,
ד''ר יעקב אורבך14/07/2008תשובה מדויקת על שאלתך ניתן לתת רק אחרי בדיקה והסתכלות על החזה.
גם לחזה לא מפותח יש דרגות התפתחות שונת המתאימות לכל גיל ושלב התפתחותי. הן מכונות בשפה הרפואית, דרגות התפתחות על פי טנר.
התפתחות החזה קשורה קשר הדוק להפרשה הורמונלית, אולם אינה הולכת צעד בצעד איתה.
לפי דרגת ההתפתחות שיקבע הרופא הוא יוכל להגיד לך מה הסיכוי לגבי התפתחות נוספת של החזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אל וסתדנה11/07/2008
עקב מחלה אין לי וסת כבר כמה שנים. חשבתי להתחיל לקחת גלולת על מנת להשיבה, האם זה מסוכן? אני בת 20, ומאוד מפחדת מכל תופעות הלוואי. האם יש גלולה מומלצת? האם יש פיתרון אחר להשבת הוסת (שמעתי פעם על פורברה)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדנה שלום,
ד''ר יעקב אורבך12/07/2008חסרים לי המון פרטים רפואיים על מנת לתת תשובה הגיונית ומכוונת.
באיזה מחלה מדובר? האם קבלת טיפול? איזה? מתי חלית? האם היתה וסת קודם? האם עברת ניתוח כלשהוא?
ללא פרטים כאלה לא הייתי נותן לך שום עצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםשיר11/07/2008
אני בת 15 ובחצי שנה האחרונה בערך, אולי קצת יותר, אני שמה לב שהשדיים שלי מתפתחים אחרת...זאת אומרת אחד גדל מאוד והשני לא כל כך..ועם הזמן זה ממשיך ככה..אחד גודל והשני פחות. ואפשר לראות ביניהם הבדל די גדול לדעתי..השאלה שלי היא האם זה יהיה ככה תמיד או שמתישהו הם יהיו אותו דבר? אני קראתי באירנטנט כמה דברים שהיו כתובים לגבי ניתוחים ואני מאוד לחוצה ומפחדת..האם עלי לעשות ניתוח?האם הם ימשיכו לגדול עוד וההבדל יהיה יותר גדול? תעזרו לי דחוף..אני מאוד חוששת.. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשיר שלום,
ד''ר יעקב אורבך11/07/2008הבדל בגודל בין שד לשד הינו נורמלי ורגיל לחולטין.
אין שום דרך לעכב גדילה של שד אחד, או לחלופין לזרז גדילה של שד שני.
לכשתגיעי לבגרות מלאה, ובמידה ויהיה הבדל קיצוני בגודל בין שד אחד לשני, יתכן שתרצי לפתור זאת באמצעות ניתוח.
עד אז אני מציע שתפסיקי לעקוב אחרי הגדילה, או העכוב בגדילה, של החזה. הטבע יעשה את שלו, ואני בטוח, שלשביעות רצונך המלאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הייאנה10/07/2008
רציתי לשאול כזה דבר. אם זה יכול להיות שקילקלתי לעצמי את הריגושים בדגדגן. כי עשיתי עם זרם מים חזק וכל מיני דברים לריגושים חזקים ועכשיו כאילו כבר אין לי כמעט ריגושים כמה שאני מנסה. ואני מאוד מפחדת שקילקלתי לעצמי את הדגדגן. מה אני יכולה לעשות? דחוף . תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנה
ד''ר שבתאי רומנו10/07/2008אני מניח שאין מקום לדאגה משום שלפעמים בעקבות תחושה לא נעימה יכולים הריגושים להיות מדוכאים. מבחינה רפואית הסיכוי לפגיעה אינו קיים והתחושות תחזורנה למסלולן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנה
ד''ר שבתאי רומנו10/07/2008אני מניח שאין מקום לדאגה משום שלפעמים בעקבות תחושה לא נעימה יכולים הריגושים להיות מדוכאים. מבחינה רפואית הסיכוי לפגיעה אינו קיים והתחושות תחזורנה למסלולן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזורדניאל08/07/2008
האם יכול להיות שטיפול בלייזר להסרת פוליפ בנרתיק או בצוואר הרחם שקיבלתי בגיל 40 לפני שנים רבות גרם להפסקת המחזור החודשי לצמיתות? האם יכול להיות איזשהו קשר בין הדברים מכיוון שהמחזור נפסק ממש מיידית לאחר הטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור
ד''ר שבתאי רומנו09/07/2008סביר להניח שלא. בד"כ אין השפעה של פעולה כירורגית בצוואר הרחם או בנרתיק להפסקת הוסת. במקרים מסויימים עקב היצרות וחסימה של צוואר הרחם בעקבות פעולה כירורגית יכולה הוסת להפסיק אך הסיבה היא מכאנית ובמקרים אלו יהיו מידי חודש כאבים של מחזור ללא דימום. וניתן בבדיקת אולטרה סאונד לבדוק האם דם מצטבר ברחם עצמו. כמובן ובמידה והסיבה להפסקת הוסת היא הורמונלית אין קשר בין הפעולה שבצעת להעלמות של הוסת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזה.בת 18 - שאלה08/07/2008
יש משהו כמו מאכל או כל דבר אחר שיכול לגרום לחזה קצת לגדול ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזה
ד''ר שבתאי רומנו09/07/2008התשובה היא לא. בדכ"כ החזה היא פונקציה של גנטיקה ורמות הורמונים שמופרשים מהשחלה ומבלוטות נוספות שקשורות בהתפתחות רקמת השד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשובבבבבב!!!!לירון06/07/2008
שלום, אני רשמתי פה תגובה לפני כשבוע בערך בקשר לכך שאין לי חזה ואני כבר בת 15 ויש לי ווסת סדירה מזה שנתים, אך הפנתם אותי לרופא, איך רופא בודק ויכול לדעת האם הגעתי לבגרות מינית מוחלטת? והאם זה שעוד לא צמח לי חזה כלל וכלל זה אומר שהוא לא יצמח לי בכלל בהמשך?, יכול ליהיות מצב כזה?! ואם כן יש משהו לעשות חוץ מניתוחים!? תודה רבהה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללירון שלום,
ד''ר יעקב אורבך06/07/2008גם ל"אין חזה" יש איזה שהן סימני התפתחות. גודל החזה מדורג לפי מספר גורמים, והרופא הבודק יכול לדעת האם החזה מפותח בהתאם לגיל.
