מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לגבי גלולותלינה18/08/2008
האם עישון מזיק לפעולת הגלולות? (אני לוקחת גלולות מליאן) האם תרופה כמו נורופן מפריעה לפעולת הגלולות? ואלכוהול? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדניאל שלום,
ד''ר יעקב אורבך20/08/2008עישון אינו מזיק לפעולת הגלולה, כנ"ל נורופן ואלכוהול.
יחד עם זאת איננו ממליצים להשתמש בגלולות לנשים מעשנות מעבר לגיל 35.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקמוללהלה18/08/2008
בוקר טוב ! רציתי לשאול האם לקיחת כדור אקמול פוגם בגלולה? תודה ויום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להלה שלום,
ד''ר יעקב אורבך18/08/2008לא. אקמול אינו פוגע ביעילות של הגלולה למניעת הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדידי17/08/2008
שלום שאלתי נערה בת 14 קיימה יחסי מין עם חהחבר שלה. בדיקות הדם תקינות. האם יש צורך בבדיקה גניקולוגית.? ואם כן מדוע? ושאלה נוספת- האין זה גיל מוקדם מדי לקיום יחסי מין? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דידי
ד''ר שבתאי רומנו17/08/2008האם בדיקות הדם הכוונה שהריון נשלל?
לגבי גיל בהחלט גיל 14 זה גיל צעיר המעמיד סיכונים עתידיים של שינויים בצוואר הרחם וסכנה של מחלות מין מדבקות. כמובן שבכל מקרה כדאי להקפיד על יחסי מין מוגנים גם עם אמצעי מניעה וגם קונדום בכדי להפחית חשיפה למחלות מין מדבקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעבור דר שבתאי
דידי18/08/2008תודה רבה על תשובתך. הבדיקות לא נועדו לשלול הריון אלא לשלול מחלות מין. הכל תקין. מהרבה בחינות גם אני חושבת ש14 זה גיל צעיר ולא מתאים, אך מבחינה גניקולוגית- האם יש צורך ללכת לגינקולוגית לבדיקה? האם יש הכרח בכך? את הבדיקות בקשתי מהגניקולוגית. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה לדר
דידי19/08/2008יש עוד דבר ששכחתי לשאול האם יעילות חיסון סרטן צוואר הרחם עדיין מלאה למרות שהיו יחסי מין? החיסון טרם נעשה. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תעזור לי בהקדם האפשריחסוי15/08/2008
אני בת 15.5 קיבלתי בפעם הראשונה מחזור בגיל 12 ומאז המחזור לא סדיר אני מקבלת כול 5 חודשים ולפעמים יותר מה לעשות האם צריך ללכת להבדק זה משהו חמור בבקשה תענה בהקדם האפשרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסוי
ד''ר שבתאי רומנו15/08/2008בד"כ בשנתיים הראשונות מתחילת הוסת יכולות להיות הפרעות בסדירות הוסת היות ואת מעבר לכך הסיבות בד"כ נובעות מבעיות הורמונליות. הצעתי היא לפנות לרופא נשים בקהילה באזור מגורייך לצורך הערכה וטיפול בהתאם לממצאים. כידוע לך לא חייבת להעשות בדיקה דרך הנרתיק במקרים בהם את בתולה אך יחד עם זאת קיימים אמצעים לשאוב מידע על הרחם והשחלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץ- דחוףאביטל14/08/2008
שלום, אני בחורה בת 25. כבר כמה שנים שאני סובלת מגרד נרתיקי, הפרשות דימומים לא סדירים ובין המחזורים. הייתי אצל מס' רופאי נשים וכל פעם אמרו לי שלא ניתן לבדוק אותי כיוון שאני בתולה. תמיד נתנו לי נרות אך זה לא הועיל. היות ויש במשפחתי הסטוריה של המחלה הייתי מעוניינת להיבדק על אף היותי בתולה כדי להיות שקטה. הייתי אצל רופאה של מתבגרות היא עשתה לי אולטראסאונד בטני ואמרה שאני לא מבייצת וזה יכול להיות הגורם לדימומים אלו. היא הפנתה אותי לערוך בדיקות הורמונליות אבל אני מתביישת לפנות איתן לרופאת המשפחה שלי וגם לא רוצה שאמי שאחות במרפאה הנ"ל תדע מכך. רציתי לשאול מה ניתן לעשות? האם אפשר לאכוף את התהליך הזה ופשוט להיבדק ווגינאלית איפה שהו? אשמח לתשובתכם המהירה. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אביטל
ד''ר שבתאי רומנו15/08/2008אביטל בהחלט ניתן לבדוק אותך ויש היום אמצעים להסתכל לתוך הנרתיק ולבדוק את הנרתיק וצוואר הרחם. הבדיקה נקראת וגינוסקופיה.
