שאלה

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• שאלה
    טלי
    29/07/2011

שלום לכם,
    תמיד מתעוררות אצלי שאלות כשאני בחו"ל: 1. כשנסעתי ברכב בארה"ב הרכב נעצר ברמזור שכמעט צמוד למיקום בו עצר היתה גדר תיל ומאחוריה אנטנות סלולריות בגובה נמוך - בגובה שלי וממש קרובות אלי אולי אפילו פחות מטר. חוששת מפגיעה בשל חשיפה אמנם קצרה (בעיקר באזור האגן והבטן - אני בטיפולי פוריות), אך מן הסתם ברמת קירבה גבוהה מאוד. האם הוסב לי נזק בעקבות זאת?
    2. ישבתי בטיסה לארה"ב כאשר מאחורי המושב שלי ממש צמוד אליו, היה הקיר שמאחוריו המטבח, כל עם כל חלקי החשמל שבו (תאי אפסון של קירור חימום ועוד...) -מדובר בכ-12 שעות של חשיפה לקרינה שאיני יודעת מה עוצמתה - השאלה זהה לזו המופיעה בסעיף הקודם.
    2. היום בארה"ב בכל נמלי התעופה בהם עברתי כולל טיסות פנים יש בנוסף לשערים חשמליים שיש לעבור, ומכונותש יקוף לכבודה, יש גם מכונות שיקוף לאנשים כלומר על האדם לעובר כשתי שניות דרך מכשיר המצלם אותו לאורך כל גופו. נתקלתי בזאת עד כה רק בארה"ב. נאמר לי כי מדובר בחשיפה לקירנה של שתי שניות של טלויזה. דומני שהפעם מדובר בקרינת רנטקן מייננת ולא בקרינה אלקטרו מגנטית. הבנתי עוד כי מי שמבקש להימנע מכך - מאפשרים לו בדיקה ידנית במקום. א. לגבי השערים החשמליים, במנו הבנתי שיש המלצה לנשים הרות להימנע מלעבור דרכם - אודה על מידע עדכני. ב. לגבי המכונות המבצעות שיקוף לגוף: האם אכן זו קרינת רנטגן? האם נשים המעוניינת להרות או בהריון צריכות להימנע מהן? תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה - תגובה

ד``ר דני וולף
    31/07/2011

קרינה אלקטרומגנטית מכל סוג, לא גורמת שום נזק בחשיפה חד פעמית, גם לא ל- 12 שעות. לעומת זאת טיסה של 12 שעות חושפת אותנו לקרינה מיוננת שהיא יותר משמעותית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה והמשך

טלי
    31/07/2011

ד"ר ולף שלום ותודה רבה על תשובתך. באשר לטיסה: אני שואלת גם בשם גורמים המנסים כעת להכנס להריון אך אמרוים לצאת לטיסות במהלך תקופ הזו. הבנתי כי אותה קרינה בה נחשפים במהלך הטיסה אינה נספגת בגוף באותה מידה בה נחשפים לקרינה מייננת ממקורות אחרים - האמנם. ואם לאו - מדוע אם כן אין המלצה גורפת להימנע מטיסות ארוכת לנשים הרות? האמנם מוטב לנשים הרות להימנע מכך? ושאלה נוספת: מה באשר לאותה בדיקת שיקוף גופני הנערכת היום בנמלי התעופה בארה"ב? האמנם מוטב להתעקש על בדיקה ידנית תחת זאת? כרגיל - רב תודות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ושאלה נוספת

טלי
    01/08/2011

מה באשר לתוצרת חקלאית מהונדסת גנטית - לא על ידי הכלאת זנים אלא על ידי חשיפה לקרינה רדיו-אקטיבית. בארה"ב תוצרת חקלאית רבה, ובמיוחד התירס הם תוצר של הנדסה גנטית. האם יש בעיה לאכול זתא? שמעתי שחלק מהקרינה נותרת בירקות הללו ויש חילוקי דעות באשר להשלוכתיה על האדם. אודה על חוות דעת בעניין.:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ושאלה נוספת - תגובה

ד``ר דני וולף
    01/08/2011

טיסה כרוכה בקרינה מייננת שנספגת בכל מקרה בכל הגוף.
    התוצרת החקלאית מוקרנת בקרינה לא מייננת והיא לא מועברת בשום צורה ומזיקה רק, ואך ורק, כשפוגעת ישירות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

טלי
    01/08/2011

תודה על כל התשובות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו