מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לגבי גלולותאירה23/10/2010
אהלן, אני בת 20 עמט ולוקחת גלולות פמינט כבר שנה.
אף פעם לא פיספסתי גלולה ולא הפסקתי באמצע, מקיימת יחסי מין בתדירות ממוצעת של כפעמיים-שלוש בשבועיים.
השאלה שלי היא כזאת: אתמול לקחתי גלולה בשעה 9 בערב, אחרי אוכל.
לאחר מכן המשכתי כרגיל ואז הרגשתי לא טוב והייתה לי בחילה. בשעה 11 בערך הקאתי, גם את האוכל. השאלה שלי היא האם הגלולה הספיקה להספג בגוף או שיש חשש שהקאתי אותה גם? היום לקחתי גלולה כרגיל, אבל אני מפחדת שעכשיו אהיה לא מוגנת למשך חודש. אשמח לתשובה אם הכל בסדר או שאני צריכה להשתמש באמצעי מניעה נוסף עד לסיום החפיסה הנוכחית.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי גלולות - תגובה
ד``ר דגנית סמואל26/10/2010בד"כ בשלב זה הגלולה כבר נספגה אך ליתר בטחון, ממליצה על שימוש בקונדום כאמצעי מניעה נוסף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור ראשון.אורית22/10/2010
שלום לכם,ביתי בת 13.קיבלה לראשונה מחזור לאחרונה ,פעם אחת בלבד. מזה חודש וחצי לא קיבלה בשנית(אינה חשופה להריון).האם זהו משך זמך נורמלי שבו עדיין לא קיבלה? האם זה דורש התערבות כלשהי? תודה.אורית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור ראשון. - תגובה
ד``ר דגנית סמואל23/10/2010בינתיים נורמאלי ולא דורש התערבות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלההילה22/10/2010
אני בת 16 ואני רוצה להתחיל לקחת גלולות - איזה בדיקות צריך לעשות בגילי , אני לא בתולה אבל לא רוצה שרופא יבדוק אותי שם
ואיזה גלולות טובות לי אם אין לי שום בעיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר דגנית סמואל23/10/2010לפני בדיקות שצריך לבצע כדאי קודם כל לפגוש רופא שישמע את העבר הרפואי שלך ושל משפחתך הקרובה על מנת לודא שמותר לך לקחת גלולות. ישנם מצבים בהם כדאי לשקול אמצעים אחרים כמו כאשר יש מיגרנות עם סימן מבשר או כאשר יש קרישיות יתר
במשפחה.
כמו כן כדאי שהרופא יתרשם ממבנה גוף. שיעור, אקנה ולפי זה יחליט על הגלולה המומלצת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריון ביתיתליאת19/10/2010
כפי שציינתי לפני שבוע קיבלתי מחזור ... לפני המחזור בשעתיים או שלוש ביצעתי בדיקת הריון ויצאה שלילית .... התבלבלתי כאשר קיבלתי מחזור אם זה היה דימום בתחילת הריון או באמת מחזור...כי שמעתי שיש נשים קורה להם דימום דומה למחזור בתחילת ההריון.
לכן ,כאשר סיימתי המחזור חיכיתי חמשה ימים ואתמול ביצעתי בדיקה ביתית שוב בשעות אחרי צהריים (לא בבוקר) והתוצאה הייתה שלילית.
מה דעתך דוקטור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת הריון ביתית - תגובה
ד``ר דגנית סמואל20/10/2010דעתי נותרה כפי שהייתה.
האפשרות לבדיקת דם עדיין קיימת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי מחזוררונית18/10/2010
שלום, אני סובלת מכאבי מחזור. אני בת 21. הכאבים בשנים האחרונות אומנם פחתו לעומת מה שהיה כשהייתי קטנה יותר אך במחזור האחרון כל כך סבלתי מכאב בטן שלא עבר עד שלא הקאתי. הפעם האחרונה שזה גרם לי להקיא הייתה לפני כמה שנים. האם זה אומר שעכשיו הכאבים יחמירו או שמה שקרה היה חד פעמי? מתי התופעות כבר יחלפו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי מחזור - תגובה
ד``ר דגנית סמואל19/10/2010קשה לדעת אם ומתי יחלפו אך ניתן להקל עי משכחי כאבים ו/או גלולות ו/או תכשירים טבעיים בהתייעצות עם הגורמים המתאימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריון ביתיתמזל17/10/2010
התעוררתי בשעה שתיים וחצי בבוקר ועשיתי פיפי...בשעה שש בבוקר עשיתי בדיקת הריון ויצא שלילי ... ארבע שעות אחרי הבדיקה קיבלתי מחזור ( אני לא יודעת אם זה מחזור או דימום בתחילת הריון).
האם תזמון הבדיקה תקין מאחר וקיבלתי מחזור אחרי הבדיקה?
האם מאחר ועשיתי פיפי ארבע שעות לפני הבדיקה מפחית מיעילות התוצאה?
אני סיימתי את המחזור ... האם אתם ממליצים שאבצע את הבדיקה שוב אם כן מתי?