מעבר לכך לא ברור האם מדובר בדימום או בהפרשות שהן דלקתיות וניתן לקבל מידע זה. כמו כן במקרים של חוסר ביוץ ניתן לבצע את הבדיקות שהתבקשת במרפאה מקצועית ע"י רופא הנשים המטפל וניתן גם לטפל תרופתית בכדי לפתור את הבעיות.[כמובן שהדבר צריך להעשות אצל רופא נשים שיקח את המשימה לידיו בשיתוף פעולה שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית גדילה?אנה13/08/2008
אני בת 14.5, שוקלת 36 ק"ג וגובהי 1.47. קיבלתי מחזור בגיל 12 [כבר אז הופיע שיער הערווה כך שסימני ההתבגרות הופיעו] ויחסית לשאר הילדים בגילי אני נמוכה מאוד, וקטנה מאוד מבחינה פיזית=> מבנה הגוף שלי צר וקטן ביותר. גם ההורים שלי לא גבוהים, בערך 1.60 כל אחד מהם ולכן אני לא ממש מצפה לגבוהה הרבה =(. עוד דבר חשוב שמדאיג אותי הוא התפתחות החזה. החזה של אחותי בת ה-15.5 הוא במידה DD80 ושל אימה שלי הוא D85. שלי בניגוד אליהם A70. במשפחה, רק החזה שלי ממש קטן. של דודותי, בנות דודותיי, סבתותיי של כולם ממש גדול C+. לדעתי אני לא ממש מפותחת כי התזונה שלי אינה מכילה ירקות, אני ממש לא אוהבת ירקות. ההתפתחות של אחותי הייתה מהירה מאוד, כבר בגיל 10היה לה חזה די גדול וההתפתחות שלי היא איטית מאוד, לכן אני לא מוצאת מקום להשוות בינינו.. האם החזה שלי ישאר בגודל כזה או שיהיה בגודל ההמוצע של משפחתי? האם אני אמשיך לגדול מבחינה פיזית? למה החזה שלי לא גדל בניגוד לכל המשפחה שלי? זה מאוד מטריד אותי! יש סיכוי שהוא ישאר ככה? =( עוד דבר חשוב- הוא טיפה כואב לי שאני נוגעת בו, במיוחד בפיטמות. הכאב הזה מופיע רק שאני נוגעת בו וכבר מזמן לא כאב לי בצורה זו או אחרת החזה.. השאלה שלי היא למה הוא כואב? האם זהו סימן גדילה אף על פי שזה כואב רק שאני נוגעת? תודה על התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוראים לי שירה לא אנה..
אנה13/08/2008לא יודעת למה כתוב אנה =|
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאנה שלום,
ד''ר יעקב אורבך14/08/2008שאלתך מורכבת ואינה כולה בתחום רופא הנשים.
יש מקום לפנות לרופא ילדים ולבדוק באמצעות צילום של פרק כף היד מה מצבך מבחינה של גדילה עתידית.
הבנתי שקבלת וסת, אך לא ציינת האם הדימום סדיר. נקודה זו חשובה להבנה של מידת הבשלות של המערכת ההורמונלית.
הייתי מציע לך לפנות גם לרופא נשים על מנת לבצע בדיקות הורמונליות שיוכלו לתת מושג לגבי הבשלות של המערכת ההורמונלית שלך.
לגבי הרגישות בחזה, לא הייתי מיחס לכך חשיבות גדולה.
לגבי גדילת החזה, הדבר תלוי במספר גורמים ביניהם בשלות הורמונלית, עליה במשקל ושיעור גדילה עתידית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסבירו לי בבקשה....12/08/2008
שלום! אומרים לנשים יש 3 חורים אני לא מבינה איפה חור השלישי אשמח מאוד אם אקבל הסבר איפה נמצא כל חור. תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחסרת השם שלום,
ד''ר יעקב אורבך12/08/2008אם את מתכוונת לפתחים באזור הפות, אז לנשים יש פתח למתן שתן, שנקרא שופכה, פתח הכניסה לנרתיק, ופתח ליציאת הצואה, שנקרא פי הטבעת .
האם זה עונה על שאלתך.????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף...חסוי11/08/2008
האם אפשר להיכנס להריון כאשר אני בתולה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסוי
ד''ר שבתאי רומנו11/08/2008בהחלט כן. קרום הבתולין אינו חסימה הרמטית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ללא חדירהיסמין11/08/2008
אני וחבר שלי לא קיימנו יחסי מין מלאים,אני עדיין בתולה, וחשבנו על אפשרות של להכנס להריון כך- אם הוא גמר, ונוצר מגע עם היד שלו והזרע, ולאחר מכן הוא מחדיר את האצבע לאיבר המין שלי, יש סיכוי של להכנס להריון? (ואני בתולה), בזמן האחרון יש לי בחילות אחרי שאני אוכלת, יש קשר לכך? תודה גיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון ללא חדירה
ד''ר שבתאי רומנו11/08/2008ובכן גיל התשובה היא בהחלט כן . ויש לבצע בדיקה להריון במידה ויש איחור בוסת. ובמידה והבדיקה היא שלילית יש בעתיד צורך להשתמש באמצעי מניעה וכמובן לקבל הדרכה מאחות או רופא נשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גבשושיות בשדקרן פ.10/08/2008
שלום, אני מרגישה כל מיני גבשושויות בשד וגם כואב לי כשלוחצים, האם זה משהו שאפשר לבדוק והאם יש סיבה לדאוג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקרן שלו,
ד''ר יעקב אורבך10/08/2008שאלתך מאד לא ספציפית.
בת כמה את? האם את נוטלת גלולות? מתי את מרגישה את הגושים האלה , כל הזמן או רק לקראת הוסת? ויש עוד המון פרטים שיש להשלים.
יחד עם זאת עלייך להבין שדבר כזה יכול להתברר רק אחרי בדיקה על ידי רופא.
אבל... אם פנית אלינו את כנראה צעירה. גושים בשד אצל בחורה צעירה מהווים בעיה בריאותית לעיתים רחוקות בלבד.
ולכן, הרגעי ולכי להבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זייה עם ברזלים שממש לוחצת לי אז זה יכול ליגרום להפרעות בגדילת השדיים?סיוןןןן09/08/2008
רציתי לשאול עם אני לובשת חזייה עם ברזלים שממש לוחצת לי אז זה יכול ליגרום להפרעות בגדילת השדיים?
וגם כשאני מורידה תחזייה אז יש לי סימנים אדומים מהחזייה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחכתי להוסיף אני בת 16
סיוןןןן09/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה..... שלום,
ד''ר יעקב אורבך09/08/2008לחזיה עם ברזלים אין השפעה על גדילת החזה. אם יש לך סימנים אדומים אחרי הורדת החזיה, סימן שהיא יותר מדי לוחצת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותלינה08/08/2008
אני בת 17 ויש לי חבר כבר חודשיים. בהתחלה שכבנו עם קונדום אבל עקב תאונה שבסופה נאלצתי לקחת פוסטינור דיברנו והחלטנו שעדיף שאקח גלולות. יש לי כמה שאלות בקשר לגלולות הן יכולות להזיק בגלל גילי? אם אני כבר לא בתולה אזדקק לבדיקה וגינלית? אם כן, למה ומה היא כוללת? דיברתי על זה גם עם אמא שלי והיא אמרה שגלולות יזיקו לי נורא כי זה נורא מסוכן להתעסק בהורמונים. יש אמת בדבריה? אם כן, איזה אמצעי מניעה יתן לי את אותה ההגנה של הגלולות אבל יהיה פחות מסוכן? תודה רבה, שני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשני שלום,
ד''ר יעקב אורבך09/08/2008אנסה לענות על שאלותייך אחת לאחת.
על מנת לקחת גלולות עלייך לפנות לרופא נשים. עיקר השיחה אצל הרופא תוקדש לשאלות ותשובות, שלך ושל הרופא.
הרופא יכול להציע לך להבדק, אבל התחלת הטיפול בגלולות אינה מחייבת בדיקה גניקולוגית פנימית.
גם אם תבוצע בדיקה פנימית, הכוללת את בדיקת איברי המין החיצוניים, בדיקת הנרתיק, הרחם והשחלות, ועם הזמן לקיחת משטח מצוואר הרחם, הבדיקה אינה כואבת ואינה מזיקה.
הגלולות אינן מזיקות, ובכל מקרה תועלתן מרובה יותר מן הנזק הנפשי והגופני שייגרם לך אם תכנסי להריון בלתי רצוי. נסי לשכנע את אמא שלך, ואפילו גשי יחד איתה לרופא הנשים.
אין אמצעי מניעה בטוח כגלולות לנערות בגילך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחסוי08/08/2008
קיבלתי מחזור ואז לאחר שבועים התחלתי שוב פעם לדמם בהתחלה חשבתי שאולי לא קיבלתי אך זה נמשך 5 ימים ועכשיו עבר 13 יום בערך ושוב פעם אני מדממת אך בנתיים זה לא דימום חזק אך זה היום השני של הדימום. לא הגיוני שפתאום אני מקבלת מחזור כל שבועים נכון? האם יכול להיות שפצעתי את עצמי? אני בחורה בת עשרים + ולא קיימתי יחסי מין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגילי שלום,
ד''ר יעקב אורבך08/08/2008סביר להניח שהדימום עליו את מדברת נובע מהפרעה הורמונלית קלה.