פרט לכך יש בדיקות גופניות אחרות, כמו גם בדיקות הורמונליות שניתן לבצע.
אל תהססי, גשי לרופא להבדק.
בכל מקרה את מאד רחוקה מטיפול ניתוחי במצב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה אליכםאלונה06/07/2008
אוקיי אז ככה, דבר ראשון אני מאוד שמחה שהפורום הזה קיים, הוא תרם לי רבות. דבר שני, אשמח אם תענו לי על השאלה שלי. בדר"כ אני מאוננת עם דוש על הדגדגן עם זרם המים. רק ככה אני מצליחה להגיע לסיפוק. לעתים כשאני נוגעת בדגדגן שלי עם היד יש בו תחושה צורמת ולא נעימה וכואב לי לגעת בו. גם כשאני מנסה לשפשף אותו הוא כואב יותר.. אך ורק עם זרם המים נעים לי לגעת בו. יש אצלי בעיה? האם בעקבות המצב הזה בעתיד אני לא אוכל ליהנות מקיום יחסי מין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלונה שלום,
ד''ר יעקב אורבך06/07/2008הדגדגן הוא איבר רגיש מאד למגע.
יש להזהר בזמן המגע בו, ולגעת רק בצורה שאינה גורמת לכאב.
אין שום רע באוננות באמצעות זרם מים, אולם אם כל נגיעה באזור כואבת לך, גשי לרופא להבדק. יתכן שיש שם גירוי או שריטה שרופא יוכל לעזור לך לפתור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד"ראוןרטל03/07/2008
האים ע"י זה שאני ובן זוגי היינו עים תחתון ועשינו סקס יבש והוא גמר בתחתון האים יש מצב להריון? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורטל שלום,
ד''ר יעקב אורבך06/07/2008הסיכוי להכנס להריון אם המגע המיני הוא עם תחתונים , ובן הזוג גמר בתחתונים קטן ביותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבירור תשובה
אוןרטל06/07/2008מה ז"א קטן ביותר? יש מצב או לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאורטל שלום,
ד''ר יעקב אורבך06/07/2008אין ברפואה מצב של "אין מצב" תמיד יש מצב.
מה עוד שבאותו המצב הייתם רק שניכם, נכון?
אז נסי להבין. הריון יהיה במקרה שתא זרע ייפגש עם בייצית.
הבייצית תהיה שם רק בתקופת הביוץ, תא הזרע צריך לעבור מחסום של שני זוגות תחתונים, להכנס לתוך הנרתיק להגיע לצוואר הרחם, לחדור לרחם ולחצוצרה, למצוא את הבייצית במקום, ואז.... אם הכל תקין, יהיה הריון.
אז מה את אומרת יש מצב או אין מצב...?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרופא
אוןרטל06/07/2008תודה לך על התשובה פשוט אני בלחץ שלא יהיה הריון חס וחלילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאורטל שלום,
ד''ר יעקב אורבך07/07/2008אל תהיי בלחץ. החלי לקחת גלולות, ושאלי את הרופא על החסון כנגד סרטן צוואר הרחם!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנופר03/07/2008
אני בת 21, עם ווסת סדירה, בד"כ בריאה (חוץ מזה שכעת יש לי דלקת קיבה עם הליקובקטר וטופלתי ליפני כשלושה שבועות עם אנטיויוטיקה) מזה כשבוע וחצי אני סובלת מכאב בבטן התחתונה והאגן, הופנתי לאולטראסאונד והממצאים שיצא זה: עובי רירית הרחם: 6.7 מ"מ שחלות: ימנית 53 מ"מ* 29 מ"מ----מכילה מיבנה ציסטי צלול בגודל 16*25, בתוכו ניצפו הדים היפראקגונים לא סדירים+ זקיקים קטנים. שמאלית- 34 מ"מ* 17 מ"מ---- מכילה זקיקים קטנים. דוגלס- הודגם מעט נוזל. מזה אומר לי התוצאות האלה, האם יש בעיה כלשהי? האם יש סיבה לדאגה? האם זה מסביר את התופעה של הכיווצים בבטן התחתונה והאגן? מה הטיפול בד"כ? יש מצב שזה יעלם לבד? אשמח לתגובתך המהירה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנופר שלום,
ד''ר יעקב אורבך06/07/2008חסרים לי מספר נתונים היכולים להשפיע מאד על ההתיחסות לממצאים הנ"ל.
האם את משתמשת בגלולות? באיזה יום של המחזור בוצעה בדיקת האולטראסאונד?
האם בוצעה בדיקה להריון? או שיש סיכוי להריון?
לאשה בגילך יכולות להיות ציסטות בשחלה המוגדרות על ידינו כציסטות תפקודיות, כלומר נובעות מן הפעילות הרגילה של השחלה.
יחד עם זאת חלק מן הממצאים יכול להצריך ברור נוסף.
שלחי לי הפרטים החסרים עם התשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)