או שזה בטוח שאני לא בהריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת הריון ביתית - תגובה
ד``ר דגנית סמואל19/10/2010בדכ בדיקת הריון שלילית היא די אמינה. אם המחזור הגיע בזמן, סביר להניח שאינך בהריון. אם יהיו סימפטומים מחשידים, ניתן לבצע בדיקת הריון בדם שהיא האמינה ביותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 9.5 קיבלה מחזורשרה17/10/2010
שלום ,
בתי בת 9.5 וקיבלה לפני יומיים את המחזור הראשון ,מיותר לציין שהייתי בשוק אך כבר לפני חודשיים הסברתי לה כ"כ יפה ובעדינות על המחזור - ולכן היא בכלל לא נלחצה וקיבלה את זה בקלילות.
שאלתי היא : האם אני צריכה לקחת אותה לבדיקה כלשהי ?
האם זה נומלי שהיא עדיין לא בת 10 וכבר קיבלה?
האם זה אפשרי ללמד אותה על טמפונים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 9.5 קיבלה מחזור - תגובה
ד``ר דגנית סמואל19/10/2010גיל זה מוקדם יחסית לממוצע אך כבר לא נדיר בימינו. אם ההתפתחות הכללית מתאימה, אין מה לדאוג.
אפשרי ללמדה שימוש בטמפונים אם היא מעוניינת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד לא בת 10שרית16/10/2010
שלום,
לביתי בת התשע וחצי היה דימום מהנרתיק. הדימום היה די מסיבי. הלכנו לרופאת המשפחה והיא בדקה ואמרה שכנראה מדובר במחזור ראשון. הדימום נמשך יום אחד ונעלם. ביתי דיווחה שיש לה כאבים במתן השתן ודחיפות במתן השתן (כל מספר דקות).
ביתי שמנמונת אך אינה מפותחת. ניצני החזה החלו להופיע, אך אין לה שיער בשום מקום בגוף.
על כמה שכיחה התופעה של קבלת מחזור בגיל כל כך צעיר?
האם יתכן שזה באמת מחזור? לאור העובדה שנמשך יום אחד?
מה קורה בענין הגובה? הגובה שלה הוא מטר שלושים ושלוש ואני מאוד מאוד מודאגת שהגדילה תואט או תעצר - יש משהו לעשות בנושא?.
האם הופעת המחזור אינו גנטי? אני קיבלתי מחזור בגיל 12 וחצי.
אודה על תשובתכם המהירה
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד לא בת 10 - תגובה
ד``ר דגנית סמואל17/10/2010שאלת שאלות חשובות. אני חושבת שיש לשלוח בדיקת שתן לשלילת דלקת בשלפוחית השתן.
במקביל יש מקום לפנות לברור במרפאת אנדוקרינולוגיה של ילדים על מנת לבחון את שלב ההתבגרות בו נמצאת בתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף מאוד!אנונימית15/10/2010
לפני כשבועיים בערך אני וחבר שלי שכבנו.
בהתחלה השתמשנו באמצעי מניעה ולקראת הגמירה הוא הוריד את הקונדום.
כשהוא עמד לגמור הוא הוציא את איבר מינו וגמר לי על הבטן.
לפני שבוע בערך התחלתי להרגיש כאבי בטן בבטן התחתונה וגירוד באיבר המין.
ממה כאב הבטן והגירוד יכול לנבוע? יכל להיות שנכנסתי להריון?
בבקשה ענו לי כמה שיותר מהר!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף מאוד! - תגובה
ד``ר דגנית סמואל17/10/2010גרד הוא בד"כ לא אחד מסימני ההריון.
כאשר מקיימים יחסי מין עם קונדום, הזמן הכי לא מתאים להוריד אותו הוא לפני שגומרים .
הגרד יתכן מדלקת וכך גם הגרד.
ממליצה לך להיבדק עי רופא, ובעתיד להשאיר את הקונדום עד סוף האקט אחרת אין בו כל ערך. אם הורדתם אותו את גם חשופה למחלות וגם להריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלות מיןבת 1815/10/2010
שלום!
איך ניתן לבדוק אם יש לי מחלות מין?
אני מקיימת יחסים רק עם אדם אחד (הראשון שלי ) אך, הוא לא היה בתול.
אני רוצה לוודא שאין לי מחלות מפני שאנחנו משתמשים בגלולות ולא קונדום.
ודבר נוסף, חיסון צוואר הרחם יעיל.?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלות מין - תגובה
ד``ר דגנית סמואל17/10/2010יש לפנות לרופא נשים ולבקש הפניה לכל בדיקות מחלות המין (STD).
החיסון נגד וירוס הפפילומה מומלץ אך יש לקבל הסבר מלווה על מגבלותיו. שוב, מומלץ להתייעץ עם רופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על גלולותסיגל13/10/2010
אני בת 17 ורוצה להתחיל לקחת גלולות נגד הריון.
רציתי לדעת אם יש גלולות מיוחדות לגיל שלי?
וגם להבין למה חברה שלי התכוונה כשהיא אמרה לי לבקש מהרופא גלולות עם מעט הורמונים כמו בפליים שהיא לוקחת?
תודה ((:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על גלולות - תגובה
ד``ר דגנית סמואל17/10/2010גלולות אינן מיוחדות לגיל זה או אחר. לכל אחת מותאמת גלולה בהתאם לגורמים שהיא מדווחת עליהם בביקור הרופא ובהתאם לבדיקתה הגופנית. לא כל מה שיתאים לחברתך יתאים גם לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבירור
מזל13/10/2010רופאת נשים בפורום אמרה לי כי צריך לבדוק אם זה מחזור או דימום בתחילת הריון ... איך אני יכולה לוודא ולהפריד בין מחזור לבין דימום ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירורמזל11/10/2010
קיימתי יחסי מין יבשים עם חבר שלי לפני חודש בערך (הוא בבגדים ואני עירומה)
חששתי כל הזמן מהריון ... קיבלתי מחזור בזמן האם זה שולל הריון ואין לי מה לדאוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בירור - תגובה
ד``ר דגנית סמואל12/10/2010נשמע כך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבירור
מזל12/10/2010דוקטור ..מה הסיכוי שמה שקיבלתי זה דימום בתחילת הריון ולא ווסת?
הרי הבחנתי כי החודש המחזור היה חזק עם דם בצבע ממש ממש אדום(לא כרגיל) וזה היום החמישי ועדיין יש קצת דימום ...בדרך כלל אני מסיימת מחזור ביום רביעי.
1. האם יש לזה משמעות (יש לציין שבתקופה זו הייתי במתח אדיר ולא יודעת אם זה השפיע על הווסת)? כאילו יכול להיות שזה דימום בתחילת הריון?
2. ביצעתי בדיקת הריון ביתית שעתיים לפני קבלת המחזור וקיבלתי תוצאה שלילית ...האם הזמן היה נכון לביצוע הבדיקה (קיימתי יחסים לפני 21 יום) והאם זה אומר שאכן אין הריון?
אני מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבירור - תגובה
ד``ר דגנית סמואל13/10/20101.מתח יכול לשנות מחזור.
2.את אכן לא בהריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף לרופאאאאאאמיטל10/10/2010
האים כאשר אני ובן זוגי היינו עירומים והתחרמנו קצת ואיבר מינו היה על הבטן התחתונה שלי והוא ממש טיפה התככך אך לא גמר. האים יש אפשרות שהגיע איכשהו נוזל לפות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף לרופאאאאאא - תגובה
ד``ר דגנית סמואל12/10/2010לפי התאור שלך הסבירות נמוכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביקשו ממני להעביר שאלה לפורום גניקומיכל07/10/2010
היי
אני לוקחת פליים כבר 4 חודשים עכשיו כי הרופא נתן לי בגלל הגיל -אני 16
לקחתי כי רציתי להתחיל לשכב עם חבר שלי
עכשיו פתאום חבר שלי הזכיר לי שכל חודש המחזור הייתי משגעת אותו שכואב לי החזה ועכשיו כבר לא כואב לי
למה זה ככה?
זה נורמאלי שהפסיק לכאוב לי? יש לזה בכלל קשר לגלולות?????
אני מאד רוצה להבין מה הקשר ובכלל אני קצת דואגת אז תכתבו לי בבקשה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביקשו ממני להעביר שאלה לפורום גניקו - תגובה
ד``ר דגנית סמואל08/10/2010נטילת גלולות מפחיתה לחלק מהנוטלות, את התופעות הנקראות PMS או תסמונת טרום ויסתית. כך קרה גם אצלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבלת מחזור ראשוןאמא06/10/2010
שלום לרופאי הפורום.
בתי בת 13 ועשרה חודשים, היא מפותחת בהתאם לגילה, אך עדיין לא קיבלה וסת. היא היחידה מבין בנות כיתתה אשר עדיין לא קיבלה וכמובן שמס' נשמות טובות מכיתתה כבר העירו לה על כך. היום חזרה הביתה נסערת ובוכיה שמא משהו איננו תקין בגופה. לי ידוע שהטווח העליון לקבלת הוסת הוא גיל 16, ניסיתי להרגיעה, אך ללא הועיל. הצעתי לה שנלך לרופאת נשים, כמובן שהיא מסרבת. האם יש מקום לדאגה? וכיצד אם בכלל עליה לשכנע אותה ללכת לרופאת נשים?
בתודה מראש!
אמא לא כ"כ מודאגת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קבלת מחזור ראשון - תגובה
ד``ר דגנית סמואל08/10/2010הנתונים שאת מציינת נכונים.
הסבירי לבתך כי כל זמן שלא קיבלה וסת, היא גם ממשיכה להתפתח הן מבחינת הגובה והן מבחינת התפתחית סימני המין המישניים כולל שדיים.
אין מה למהר. שתהנה בינתיים מהעובדה שהיא פטורה מהעניין. גם יומה יגיע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)