לא אמרת האם זו פעם ראשונה שהדבר קורה? האם חל שינוי כלשהוא במצבך הבריאותי, או שינוי קיצוני במשקל גופך?
בכל מקרה, אם אינך מקיימת יחסי מין, אייני סבור שמדובר בבעיה רצינית, אם התופעה אינה חוזרת על עצמה.
במידה והדימום ממשיך לאורך זמן יש מקום להועץ בגניקולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
חסוי09/08/2008לגביי שאלותייך זה פעם ראשונה שזה קורה לי . לא חל שינוי במצבי הבריאותי וגם אין שינוי קיצוני במשקל גופי. אני סובלת מתת פעילות בלוטת התריס, היו כמה ימים ששכחתי לקחת כדור אך השלמתי את המינון בימים שלאחר מכאן, הוספתי את המינון שהחסרתי, האם זה יכול להיות הסיבה לדימום? שכחתי לפני בערך חודשיים. ובנוסף לפני הדימום הרגשתי תקופה ארוכה גודש בחזה, קצת כאב בחזה, לפעמים זה קורה לי לפני קבלת המחזור אך הפעם זה היה הרבה יותר זמן וכואב. האם כנ"ל יש אולי קשר? או שהגודש הוא בסך הכל בהקשר הורמונלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגילי שלום,
ד''ר יעקב אורבך09/08/2008בהחלט יתכן שתת פעילות של בלוטת התריס משפיעה על סדירות הוסת. עלייך לפנות לרופא ולבדוק האם המנון של התרופת שאת לוקחת מספיק, והאם את מאוזנת.
תופעת הגודש בחזה לפני הופעת הינה רגילה, ואינה צריכה לעורר דאגה.
כמו שאמרתי, אם התופעה נמשכת יש מקום לברר את הדימום הלא סדיר אצל רופא נשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובות
חסוי09/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקס יבש. שאלה דחופה.מורן08/08/2008
שלום לצוות! יש לי שאלה דחופה שמלחיצה אותי: לפני כשעתיים חזרתי מחבר שלי (אנחנו בני 17 וחצי) ,התמזמזנו יחד והגענו למצב כזה- אני ירדתי לו, כמה דקות לפני שהוא גמר הוא נגע באיבר שלו ומתי שהוא התחיל להשפיך הוא הזיז את היד וגמר לי בפה. אחרי שהוא גמר הוא סידר את התחתון ואז הוא אונן לי, בהתחלה נגע בתחתונים ורק אחרי מספר שניות הוא החדיר את האצבעות. האם יש מצב להיכנס להריון בדרך שתיארתי? אני נורא חוששת מכיוון שהדברים התגלגלו בבקצב מהיר ולא הייתי אחראית מספיק לבדוק מה קורה, נסחפתי מהר... נ.ב. לא שמתי לב אם היד שלו נרטבה בעקבות השפיך שלו, לכן אני חוששת להריון. תודה על התשובה שתינתן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למורן שלום,
ד''ר יעקב אורבך08/08/2008מן התיאור שלך הסיכוי להכנס להריון קטן ביותר.
יחד עם זאת במערכת יחסים כזו הסיכוי למגע מיני מלא, אם עדין לא קיים, גדול ביותר בזמן הקרוב.
הייתי ממליץ לך לפנות לרופא נשים ולקבל מרשם לגלולות למניעת הריון.
באותה הזדמנות התייעצי עם הרופא גם ביחס לחסון נגד סרטן צוואר הרחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדבקות הריוןיסמין07/08/2008
יש צורך במרשם רופא? והאם כמו הגלולות צריך להדביק אותן בתחילת המחזור?או בכל יום גם ללא מחזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדבקות הריון
ד''ר שבתאי רומנו07/08/2008סיוון מדבקות הן אמצעי מניעה המצריכות מרשם רופא ולמעשה הן גלולות שדרך הספיגה של ההורמונים היא דרך העור. המדבקות הנמצאות בשוק בישראל הן נקראות EVRA ויש להדביקן על העור. את המדבקה הראשונה יש להדביק ביום הראשון של הוסת וכעבור שבוע להחליף את המדבקה ושוב כעבור שבוע להדביק מדבקה שלישית. בהמשך לאחר שבוע יש שבוע של הפסקה ללא מדבקה וכעבור שבוע שוב הגלגל חוזר ( שלושה שבועות מדבקות שבוע חופש, בשבוע של החופש תופיע הוסת אך אין להתחשב בה יותר לאחר הפעם הראשונה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)